توجه به اصل تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی در معماری ضرورت دارد
فرهنگي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسانجنوبی گفت: به اصل مهم تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی برای اصلاح معماری باید توجه کنیم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، محمدرضا طالبی امروز _یکشنبه بیستودوم مهر_ در سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: با فراموشی اصل فرهنگ ایرانی اسلامی، به فرعیات توجه کردیم، در حالی که باید فرهنگ ایرانی اسلامی را در جامعه تقویت و ترویج کنیم.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ و تأثیر آن بر ابعاد مختلف زندگی انسان افزود: تا فرهنگ فعلی حاکم بر جامعه اصلاح نشود، به صورت قطعی و کامل نخواهیم توانست معماری ایرانی اسلامی را اجرایی کنیم.
استاندار خراسانجنوبی گفت: از آن جایی که ساختوسازهای ادارات بر اساس نقشههای تیپ انجام میشود ما در استان نمیتوانیم تصمیمی در این زمینه بگیریم.
فرهنگ بزرگترین سرمایه هر جامعه است حجتالاسلام والمسلمین علیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: امور دارای ظاهر و باطنی است و انسان نیز این گونه است و در دراز مدت هر یک از آنها بر دیگری تأثیر میگذارند که خود این، کار فرهنگی است.
وی با بیان اینکه فرهنگ هر جامعه از بزرگترین سرمایههای آن است، افزود: مسائل ظاهری مسکن اعم از نوع، شیوه کار، فضای داخلی یا نمای بیرونی آن بر جامعه تأثیر میگذارد پس باید مسکن را با فرهنگ خودمان انطباق دهیم و در این خصوص نیاز به پژوهش و ابتکار داریم.
حجتالاسلام عبادی تصریح کرد: افرادی که اشکال ظاهری مسکن را خواسته یا ناخواسته بر ما تحمیل کردهاند از جهت نفوذ فرهنگ استاد کار بودهاند.
وی با بیان اینکه ایران از لحاظ قدمت تمدن نسبت به بسیاری از کشورها پیشی دارد، تصریح کرد: اسلام نیز وحی الهی است، پس در مقابل فرهنگ دیگر کشورها در زمینه احداث مسکن در داخل نباید تسلیم شویم، انطباق معماری 200 سال قبل را باید در پژوهشها و ابتکارها تطبیق دهیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی با تأکید بر اینکه ترویج معماری ایرانی اسلامی امری شدنی است، عنوان کرد: دیگران با انواع و اقسام نفوذ حتی با کمک برخی از مسئولان از شیوههایی پشتیبانی میکنند که در درازمدت در اندیشه و نسل آینده تأثیرگذار است، از این رو نباید این مهم را رها کرد.
وی یادآور شد: باید دستورالعملهای طرح مهندسی معماری ایرانی اسلامی را دید و هر بخش را به مسئولان مربوطه سپرد تا در دستور کار قرار بگیرد، یعنی هم با صرفه و صلاح بوده و هم نمای ایرانی اسلامی در ساختمانهای کوچک قابل اجرا باشد.
نماینده ولی فقیه در استان بیان کرد: معماری ایرانی اسلامی باید در بخشهای خصوصی و عمومی، معابر، بوستانها، مساجد و اماکن عمومی در اولویت قرار بگیرد، این کار شدنی اما سخت است چون از گذشته طرحی ارائه نشده است.
کد خبر 800107
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/746584/