پیام خراسان

آخرين مطالب

سهل‌انگاری کاربران، عامل توفیق بسیار از مجرمین در فضای سایبری است گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی رئیس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: درصد بالایی از موفقیت‌هایی که مجرمین در فضای سایبری به دست می‌آورند، به علت سهل انگاری و انجام برخی از اقدامات توسط کاربران است.
سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور، با حضور در تحریریه ایسنا اظهار کرد: پلیس فتا برای اولین بار در سال 1389 تشکیل شد که با توجه به مصوبات شورای عالی فضای مجازی، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پس از تشکیل، فعالیت خود را در حوزه جرائم سایبری آغاز کرد.
قرائی‌پور ادامه داد: محورهای فعالیت پلیس فتا به چند بخش از جمله پیشگیری، مبارزه و کشف جرائم فضای سایبری و شناخت آسیب‌های تهدید کننده کاربران این فضا است، همچنین حوزه استنادپذیری ادله جرم در زمینه‌های آزمایشگاهی از دیگر فعالیت‌های پلیس فتا است.
وی اضافه کرد: لینک‌های فیشینگی از بسترهای سایبری در قالب پیامک از پلتفرم‌های داخلی و خارجی دریافت می‌شود که افراد بدون توجه، این لینک را باز کرده و سودجویان پس از دریافت اطلاعات هویتی و بانکی فرد، کلاهبرداری‌های مختلف مالی را انجام می‌دهند و یا برخی اوقات نرم‌افزاری از طریق لینک ارسالی بر روی گوشی شخص نصب شده که مجرم از این طریق، به پیامک‌های ارسالی تلفن همراه شخص دسترسی پیدا کرده و سپس با دریافت رمزهای پویا پیامکی و شماره کارت، می‌تواند به حساب شخصی فرد دسترسی یابد.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی عنوان کرد: برخی نرم‌افزارهایی که از طریق لینک بر روی تلفن همراه نصب می‌شود، قابلیت دستیابی به تمامی بخش‌ها و نرم‌افزارها را دارد که با دسترسی به همراه بانک‌ها، کلاهبرداری انجام می‌شود.
قرائی‌پور با تاکید بر اینکه تمام ابهامات فضای مجازی در مرکز فوریت‌های سایبری مورد بررسی قرار می‌گیرد که توسط پلیس فتا قابلیت دسترسی دارد، گفت: بستر تلفنی پلیس فتا برای سرعت در پاسخگویی تفکیک شده است و از طرفی برای موارد غیرفوریتی نیز بستری بر خط، در سایت www.fata.gov.ir درنظر گرفته می‌شود که در قسمت گزارش مردمی، افراد خواسته و ابهام خود را مطرح و پاسخ خود را در همان جا دریافت می‌کنند.
وی عنوان کرد: بیشترین تماس‌های دریافتی درمورد لینک‌هایی است که برای مردم ارسال می‌شود که پس از تماس با مرکز فوریت‌های سایبری، بدافزار از طریق راهنمایی‌های متخصصین، غیرفعال شده تا دسترسی مجرم به حساب‌های بانکی فرد قطع شود و اگر پولی از حساب افراد برداشت شود، پلیس فورا مبلغ را در حساب مقصد مسدود کرده تا از ادامه روند کلاهبرداری جلوگیری شود.
در نقاط مختلف شهر مشهد، 5 پایگاه تخصصی پلیس فتا مشغول به فعالیت است
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی افزود: در ابتدا پلیس فتا در مرکز کشور به عنوان محوریت راهبردی تشکیل شد، سپس در مراکز استان‌ها نیز شکل گرفت و در نهایت راه‌اندازی پلیس فتا در شهرستان‌ های مختلف براساس جمعیت و میزان ضرورت اولیه به حضور پلیس سایبری نیز در دستور کار قرار گرفت.
قرائی‌پور با تاکید براینکه خراسان رضوی جزو استان‌های با بیشترین رده تخصصی پلیس فتا است، اظهار کرد: در حال حاضر در استان خراسان رضوی، 40 مرکز تخصصی در فضای سایبر داریم که 32 رده در شهرستان‌ها مشغول فعالیت بوده و فتای استان علاوه بر مرکز فوریت‌های سایبری، 4 زیر مجموعه دیگر دارد و از طرفی در هر شهرستان، یک مرکز پلیس فتای تخصصی مستقر شده است و مشهد مقدس دارای 3 زیرمجموعه بوده که در نقاط مختلف شهر، 5 پایگاه تخصصی پلیس فتا مشغول به فعالیت است.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی اظهار کرد: غالب جرائم فضای مجازی ناشی از سهل‌انگاری کاربران و عدم استفاده از فرآیند صحیح بهره‌گیری از فضای مجازی بوده و درصد بالایی از موفقیت‌هایی که مجرمین در فضای سایبری به دست می‌آورند، به علت انجام برخی از اقدمات توسط کاربران است.

پیام خراسان

خیلی از سرقت‌ها در فضای مجازی تنها در فضای چت بدون شناخت طرف مقابل اتفاق می‌افتد
قرائی‌پور با اشاره به اینکه کاربران برخی اوقات به دلیل طمعی که نسبت به کسب سود و جایزه دارند، به هشدارهای پلیس فتا توجه نمی‌کنند، اضافه کرد: نباید اطلاعات شخصی در فضای سایبری نگهداری و تبادل شود؛ چراکه پس از اختلافات بین افراد در اجتماع، از اطلاعات شخصی فرد در فضای مجازی سوءاستفاده می‌شود.
وی بیان کرد: اگر افراد در حفظ و نگهداری اطلاعات رمزهای خود کوشا باشند، هیچگاه کلاهبرداری‌های مختلف در فضای سایبری رخ نخواهد داد. اگر کدی برای فرد ارسال شد، نباید آن را در دسترس مجرم سایبری گذاشت که خیلی از سرقت‌ها در فضای مجازی تنها در فضای چت بدون شناخت طرف مقابل اتفاق می‌افتد.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی در اکثر افراد بزه‌دیده، اصرار این اشخاص برای تداوم کلاهبرداری از سوی مجرم بوده تا جبران خسارت‌های گذشته شود در صورتی که هشدارها از سوی پلیس فتا نیز زیاد است.
وی ادامه داد: افراد قبل از ورود به فضای مجازی باید اطلاعات کافی نسبت به هر موضوعی داشته باشند. تنظیمات لازم امنیتی در فضای سایبری باید انجام شود. استفاده از این بستر توسط خود فرد انجام شود و در بعضی از فرآیندها که برعهده دیگری گذاشته می‌شود، بایستی ملاحظات دسترسی به اطلاعات کنترل شود.
هر کدام از اطلاعات شخصی می‌تواند به وسیله ارتکاب جرم تبدیل شود
قرائی‌پور با تاکید براینکه حفظ و نگهداری اطلاعات شخصی بر تمامی افراد الزامی است، بیان کرد: هر کدام از اطلاعات شخصی می‌تواند به وسیله‌ای برای اخاذی و ارتکاب جرم توسط مجرمین فضای سایبری تبدیل شود که می‌تواند یک شماره تلفن همراه باشد و یا از طریق شماره تلفن و قابلیت‌های تلفن همراه، دسترسی‌هایی را برای کلاهبردار ایجاد کند، به عنوان مثال مجرمین می‌توانند با گوشی همراه، پلتفرمی را فعال کنند و سپس با آن از دیگران کلاهبرداری کنند.
وی اضافه کرد: برخی اوقات پیامک واریز وجه برای افراد ارسال می‌شود که اطلاعی از شخص واریزکننده ندارند، سپس در یک نرم‌افزار دیگر پیامی با مضمون (این مبلغ اشتباهی به حساب شما واریز شده و آیا امکان دسترسی به کیف پول، رمزارز وارز دیجیتال را دارید؟) دریافت می‌کنند که نباید در این موقعیت، پول بدون اطلاع پلیس، برگردانده شود بلکه بایستی به صورت قانونی، مبدا و بستر برگشت مشخص شود.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی ادامه داد: برخی اوقات افراد امکان چنج و تبدیل پول به رمزارز را داشته و با ایجاد حساب ارزی در صرافی حساب ایجاد کرده و فرد سودجو از او می‌خواهد تا ارز حاصله را به کیف پولی مشخص از سوی او ارسال کند. کیف پول نامشخص، ارز ایجاد شده توسط دارنده حساب مبنا و برداشت از حساب مبدا صورت گرفته و به این حساب واریز شده است.
قرائی‌پور ادامه داد: در این چرخه، برداشت غیرمجاز اینترنتی از حساب مبدا رخ داده که باید بزه‌دیده از مجرم سایبری شکایت کند که هیچ اطلاعاتی از او ندارد و صرفا شاید تلفنی از او داشته باشد که در بیشتر مواقع شماره تماس به نام مجرم نیست؛ اگر مشارکت و همکاری افراد با مجرمین سایبری اتفاق نیفتد، بسیاری از این سرقتها رخ نخواهد داد.
وی اضافه کرد: مجرم هیچ‌گاه از اطلاع شخصی خود برای کلاهبرداری استفاده نمی‌کند و در تلاش برای پنهان کردن هویت خود است ولی مالباختگان به دنبال احراز هویت فرد مقابل نیستند، درصورتی که افراد بایستی ابتدا اطلاعات فرد را احراز کرده و به هر شخصی اعتماد نکنند.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی ادامه داد: متاسفانه برخی افراد اجازه استفاده از کارت و حساب بانکی که به نام خود ثبت کرده‌اند را به دیگر افراد می‌دهند و در این موارد امکان کلاهبرداری‌ از طریق این حساب‌ها زیاد است. در قانون تبصره‌هایی در این خصوص وجود دارد که صاحب حساب باید پاسخگو باشد و همه افراد در حین افتتاح حساب به این قوانین متعهد می‌شوند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/746253/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیماری تب برفکی در مجتمع دامداری فردوس خراسان جنوبی کنترل شد

سرمایه‌گذاری در بجنورد نیازمند حمایت ویژه است

افتخار به سرقت و تهدید به قتل همسر، راز سارق حرفه‌ای را افشا کرد

حمله شیطانی پسر 22 ساله به مادر 2 بچه/ نیمه شب از دیوار پرید و جلوی بچه‌هایم...

سردار سلامی درگذشت مادر شهید «کاظم نجفی رستگار» را تسلیت گفت

اختصاص اعتبار برای بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد

برای اولین بار اتفاق افتاد/ انتصاب یک زن در سمت بانک مرکزی در سوریه

سرمایه‌گذاری 4400 میلیاردی در صنعت لوازم خانگی خراسان رضوی

7 مکان زیارتی خاص در تور مشهد

ساخت 2134 واحد مسکن ملی در تربت جام/اتمام 200 واحد

میزان بدهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد 5.5 همت است

ادارات و بانک های خراسان رضوی فردا سه شنبه 11 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات خراسان رضوی فردا 11 دی 1403

لیگ برتر بسکتبال؛ پیروزی پایش‌پارت شاهرود مقابل آسمان ولایت مشهد

5 مورد از مهم‌ترین اکتشافات علمی عجیب سال 2024/ تصاویر

شانزده میلیارد تومان در حساب خداداد و استیلی

دستور عارف درباره مولدسازی اموال مازاد

ذوب تخصص در فولاد خراسان

عملکرد 9 ماهه فولاد خراسان: صعود در فروش داخلی فخاس

آزادی 33 زندانی رهاورد میز «خدمت قضایی» در خراسان جنوبی

آب خاکستری در بجنورد + ماجرا چیست؟

اعزام عمره‌گزاران به صد هزار نفر نزدیک شد

قاضی‌القضات: با کسانی که ناامیدی ایجاد کنند، برخورد می‌کنیم

پیام تسلیت سرلشکر سلامی درپی درگذشت مادر سردار شهید حاج کاظم نجفی رستگار

شرایط مصیب بار آوارگان غزه در سایه سرما و بارندگی+فیلم

مسمومیت چهار نفر با گاز مونوکسیدکربن در مشهد اردهال کاشان

علی نیکزاد مراسم 9 دی : اگر جمهوری اسلامی آسیبی ببیند کربلا و مشهد نخواهد ماند

مدیر پایگاه میراث جهانی «جنگل‌های هیرکانی» منصوب شد

برای اولین بار یک زن رییس بانک مرکزی سوریه شد/ «میساء صابرین» کیست؟

عشق خیابانی یک شبه، نامزدم را به طور کامل از یادم برده بود!

اظهارات عجیب قاتل سریالی مشهد: اصلا پشیمان نیستم؛ 22 بنگلادشی هم در فهرست مرگ بودند

آیا با مغز بزرگتر بیشتر می‌فهمیم؟

صدای نهنگ آبی از فاصله 800 کیلومتری شنیده می‌شود!/فیلم

شعر خط مقدم هنر انقلاب است و باید به حاج‌قاسم بپردازد

مجموعه‌شعر «اربعین علی» چاپ شد

دستکاری در رسانه‌های اجتماعی چگونه اتفاق می‌افتد؟ | چهار روایت از چالش‌های جدید حوزه رسانه

مدیر عامل بیمه البرز به تازگی 3 جلد کتاب پیرامون مبانی مدیریت ریسک ترجمه کرده است!

خسروپناه: باید از مفهوم هنر در اندیشه اسلامی رمزگشایی شود

نقش اوباش مجازی در جهت‌دهی به افکار عمومی نکران‌کننده است

نقش اوباش مجازی در جهت‌دهی به افکار عمومی نگران‌کننده است

«مدارس شاهد» پرچمدار تربیت نسلی سرآمد خواهند بود

سفر یک روزه مدیرکل بنیاد هرمزگان به شهرستان پارسیان

تامین 70درصدی اعتبارات برای تکمیل ساماندهی گلزارهای شهدا در مازندران

روایت تجارت نیوز از اختلاف 3.8 درصدی تورم بانک مرکزی و مرکز آمار

دهک‌های 8 تا 10 از لیست یارانه حذف می‌شوند؛ فعلا یارانه نقدی تغییر نمی‌کند

پژوهشگر سال حوزه علمیه خراسان معرفی می‌شود

تشرف 65 زائر خارجی به دین مبین اسلام در حرم امام رضا(ع)

هوای بیرجند و رشت پاک ثبت شد/ اهواز جزو آلوده‌ترین شهرها

آزادی 33 زندانی خراسان جنوبی رهاورد میز خدمت قضایی

خراسان جنوبی در تحقق تعهد اشتغال، رتبه سوم کشور

اعزام عمره‌گزاران به مرز صد هزار نفر نزدیک شد