«مجید بربری» تولد دوباره شهید قربانخانی است/ شهدای مدافع حرم قهرمانان ملی هستند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - کبری خدابخش نویسنده کتاب «مجید بربری» که به تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیده است، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، با بیان اینکه خبر عنایت امام خامنهای به کتاب شهید قربانخانی را شهریورماه امسال دریافت کردیم، اظهار داشت: شخصا تا روزی که در دفتر معظمله حضور پیدا نکرده بودم، باور نمیکردم که چنین اتفاق مبارکی برای کتاب «مجید بربری» رقم خورده است.
این نویسنده ادبیات پایداری در وصف حس و حالی که پس از شنیدن خبر تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب شهید قربانخانی داشته است، گفت: همین که رهبر معظم انقلاب اسلامی کتاب اینجانب که برای شهدا بوده است را لطف کردهاند و مطالعه کردهاند خیلی برایم ارزشمند است؛ البته تقریظی که ایشان بر کتاب نوشتند برای ما خیلی مایه افتخار و مبارک بود.
وی با بیان اینکه کتاب «مجید بربری» سال 1397 چاپ شده بود و تاکنون اتفاقات مبارک زیادی برای آن رخ داده بود، عنوان کرد: این کتاب تا شهریورماه امسال 21 بار تجدید چاپ شده بود، اما پس از تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی و از مهرماه 1403 تا کنون کتاب به چاپ 40 رسیده است.
خدابخش به ویژگیهای شهید مدافع حرم مجید قربانخانی پرداخت و با بیان اینکه بسیاری از جوانان امروزی با این شهید مدافع حرم آشنا بودند، اما کتاب او را نمیشناختند، گفت: شهید قربانخانی یک جوان امروزی و متناسب با تیپ و سلیقه جوانان امروزی است که میتواند یک الگوی خوب و مناسب برای همنسلان خودشان و دیگر جوانانی باشد که شاید در زندگی اشتباهاتی دارند، اما در نهایت در مسیر صحیح قرار میگیرند.
این نویسنده شهدای مدافع حرم را قهرمانان ملی خواند و به ویژگیهای کتاب «مجید بربری» پرداخت و افزود: من این کتاب را به صورت فلشبگ نوشتم یعنی کتاب با روایت شهادت شروع میشود و همینطور به مقاطع زندگی ایشان میپردازد و برمیگردد بخاطرهمین سبک شاید برخی از مخاطبین با نوع نگارش آن ارتباط برقرار نکنند و اصطلاحا کتاب سختخوان باشد و برخی از منتقدین نسبت به این رویکرد کتاب حرف داشتند، اما من دوست داشتم این کتاب مانند شهید قربانخانی متفاوت باشد و معتقدم این کتاب تولید دوباره شهید بربری است.
وی به ابعاد کتاب «مجید بربری» اشاره کرد و گفت: تمام زندگی شهید مجید قربانخانی در این کتاب روایت شده است و تنها خط قرمزها را رعایت کردیم، چون موضوعاتی خط قرمز جامعه است لذا حرف و خاطره نگفتهای از شهید مجید قربانخانی وجود ندارد که در این کتاب نباشد. من در تمام کتابهایی که تاکنون نوشتهام سعی کردهام از کلیشهها عبور کنم و شهید را آنطوری که بوده معرفی کنم و احتیاج نداشته باشد چیزی برای آن ببافم.
خدابخش خاطرنشان کرد: شهدا افرادی مانند دیگر جوانان جامعهاند و نباید طوری آنها را روایت کنیم که مخاطب فکر کند از آسمان آمدهاند و دستیافتنی نیستند. آنها همین جوانان کوچه و بازار هستند که در یک مسیر درست قرار داشتند و البته مسیر درستتر را انتخاب کردهاند و من در روایت مسیر آنها سعی کردم حقایق را بیاورم و چیزهایی که حاج قاسم آنها را لازمه شهدات میدانست و تاکید داشت کسی شهید میشود که باید شهیدانه زندگی کند را در کتابها بیاورم.
این نویسنده با بیان اینکه کتاب «مجید بربری» تاکنون سهبار بازنویسی شده است، گفت: با اینکه امکان بازنویسی کامل کتاب وجود داشت و برخی از کارشناسان تاکید داشتند ما قالب کتاب را تغییر بدهیم، اما بنده بخاطر اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی کتاب را با همین سبک مطالعه و مورد عنایت قرار داده بودند، ساختار کتاب را حفظ کردیم و تنها در بخشهایی که روایت عامیانه بود، تغییراتی انجام دادیم.
کتاب حاضر، روایتی جذاب و خواندنی از حر زمانه ما، جوان دهه هفتادی، شهید مدافع حرم مجید قربانخانی است.
بخش اول زندگی او، بخش تاریک و خاکستری آن است. او در یافت آباد تهران قهوه خانه دار بوده، و زندگی او سرشار از مواردی است که این جور آدم ها با آن درگیر هستند. از درگیری و دعواهای هر روزه تا به رخ کشیدن آمار قلیانهای قهوه خانه اش.
اما بخش دوم زندگی او، عنایتی است که به او می شود و مسیر زندگی اش عوض می شود و مهر حر مدافعان حرم بر پیشانی او نقش می بندد و او گر چه تک پسر خانواده است و قرار نیست که آنها به سوریه اعزام شوند، ولی عنایت بی بی او را به سوریه می کشاند و می شود مدافع حرم.
مجید قصه ما گرچه ناراحت خالکوبی های بر بازوهای خویش است، اما سرنوشتش این طور می شود تا در خانطومان از بدنش هیچی برنگردد تا نه نشانی از خودش باشد نه خالکوبی هایش.
قصه مجید بربری، قصه ای از جنس شاهرخ ضرغام حر انقلاب است.
انتهای پیام/ 121
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/762017/