پیام خراسان

آخرين مطالب

داستان سریال «طوبی» واقعی است؛ پایان قصه مشخص شد مقالات

داستان سریال «طوبی» واقعی است؛ پایان قصه مشخص شد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش منیبان، سریال «طوبی» که این‌روز‌ها حال و هوای یک دختر هجده ساله در دهه 50 را روایت می‌کند، برگرفته از کتاب «اربعین طوبی» است، که هنوز پایان آن برای مخاطبان مشخص نیست.
سید محسن امامیان، نویسنده کتاب «اربعین طوبی» درباره این کتاب که نسخه تصویری آن با نام «طوبی» روانه آنتن شبکه یک سیما شده، گفت: بنده در جریان طرح اولیه فیلمنامه «طوبی» بودم.
ولی فیلمنامه سه بار بازنویسی شد، که به عهده نویسنده سریال بوده و دیگر در جریان نبودم. 
امامیان در پاسخ به این سوال که اثر نمایشی «طوبی» داستان دهه 50 تا دهه 80 را روایت می‌کند؟ آیا این داستان واقعی بوده؟ توضیح داد: بله، نام خانمی که اسمش در سریال «طوبی» است، بتول بوده و داستان زندگی ایشان از دهه 30 شکل می‌گیرد. یعنی داستان رمان از کودتا 28 مرداد 1332 آغاز می‌شود. در آن کودتا پدر خانم بتول به رحمت خدا می‌رود و داستان از آن زمان آغاز می‌شود. اما شرایط داستان اقتضاء نمی‌کرده که از دهه 30 شروع شود و دهه 50 نقطه آغازین سریال می‌شود.
نویسنده کتاب «اربعین طوبی» با بیان اینکه خانم بتول یازده دوازده ساله بوده، که پدرش را از دست می‌دهد، اما در فیلم می‌بینیم طوبی یک دختر هجده ساله است، افزود: سریال و سینما و درام حکم می‌کند که از بعضی واقعیت‌ها صرف‌نظر شود. به همین دلیل، در متن سریال تعدیل‌هایی صورت گرفته است. 
وی در پاسخ به این سوال که ارتباط داستان «طوبی» با اربعین جزو نکاتی بود که در جدول پخش شبکه یک قرار گرفت. چگونه ماجرای اربعین به قصه‌ای که متعلق به دهه 30 است، پیوند می‌خورد؟ گفت: ماجرا از این قرار است که پیاده‌روی «طوبی» در اربعین بستری برای روایت گذشته‌اش می‌شود. یعنی «طوبی» به همراه نوه‌های خود به سمت کربلا می‌رود و در این مسیر گذشته خودش را برای نوه‌هایش تعریف می‌کند. ما با مرور قصه «طوبی» متوجه می‌شویم، که پایه‌های زیارت اربعین و ارتباط بین دو ملت ایران و عراق از کجا‌ها شکل گرفته و چه عمقی داشته است. احتمالاً در سریال «طوبی» خانواده به عراق منتقل می‌شوند و در آنجا اتفاقاتی برایشان می‌افتد، که مرتبط با اربعین خواهد بود. 
امامیان در پاسخ به این سوال که بنظرتان تولیدات نمایشی چقدر مخاطب را در خواندن اثر مکتوب جلب می‌کند؟ بیان کرد: بین اثر نمایشی و اثر مکتوب رابطه تنگاتنگ وجود دارد. گاهی یک اثر مکتوب آنقدر قوی است، که ممکن است تبدیل کردنش به یک اثر تصویری ارزش کار را پایین بیاورد. یعنی مخاطب با خواندن اثر لذت بیشتری می‌برد، تا وقتی فیلم را می‌بیند. گاهی این اتفاق برعکس است. کار تصویری ارزش کتاب را بالا می‌برد. ارزش هر اثر وابسته به خودش است. مسلماً اقتباس از یک اثر منجر به بیشتر دیده شدن اثر می‌شود. ما حدس می‌زنیم مخاطب با دیدن سریال «طوبی» به سراغ رمان بیاید. اما اینکه بگوییم کدام اثر برتری دارد، بستگی به آن اثر دارد که بتواند از خود دفاع کند.
نویسنده کتاب «اربعین طوبی» در پاسخ به این سوال که داستان «طوبی» با آمدن داعش به اتمام می‌رسد؟ بیان کرد: من کامل در جریان سریال نیستم. ولی فکر می‌کنم به موضوع داعش هم بپردازد. چون ما در رمان «اربعین طوبی» بعثی‌ها را داشتیم و بخشی از ریشه داعشی‌ها از بعثی‌هاست، احتمال دارد داستان به داعش هم بپردازد.
وی در پاسخ به این سوال که انتهای رمان «اربعین طوبی» به چه صورت است؟ تصریح کرد: ما در کتاب پایان باز را برای خوانندگان گذاشتیم. چراکه زمینه کتاب جست‌وجوگرانه است. «طوبی» به دنبال فرزند گمشده خود می‌گردد و پیاده‌روی اربعین بخاطر پیدا کردن فرزندش است. اگرچه در پایان نشانه‌هایی از فرزند مفقودالاثرش پیدا می‌کند، ولی اینکه به فرزندش می‌رسد یا نه را برای مخاطب باز گذاشتیم. چون هنوز فرزند خاله بتول پیدا نشده، ما هم اشاره‌ای به آن نکردیم. 
در بخشی از کتاب «اربعین طوبی» می‌خوانیم: «چند سال پیش، توفیق رفیقمان شد و همراه جمعی از محبان آل‌الله راهی سفر اربعین حسینی شدیم. سفر از کاظمین و سامرا شروع و به نجف و بعد کربلای معلّی ختم شد. در این سفر که مامن ما سایه عنایت ائمه اطهار (ع) بود، مسکن‌مان خانه پرمهر زنی پا‌به‌سن نهاده، اما پویا و سرزنده بود که به او خاله بتول می‌گفتند. بتول، زاده تهران و ایرانی‌الاصل بود که در نوجوانی به همسری مردی عراقی درمی‌آید و باقی عمرش را در بصره زندگی می‌کند. یکی از همراهانمان در این سفر که از اقوام ایرانی خاله بتول به حساب می‌آمد، خلاصه زندگی پرفراز و نشیب خاله را برایمان بازگو کرد. زندگیِ پر از ماجرا همراه با شادی، غم و حالا انتظار. 
هرچند بتول بر سختی‌های زندگی‌اش هم‌چون یتیمی، غربت، اذیت‌های هَوو، فوت همسر و دیگر عزیزانش فائق آمده و اینک در میان خانواده‌اش جایگاه خاصی دارد، اما داستان زندگی او هنوز به اتمام نرسیده و سال‌هاست منتظر پسر مفقودالاثرش چشم به راه و گوش به زنگ دارد. تقریباً همه اعضای خانواده بتول از بازگشت گمشده‌شان مایوس شده و عکس او را با عنوان شهید بر سینه دیوار نصب کرده‌اند، اما حسی مادرانه، هم‌چنان نوید بازگشت پسر را در دل او زنده نگه می‌دارد».

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/743702/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قتل وحشتناک پسر جوان در میدان خراسان

مرکز آمار ایران: مرکزی کمترین و سیستان بیشترین نرخ بیکاران

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیشگیری کنیم؟

نرخ بیکاری تک رقمی در 25 استان

واگذاری بیش از 10 هزار تن قیر رایگان در قالب پروژه‌های راهسازی، مسکن و بازآفرینی شهری

امام‌جمعه مشهد: فعالیت خالصانه خیرین حرم‌ساز مصداق جهاد فی‌سبیل‌الله است

مالک معدن طبس: متاسفانه سنسور نداشتیم | ضعف اطلاع رسانی داشتیم | سرعت واکنش‌مان مناسب بود، 185 نفر را سالم خارج کردیم | فرزندان یتیم شده را حمایت میکنم

استحکام بخشی و مرمت حوزه علمیه تاریخی شهر بشرویه

تولید آرد از کارخانجات خراسان‌ جنوبی

تامین اعتبار بدهی دهیاری‌های خراسان جنوبی پیگیری می‌شود

فعالیت بیش از 400 تشکل مردم نهاد در خراسان جنوبی

رشد 51 درصدی سازمان‌های مردم نهاد خراسان جنوبی

دستگیری 2 نفر با 734 سکه تقلبی در خراسان شمالی

راز آتش سوزی مرگبار، یک خانواده در آتش سوخت

بازی مرگبار مادر، پلیس راز قتل دختر جوان را فاش کرد

جذب منابع تسهیلاتی کم بهره فرصتی برای توسعه خراسان شمالی است

سه شکارچی پرنده سهره در شیروان دستگیر شدند

ایجاد راه دسترسی خیابان معصوم‌زاده اولویت شهرداری بجنورد است

پروژه روگذر میدان خرمشهر بجنورد تبدیل به زیرگذر شد

ترافیک بجنورد و الزام به اجرای طرح زوج و فرد برای کاهش ازدحام خودروها

تعداد پروازهای عمره از فردا دو برابر می‌شود

آیا قلعه نوعی ریسک می کند؟

یک گربه پالاس شیروان تلف شد

پایان مطالعات ایجاد زیرگذر در میدان خرمشهر بجنورد

◄ تبدیل پروژه روگذر میدان خرمشهر بجنورد به زیرگذر/ترافیک بجنورد و الزام اجرای طرح زوج و فرد

اعزام مسافر به مشهد از ایستگاه آپرین در دستور کار قرار گرفت

خراسان رضوی رتبه نخست کشور در خدمت به مددجویان را کسب کرد

دوره مربی‌گری شمشیربازی در مشهد با تدریس «یوگنی بیرکف» برگزار شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ابوعبیده: گزینه پیش روی ما ادامه نبرد علیه دشمن است

دستگیری 16 فعال یک شرکت هرمی در مشهد (16 مهر 1403)

دستگیری 16 عضو یک شرکت هرمی در مشهد (16 مهر 1403)

دستگیری سوداگر مرگ با 160 بسته موادافیونی در مشهد (16 مهر 1403)

اهمیت معماری پایدار در دنیای کنونی

خراسان رضوی رتبه نخست کشور در خدمت به مددجویان

12 درصد از ناوگان سنگین خراسان‌ رضوی در آزمون معاینه فنی رد شدند

نماینده ولی فقیه و امام جمعه خراسان رضوی با اعضای مجمع خیرین حرم ساز دیدار کرد

خراسان رضوی رتبه دوم نوسازی بافت فرسوده کشور

اخبار کوتاه خراسان رضوی / 16 مهر

طبیعت زیبای روستای تاریخی ماسوله + فیلم

دستگیری سوداگر مرگ با 160 بسته موادافیونی در مشهد

فرماندار تاییاد: مرز دوغارون فرصتی طلایی برای سرمایه گذاری است

امکان سفر ریلی مردم از اسلامشهر به مشهد توسط راه آهن بررسی می شود

«خانه عروسکی»، روی پرده نمایش در سبزوار

برپایی اولین نمایشگاه روستا و عشایر در نیشابور

ایران: اسرائیل هر بار صفحه‌ای بر دفتر قطور جنایات می‌افزاید

تصادفات فوتی در گناباد 400 درصد افزایش یافت

افزایش 30 درصدی تسهیلات پرداختی صنعت و معدن گناباد

اجرای 4 طرح دانش بنیان توسط مددجویان کمیته امداد خراسان رضوی

افزایش 400 درصدی تصادفات فوتی در گناباد

مشهد میزبان نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات