پیام خراسان

آخرين مطالب

وزیر آموزش و پرورش: برنامه های درسی مدارس استعدادکُش هستند مقالات

وزیر آموزش و پرورش: برنامه های درسی مدارس استعدادکُش هستند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - وزیر آموزش و پرورش گفت: برنامه درسی مدارس باید بازمهندسی شود زیرا خلاءهای زیادی دارند و خشک، منفعل و استعدادکش هستند.
به گزارش خبرگزاری برنا، علیرضا کاظمی روز شنبه 17 شهریور 1403 در نشست و دیدار صمیمانه با کارکنان سازمان پژوهش و برنامه ریزی که در محل این سازمان برگزار شد، با بیان روایتی از امام صادق(ع) افزود: آنچه که انسان را بالا می برد و ارتقا می دهد چیزی جز ذکر خداوند متعال نیست.
بنابراین نباید از ذکر خداوند که نقطه اتصال است به خاطر امور مادی و دنیوی غافل شویم.
وی با بیان اینکه تربیت از سخت ترین کارهاست، ادامه داد: تربیت اجبار بردار نیست و مولفه های موثر در آن بی نهایت هستند.
کاظمی بیان کرد: سازمان پژوهش از مجموعه های حساس و قلب وزارت آموزش و پرورش و حتی کشور است زیرا نقش بسیاری در آینده فرزندان این سرزمین دارد.
به گفته وی، امروز همه دستاوردهای کشور در سطوح و شکل های مختلف ریشه در آموزش و پرورش و نقش معلمان و فرهنگیان دارد.
وزیر آموزش و پرورش به دلایل ناکارآمدی آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: اولین دلیل ناکارآمدی در مسایل اجرایی و روزمره آموزش و پرورش است زیرا این امور از بودجه گرفته تا انتخابات وانتصابات همه را درگیر کرده است.
وی با بیان اینکه امروز نگرانم که حتما روز اول مهر کتاب درسی به دست دانش آموزان برسد، بیان کرد: امروز نگران ثبت نام دانش آموزان هستم. نگران نقل و انتقالات هستم و همه این ها دغدغه های روزمره و جاری است که سرعت ما در رسیدن به نقطه غایی را آهسته می کند.
کاظمی با طرح سوالی که چرا مسوولان نظام تعلیم و تربیت در ابتدایی ترین مسایل اجرایی آموزش و پرورش ناکارآمد هستند، افزود: در برخی موارد، ناکارآمدی ها آسیب جدی به نظام آموزش و پرورش می زند. مانند مشکلات هدایت تحصیلی در دوره ای نیز پرداخت مطالبات و حقوق معوق معلمان و بسیاری از مواردی که در جای خود نگران کننده بودند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یکی دیگر از ناکارآمدی های نظام تعلیم و تربیت، ناکارآمدی در تحقق ماموریت است که بسیار قابل توجه است زیرا ماموریت اصلی ما، تربیت است که از آن غفلت کرده ایم.
وی بیان کرد: باید از خود بپرسیم که مشکل کجاست و چرا نتوانستیم سند تحول را جلو ببریم و چرا خروجی آن را مشاهده نمی کنیم. امروز با دانش آموزانی مواجه هستیم که فاصله زیادی با انتظار سند تحول بنیادین دارند و این نشانه و مصداقی از ضعف در تحقق ماموریت است.
کاظمی با بیان اینکه معتقدم که مغز متفکر و قلب نظام تعلیم و تربیت نیازمند باز مهندسی عمیق است، گفت: نیازمند معماری و بازطراحی در این قسمت هستیم و اگر این کار را به سرانجام نرسانیم، سیکل معیوب ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در این خصوص، ماموریت به پژوهشگاه و شورای عالی آموزش و پرورش و سازمان پژوهش می‌دهم تا با معماری جدید، نظام تعلیم و تربیت را بازطراحی کنند.
کاظمی به دلیل دیگر ناکارآمدی نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: دلیل دیگر که نتوانستیم به نتیجه مطلوب برسیم فاصله بسیار با توقعات مورد انتظار از برنامه ها است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز در این مراسم با اشاره به مأموریت تأمین و تولید محتوای آموزش اضافه کرد: حوزه دوم مأموریتی سازمان پژوهش، تأمین و تولید مواد آموزشی است که در صدر مواد آموزشی، کتاب‌درسی قرارگرفتن است؛ اما تولیدات سازمان پژوهش در زمینه‌ی مواد آموزشی به کتاب‌درسی منحصر نمی‌شود. ما به‌غیراز کتاب‌درسی در حوزه تولید مجلات رشد و تولید محتواهای چندرسانه‌ای خصوصاً در قالب رمزینه‌های پاسخ سریع که در کتاب‌درسی درج شده فعال هستیم. همچنین دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان محتواهای متنوعی که به‌منظور فعالیت‌های تکمیلی حوزه آموزش و یادگیری انجام می‌شود مشغول فعالیت هستند.
حجت الاسلام علی لطیفی با اشاره به مأموریت ساماندهی تمامی تولیدات آموزشی و تربیتی برای متناسب‌سازی زیست‌بوم آموزش دانش‌آموزان عنوان کرد: حوزه سوم موضوع ساماندهی مواد آموزشی است. هرچند خود سازمان به طور مستقیم در تولید آنها نقشی نداشته باشد. لیکن ازآن‌جهت که بتوان زیست‌بوم تولید مواد آموزشی متناسب با نیاز مدارس را ساماندهی کرد، برای سازمان با استناد به مصوبات قانونی موجود مأموریت تعریف شده است.
وی با نام‌بردن از جشنواره‌های منتسب به سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، به تعریف مأموریت آنها پرداخت و گفت: سازمان جشنواره‌های متعددی را برگزار می‌کند که کم‌وبیش با آنها آشنا هستید اعم از جشنواره بین‌المللی فیلم رشد، جشنواره تولید محتوای الکترونیکی رشد که نقش بسیار خوبی در فعال‌کردن جامعه تعلیم‌وتربیت و همچنین معلمان و همکاران ما در تولید محتواهای آموزشی و استفاده از آنها ایفا می‌کند. جشنواره ملی کتاب رشد که از قدیمی‌ترین جشنواره‌های کتاب است و نقش بسیار مؤثری در شناسایی و سامان‌دهی کتاب‌ها و منابع تربیتی مورداستفاده دانش‌آموزان دارد. چهارمین جشنواره سازمان جشنواره عکس و تصویرگری رشد است که برای تأمین تصویرگری‌ها و عکس‌های موردنیاز کتاب‌های درسی است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اهمیت پژوهش در کنار برنامه‌ریزی‌های مربوط به حوزه برنامه‌ریزی درسی افزود: حوزه چهارم مأموریتی سازمان، پژوهش است. در حوزه پژوهش بخشی از فعالیت‌ها در خود سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی انجام می‌شود که عمدتاً پژوهش‌هایی مربوط به برنامه‌ریزی درسی و تألیف نگارش کتاب‌درسی یا تولید محتوا است. بخش دیگر فعالیت‌های پژوهشی در پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش انجام می‌شود.
لطیفی پیرامون آخرین مأموریت کلی سازمان با موضوع اشاعه و ترویج برنامه درسی گفت: معتقدیم که برنامه‌ریزی درسی بدون ترویج و اشاعه مناسب، زمینه اجرای مساعد را پیدا نخواهد کرد. ما همیشه با چالشی مواجهه هستیم که از جنس فاصله میان‌برنامه درسی اجرا نشده و اجرا شده است. قطعاً بخشی از این فاصله باید به‌وسیله اشاعه از بین رود. بااهمیت این حوزه اما گاهی این بخش سازمان در زمینه اشاعه نادیده گرفته شده است. ما در دوره جدید بنای خود را در سازمان گذاشته‌ایم که این بخش از سازمان راهم به‌صورت جدی‌تری پیگیری کنیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تاکید بر عزم و اراده جدی سازمان در جهت کارامدی و تحول در برنامه درسی با اشاره به طراحی نظام شایستگی پایه و عمومی دانش آموزان گفت: «طرح‌واره» عنوان طراحی است که برای دستیابی به وضعیت تحولی برنامه درسی در مدارس از آن یاد می‌کنیم. این طرح‌واره بر سه پایه تعریف شده که سه ماموریت برای سازمان تعریف می کند. شایان ذکر است که ذهنیت‌ ما نسبت به ایجاد تحول در برنامه درسی این است که باید از منظر مدرسه به برنامه درسی نگاه کنیم. شاید یکی از مهمترین چالش های ما در آموزش و پرورش عدم وجود همین نگاه باشد.
وی افزود: ماموریت دومی که طرحواره برای سازمان به تصویر می کشد، غنی سازی مدرسه از مواد و منابع آموزشی متنوع ونه فقط کتاب درسی است. این مواد و منابع آموزشی در چارچوب برنامه درسی معنا پیدا می‌کند و بصورت مستقیم بی معناست. ماموریت سوم ما آن است که نظام پشتیبانی علمی مناسب و کارامد در مدرسه برای اجرای فعالیت های مختلف داشته باشیم. ما نمی توانیم به مدارس کتاب درسی و منابع بدهیم و خود را از این عرصه رهاکنیم. پشتیبانی علمی مناسبی نیاز دارد که نه تنها وظیفه سازمان است بلکه وظیفه تمامی بخش های آموزش و پرورش است که ماموریت جدی استانی و منطقی ما محسوب می شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/725017/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قالیباف عروج شهادت گونه اسدی بجنوردی را تسلیت گفت

نمایشگاه فروش پاییزه در بیرجند گشایش یافت + فیلم

آغاز احیای 7 قنات در شهرستان خوسف

روزانه 2 هزار و 500 تن سیمان در خراسان شمالی توزیع می‌شود

تیک‌تاک فقط 15 دقیقه برای بقا فرصت دارد!

فیلم | وداع مردم بجنورد با پیکر خادم الحسین(ع) مرحوم «جلال اسدی»

واژگونی کامیون در بزرگراه پیامبر اعظم مشهد

فروش فوق العاده کامیون فورس محصولات بهمن دیزل ویژه نمایشگاه خودروی مشهد +جدول قیمت

ثبت نام 68 هزار و 500 نفر برای سرویس مدارس در مشهد

30 درصد از بار ترافیکی آزاد راه تهران- قزوین کاهش می یابد

آزار مردم توسط صدای حیوانات در مشهد!

یک زن در بجنورد با ضربات تیشه، شوهر خود را به قتل رساند

شهید جلال اسدی به خانه برگشت/ وداع با قهرمان اربعینی

شهید جلال اسدی به خانه بازگشت/ وداع با قهرمان اربعینی

رمز و راز ناکامی صهیونیست‌ها در رهگیری ارتباطات سنوار

قهرمان اولین دوره مسابقات «نت بال» کشور مشخص شد

احداث 5 مرکز رویش در منطقه3 شهرداری مشهد

چند خبر کوتاه از شهرستان بردسکن

رییس اتاق تهران: همه کشورهای دنیا غیر از جیبوتی که جمعه تعطیل است، شنبه و یکشنبه تعطیل هستند

گلستان قهرمان مسابقات کبدی جوانان کشور شد

اولویت‌های مقابله با سرقت از زبان معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی

یکی از ایستگاه‌های آتش‌نشانی بجنورد به نام مرحوم جلال اسدی نامگذاری می‌شود

ورود آمبولانس مرحوم اسدی به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

قابلیت ویژه خراسان رضوی در تولید تجهیزات دریایی و قطعات کشتی سازی

ثبت‌نام 40هزار نفر برای عمره و آغاز صدور ویزای عربستان

داوری از کشور سوریه قاضی بازی سپاهان و الوحدات اردن

ایجاد کلینیک حقوقی فرهنگیان برای اولین بار در کشور

نظارت‌های بهداشتی بازرسان خراسان رضوی در هفته وحدت تشدید شد

«وقف» مایه آرامشم شد

امدادرسانی اورژانس غرب خراسان به بیش از 28 هزار نفر

جلال اسدی برای آخرین‌بار به محل کارش رفت

کتاب «اتحاد و انسجام اسلامی در احادیث مشترک میان اهل‌سنت و شیعه» معرفی شد

کتاب «پرواز مسکو» در مشهد به بوته نقد گذاشته می‌شود

این 14 استان منتظر رگبار باران و رعد و برق باشند

پلمب 13 مرکز متخلف دندانپزشکی در مشهد

مشکلات حمل و نقل دانشجویان دانشگاه بیرجند رفع شود

پیشرفت 40 درصدی پروژه باغ موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی

پیشتازی خیرین در ساخت مدرسه در حاشیه بیرجند

پیش بینی تولید 20 هزار تن کشمش در خراسان شمالی

محکومیت قاچاقچی سوخت در مشهد

شورای گفتگوی خراسان رضوی معافیت مالیاتی داروهای دامی را به سرانجام رساند

رفع موانع رونق اقتصادی و رفع بیکاری در سبزوار

افزایش 26 درصدی مصرف بنزین در منطقه تربت حیدریه

مسابقات فوتسال نوجوانان کشور در تربت‌حیدریه آغاز شد

پدر شهید بردسکنی آسمانی شد

ابراز نگرانی از آتش سوزی های عمدی در جنگل پردیسان قائم شهر کرمان در نشست شورای شهر

آغاز مرمت دو برج تاریخی شهرستان بردسکن

مسئولیت و آداب پاسخگویی | این بار خبرنگاران در صدر نشستند

اولین جام قهرمانی نت‌بال به مشهد رفت

خراسان‌رضوی در تولید تجهیزات دریایی قابلیت ویژه دارد