پیام خراسان

آخرين مطالب

دانشمندان احتمالا علت میگرن را کشف کرده‌اند/ چگونه می‌توان یک بار برای همیشه به میگرن پایان داد؟ علمي

دانشمندان احتمالا علت میگرن را کشف کرده‌اند/ چگونه می‌توان یک بار برای همیشه به میگرن پایان داد؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دانشمندان روش جدیدی را برای بروز میگرن کشف کرده اند پیشرفتی که ممکن است به آنان کمک کند دارو‌های جدیدی برای این وضعیت ناتوان کننده ساخته شود. میلیونها نفر در جهان از میگرن رنج می‌برند که باعث حالت تهوع، درد فلج کننده و ناتوانی در بلند شدن از رختخواب برای ساعت‌های متمادی می‌شود.

از هر چهار نفر یک نفر نیز با حساسیت شدید نور، تاری دید و لکه‌های سیاه مواجه می‌شود که عملکرد عادی را برایش دشوار می‌کند. علیرغم این که میگرن پدیده‌ای رایج است دانشمندان اطلاعات کمی در مورد عوامل ایجاد کننده آن دارند و بسیاری از افراد دارویی در دسترس شان نیست که برای مقابله با آن موثر باشد.
با این وجود، محققان دریافته‌اند که پروتئین‌های متمایزی در طول میگرن ایجاد می‌شوند که از طریق منفذ‌هایی میکروسکوپی از مغز خراج شده و باعث ایجاد درد شدید می‌شوند.
برای اینکه فردی احساس درد کند میگرن باید گیرنده‌های درد را که بیرون از آن قرار دارند تحریک کند گیرنده‌هایی که محققان مدت هاست آن‌ها را می‌شناسند.
دکتر "جفری ایلیف" از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن و دکتر "اندرو روسو" از دانشگاه آیووا که در مطالعه اخیرا صورت گرفته نقش نداشته اند می‌گویند این که چگونه میگرن از مغز به بقیه بدن منتقل می‌شود تا حد زیادی یک راز باقی مانده است.
آنان نتایج مطالعه جدید را "پیشگام" خواندند و گفتند که می‌تواند به ما در یافتن دارو‌های جدید برای مبتلایان به میگرن کمک کند.
برای افراد مبتلا به سردرد متوسط دارو‌های مسکن بدون نسخه مانند ادویل و تیلنول اغلب می‌توانند کمک کننده باشند. با این وجود، برای مبتلایان به میگرن این دارو‌ها معمولا کافی نیستند. نویسندگان مقاله مرتبط با آن مطالعه از دانشگاه کپنهاگ و مرکز پزشکی دانشگاه روچستر می‌گویند دارو‌های مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا برای میگرن وجود دارند، اما برای بسیاری از افراد مبتلا به میگرن این دارو‌ها چندان موثر نیستند.
این بدان خاطر است که میگرن صرفا یک سردرد بد نیست بلکه شکلی جدی‌تر از آن است. بنابراین، پزشکان دارو‌هایی مانند تریپتان‌ها را تجویز می‌کنند که می‌توانند میگرن را پس از شروع آن درمان کنند.
هم چنین آنان دارو‌های ضد افسردگی، دارو‌های ضد تشنج یا مسدودکننده‌های بتا را تجویز می‌کنند که همگی باید بتوانند از میگرن پیشگیری کنند. با این وجود، تنوع زیادی در این دارو‌ها وجود دارد. آن دارو‌ها حتی اگر کارآمد باشند نیز عوارض جانبی ناخوشایندی مانند حالت تهوع، بی خوابی، مشکلات حافظه، افزایش وزن و ریزش مو دارند.
با این وجود، برای ایجاد دارو‌هایی که به طور موثرتری میگرن را درمان می‌کنند پزشکان باید بفهمند که چه چیزی باعث میگرن می‌شود. به گفته نویسنگان مقاله مرتبط با مطالعه اخیر علیرغم هزاران سال مطالعه هنوز در مورد دلیل میگرن بحث و عدم قطعیت وجود دارد. محققان مدت هاست که می‌دانند میگرن به طور مستقیم روی مغز اثر نمی‌گذارد، زیرا خود مغز توانایی احساس کردن درد را ندارد.
مغز توسط غشا‌های متعددی احاطه شده که آن را از بقیه قسمت‌های بدن جدا می‌کند و تنها آن چه کاملا ضروری است از آن عبور می‌کند. عبور مولکول‌ها از این لایه‌ها چه در حال آمدن چه در حال رفتن دشوار است.
تا پیش از این محققان نمی‌دانستند که چگونه در میگرن‌های پیچیده این موانع دور زده می‌شود. با این وجود، آنان می‌دانستند که در انواع خاصی از میگرن حدود یک ساعت تا پنج دقیقه قبل از شروع درد افراد علائم بصری عجیب و غریبی مانند تاری دید، نور‌های کور کننده و لکه‌های سیاه را مشاهده می‌کنند.
هنگام آغاز حمله میگرنی سیلی از مایعات و سیگنال‌های مغزی وجود دارد که در اطراف مغز حرکت می‌کنند و مولکول‌های کوچکی را که باعث میگرن می‌شوند با فشار به حرکت در می‌آورند.
نتیجه آن مطالعه نشان داد که در موش‌ها مولکول‌هایی که باعث میگرن می‌شوند با سوار شدن بر روی مایع از مغز از طریق یک شکاف کوچک که در آن عصب کنترل کننده صورت از مغز بیرون زده فرار می‌کنند. دکتر ایلیف و دکتر روسو می‌گویند این اولین باری بوده که کسی آن شکاف را شناسایی کرده است.
آنان گمان می‌کنند این ذرات ریز که پروتئین‌های کمی هستند می‌توانند توسط دارو‌های جدید مورد هدف قرار گیرند و میگرن را متوقف کنند.
دکتر ایلیف و روسو می‌گویند: "اگرچه مطالعه اخیر برخی از قوی‌ترین داده‌ها را تا به امروز برای نقش سیستم گلیمفاتیک* در میگرن ارائه می‌کند، اما چیز‌های زیادی برای کشف شدن وجود دارد".
آنان می‌گویندکه برخی از مولکول‌هایی که در این مطالعه جدید شناسایی شده‌اند پیش‌تر توسط شرکت‌های دارویی مورد بررسی قرار گرفته اند. سازمان غذا و دارو در سال 2018 میلادی اولین مورد از این دارو‌ها را به نام مهار کننده‌های پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین پس از پروتئین خاصی که برای مبارزه با آن طراحی شده اند را عرضه کرد.
در آن زمان بنیاد میگرن آمریکا این نوع دارو را "بزرگترین خبر در درمان و پیشگیری از میگرن در دهه‌های اخیر" نامید.
اگرچه این دارو هنوز مشکل میگرن را برای تمام مبتلایان به ان حل نمی‌کند. بنابراین، مولکول‌های دیگری که محققان یافتند می‌توانند کلیدی باشند تا "کشف اهداف دارویی جدید را امکان پذیر سازند که می‌تواند برای بخش بزرگی از بیمارانی که به درمان‌های موجود پاسخ نمی‌دهند مفید باشد".
سیستم گلیمفاتیک به سیستم شریان‌های خونی در بدن اشاره دارد که سموم و مواد زائد را از مغز و سیستم عصبی مرکزی دفع می‌کنند. نقش آن سیستم پاکسازی ضایعات اختصاصی مغز است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/695233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیتر یک روزنامه های امروز شنبه 14 مهر ماه 1403/ ببینید

ورود موج جدید بارش‌ها به کشور از یکشنبه

امروز آسمان 16 استان کشور بارانی است

وضعیت هواشناسی امروز 14 مهر 1403/ رگبار باران و رعد و برق در تهران و 15 استان

بیشتر مناطق کشور این هفته باران می بارد

تهران و 15 استان کشور امروز بارانی است

این هفته هوا بارانی است

هواشناسی کشور 14 مهر 1403

این 16 استان امروز منتظر باران باشند

هوای این استان ها بارانی می‌ شود | دمای هوای تهران چطور است ؟

پیش‌بینی وقوع رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید در اغلب نقاط کشور (14 مهر 1403)

هفته بارانی در اغلب نقاط کشور

پیش بینی هواشناسی طی امروز و فردا 14 و 15 مهرماه | رگبار باران و رعد و برق در این 16 استان

باران و رعد و برق در راه این استان‌ها امروز جمعه 13 مهر 1403

هشدار هواشناسی/رگبار باران و رعد و برق در تهران و 15 استان

پیش بینی وضعیت آب و هوا فردا یکشنبه 15 مهر ماه 1403 | فردا هوا چگونه خواهد شد؟

هواشناسی ایران 1403/7/13؛ خطر بارندگی و سیل در 8 استان

هواشناسی 14 مهر 1403 /رگبار باران و رعد و برق در تهران و 15 استان

بارش شدید باران در 18 استان کشور/ هشدار هواشناسی صادر شد

هواشناسی ایران1403/7/14؛هشدار بارش باران و برف در 18 استان

هشدار نارنجی برای مناطقی از شمال و رگبار پراکنده در مناطقی از شرق کشور

هوای 10 استان بارانی شد

امروز؛ رگبار باران و رعد و برق در تهران و 15 استان

صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در 18 استان

آخرین پیش‌بینی از هوای تهران/ بارش باران و رعد و برق در 15 استان

پیش بینی هواشناسی؛ رگبار باران و رعدوبرق در بیش از ١٠ استان

امروز رگبار باران و رعدوبرق در بیش از ١٠ استان

هواشناسی ایران 1403/7/14

هواشناسی ایران 1403/7/14؛ هشدار بارش باران و برف در 18 استان

دیدار نماینده ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح با مادر شهید رئیسی

اجاره خانه به اتباع غیرمجاز در خراسان رضوی تخلف است

زمین لرزه ای با بزرگای 4 و 4.2 در خراسان جنوبی

مقابله با گرد و غبار در 8 هزار هکتار از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی خراسان جنوبی

اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای با پدیده گرد وغبار در خراسان جنوبی با استفاده از ظرفیت مردم محلی

به افق مدرسه روی آنتن خاوران

مقابله با گرد و غبار در هشت هزار هکتار خراسان جنوبی انجام شد

پلمب یک مرکز دندانسازی غیر مجاز در بیرجند

صدور پروانه اکسید منیزیم برای تولید افزودنی خوراک در نهبندان

طرح قرق و مدیریت چرای دام در خراسان جنوبی اجرا شد

یک مرکز دندانسازی غیر مجاز در بیرجند پلمب شد

توزیع 2100 سامانه خورشیدی قابل حمل بین عشایر خراسان جنوبی

برخورد 2 خودرو در محور بجنورد شیروان با یک فوتی و 8 مصدوم

درخشش اسب‌های خراسان شمالی در کورس آق قلا

یک کشته و هشت مصدوم در پی تصادف جاده بجنورد-شیروان

مینی بسکتبال خراسان‌شمالی رتبه سوم کشور را کسب کرد

مرگ دختر 140 کیلویی زیر تیغ جراحی لاغری در تهران

درخشش اسب‌های خراسان شمالی در آق قلا

کشف راز تابلوی «دختری با گوشواره مروارید»

گرامیداشت اهل سنت خراسان شمالی برای شهید نصرالله+فیلم

شیرین کامی فروشنده و خریدار بدون واسطه