13 سال از شهادت پدر موشکی ایران میگذرد اما همچنان از برکت اقدامات وی سرشاریم
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایسنا/آذربایجان شرقی نویسنده کتاب مرد ابدی با بیان اینکه 13 سال از شهادت حاج حسن طهرانی مقدم میگذرد که ما همچنان برکت اقداماتی که انجام دادند را میبینیم، گفت: کودک مظلوم غزه در زیر آتش با دیدن قدرت موشکی ایران هنگامی که خوشحال میشود، حاج حسن هم در ابدیت خود خوشحال خواهد بود.
معصومه سپهری روز سه شنبه در نشستی که با حضور همسر شهید حسن طهرانی مقدم در محل استانداری آذربایجانشرقی برگزار شد، اظهار کرد: حاج حسن زحمات ویژهای برای ایران کشید و یک انسان خوشفکر و خوش ایدهای بود که آرزوهای بزرگی با نیت خالصانهای داشت.
به گزارش ایسنا، وی افزود: حاج حسن کسی بود که خودش را میساخت اما سعی نمیکرد دیگران را بسازد در این مورد میتوان به پسر حاج حسن اشاره کرد که به بنده میگفت هیچوقت پدرم به من نگفت درس خود را خوب بخوان تا موفق شوی بلکه نکتهای که مکررا به من یادآوری میکرد، نماز اول وقت برای موفقیت بود که همیشه میگفتند من هر چه دارم از نماز اول وقت است.
وی بیان کرد: طهرانی مقدم به هر دستاوردی که میرسید همیشه میگفت خداوند متعال این توانمندی را به من داده که توانستم به این نقطه برسم.
نویسنده کتاب مرد ابدی با اشاره به اینکه حاج حسن یک جاذبه بسیار عجیبی داشت، گفت: در این 12 سالی که برای چاپ این کتاب طول کشید، بنده با 180 نفر مصاحبه کردم و با دانشمندانی گفتوگو داشتم که برای اولین بار در این کتاب معرفی میشوند.
وی اذعان کرد: کتاب مرد ابدی 66 فصل است که در مقایسه با تفکری که زندگی طهرانی مقدم به ما میدهد، ارزش غیرقابل وصفی را داراست.
وی مطرح کرد: حاج حسن جزو مردانی است که به همسر خود گفته بود ثواب همه کارهای من برای توست چون خانم حیدری زنی بود که با وجود 28 سال زندگی، این عشق را همراه با حاج حسن هرروز پابرجا و پرنگتر میکرد که طبیعتا این عشقهای ناب و جاودانه از رمانها و فیلمهای عاشقانه غیرواقعی یافت نمیشود.
سپهری خاطرنشان کرد: حسن طهرانی مقدم حدود 21 سال فرمانده موشکی بود و این صنعت به مدد حاج حسن رشد کرد که امروزه دارای پیشرفتهای چشمگیری در این حوزه هستیم و اگر یک درصد از ولایتپذیری او را داشتیم، میتوانستیم موفقیتهای بسیاری را در زندگیهای خود داشته باشیم.
وی افزود: حاج حسن با تیمهای کوچک کارهای بزرگی را به مرحله ظهور رساند.
وی همچنین اظهار کرد: حاج حسن به نیت اخلاص ایمان داشت و نیت اخلاص را محدود به دوران دفاع مقدس نمیدانست و بر این باور بود اخلاص با افراد جامعه بالا و پایین نمیرود و نیت پاک و با اخلاص بودن در کارها را از مسائل مهم زندگی برمیشمرد.
این نویسنده گفت: هدف حاج حسن از ساخت موشکها به معروفیت رسیدن نبود بلکه موشک میساخت تا از ملت خود، از مظلومان جهان دفاع و عزت ایران و اسلام را بیمه کند.
وی در خاتمه سخنان خود بیان کرد: حاج حسن 21 سال در یک سمت ماندگار شد و شاگردانش، فرمانده او شدند اما در همین سمت ماند، چون مسابقهای برای عنوانی نمیداد، پس درنتیجه خداوند این انسان را عزیز میدارد، همچنین ابدیتی به این مرد میدهد که تا زمان ظهور اسم او درخشانتر از گذشته خواهد بود.
همچنین در این نشست خانم الهام وحیدی، همسر شهید حسن طهرانی مقدم نیز به ذکر خاطراتی از این شهید پرداخت.
وی از اوایل شروع زندگی خود با شهید طهرانی مقدم اینگونه یاد میکند که زندگی خود را با دیگران متفاوت مینگریست.
وی اظهار کرد: در اوج دوران دفاع مقدس ازدواج کردیم و بنای ازدواج ما پیگیری اهداف مدنظر حضرت امام راحل بود.
همسر شهید طهرانی مقدم گفت: من خودم را عضو کوچکی از نظام جمهوری اسلامی میدانستم و باید زندگی را به گونهای رقم میزدم که حضرت امام از من راضی باشند ، بنابراین همسری انتخاب کردم که در این مسیر راهبر من باشد و هر دو با هم این مسیر را توانمندانه طی بکنیم.
وی افزود: حاج حسن زمانهای زیادی را در جبهه بودند و دغدغههای مخصوص دفاع مقدس را داشتند که حدود چهار سالی طول کشید تا بپذیرم، همسر من با دیگران تفاوتهای شاخصی دارد.
وی با اشاره به اینکه وجود خود حاج حسن با شرایط آن دوران جذابیتهای خود را دارا بود، گفت: در عین حال که در اوج جبهه و جنگ بود اما به گونهای برنامهریزی کارهای منزل را انجام میدادند که هم به ورزش، کوهنوردی، تفریح و مسافرت من و بچهها میرسیدند در اوج عملیاتها در دو روزی که به منزل میآمدند زمانی را برای خانواده میگذاشتند.
وحیدی مطرح کرد: حاج حسن بعد از جنگ همچنان با سختیها و مشکلات کاری خود رشد میکرد و به توانمندیهایی که تلاش کرده، میرسید.
وی ادامه داد: حاج حسن در دوران دفاع مقدس دارای فوق دیپلم بود که بعد از جنگ مجددا بدون استفاده از سهمیه در دانشگاه تحصیل را آغاز میکند و بسیار به این مسئله معتقد بود، کسانی که در جایگاههای اصلی قرار دارند باید بر دروس دانشگاهی واقف باشند.
وی تشریح کرد: حاج حسن، بچه ها را از همان کودکی با مسئولیتپذیری آشنا و پا به پای فرزندان کار میکرد و بر این معتقد بود که خانم خانه باید از تحصیلاتی برخوردار باشد و از آنجایی که در خانه حضور نداشت و همه مسئولیتهای منزل با شخص بنده بود من به صورت مجازی دروس حوزوی را خواندم و سعی کردم خودم را از حالت رکود و ساکن بودن، خارج کنم که مشوق من همیشه ایشان بود.
همسر شهید طهرانی مقدم اذعان کرد: حاج حسن شخصا نسبت به مسائل فرهنگی توجه داشت و مشغله کاری خود را زیاد میکرد به این دلیل که توانمند بود و خود به شخصه میگفت که اگر من را در یک بیابان رها کنند میتوانم با مدیریت یک کارخانه بزرگ بسازم تا همه بتوانند به کار مشغول باشند.
وی خاطرنشان کرد: حاج حسن از موقعیتهای خود نهایت استفاده را میکرد که نماز اول وقت در اولویت ایشان بود و در هر موقعیتی حتی در مسافرتها زمان را به گونهای مدیریت میکرد که به مسجد برسیم تا نماز را اول وقت بخوانیم.
وی اضافه کرد: حاج حسن در مسائل شخصی مرتب و منظم بود و برای هر مسافرتی یک کیف مخصوص داشت که وسایل مشترک همه این کیفها مهر، تسبیح، قرآن، قلم و کاغذ بود.
وحیدی اظهار کرد: حاج حسن همیشه خوشرو بود و اخلاق نیکویی داشت چه در منزل و چه با دوستان و همکاران خود، همچنین شاگردان ایشان حاضر بودند به طور شبانهروز در کنار حاج حسن باشند.
وی همچنین افزود: دستگیر مشکلات اطرافیان خود بود و از نظر مالی به جوانان کمک میکرد. به اندازهای گشادهدست بود که روزی یکی از دوستان از رنگ لباس حاج حسن خوشش میآید و او لباس را به او هدیه میدهد.
وی خاطرنشان کرد: علت محبت بسیارش به مردم به دلیل این بود که از روی ظاهر افراد، کاری را انجام نمیداد بلکه به باطن و وجود هر فردی نگاه میکرد همچنین خود را در یک جایگاهی برای پناه دادن و کمک کردن به آنها میدانست.
در این نشست زهرا کوهی، مشاور و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی و همچنین محمد اسداللهی، سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری حضور داشتند و در آخر این جلسه از همسر شهید حسن طهرانی مقدم و معصومه سپهری، نویسنده کتاب《 مرد ابدی 》تجلیل به عمل آمد.
حسن تهرانی مقدم متولد 6 آبان 1338 تهران است که در تاریخ 21 آبان 1390 در ملارد به شهادت رسید. او از فرماندهان سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق بشمار میآمد. آخرین سمت وی، ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران بود. شهید تهرانی مقدم به عنوان یکی از پایهگذاران برنامه موشکی در سپاه پاسداران و پدر موشکی ایران شناخته میشود. وی در سال 1390 در پی حادثه انفجار زاغه مهمات واقع در پادگان مدرس، به شهادت رسید.
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/753502/