بحران در جنگلهای زاگرس؛از بیماری زغالی تا خشکسالی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، مشکلات زیستمحیطی، بحرانهای خشکسالی و بیماری زغالی را تنها بخشی از تهدیدات پیش روی اکوسیستم باارزش زاگرس معرفی کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، هادی کیادلیری، ظهر امروز در مراسم معارفه رئیس جدید ادارهکل محیطزیست لرستان با اشاره به جایگاه ویژه طبیعت و محیطزیست در پیشرفت جوامع گفت: شاخص تعالی هر جامعه به میزان احترام آن به طبیعت و منابع طبیعی وابسته است.
او اضافه کرد: افرادی که به طبیعت احترام میگذارند، در حقیقت به اصول والای انسانی و الهی توجه نشان میدهند و این نوع احترام، به نوعی عبادت و تجلی ارزشهای انسانی و الهی است.
پدر بلوط ایران: درختان 1200 ساله زاگرس خاکستر شد+فیلم مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، ادامه داد: پذیرفتن مسئولیت در حوزه محیطزیست، انگیزهای قوی و تعهدی بزرگ میطلبد و یک مدیر کارآمد باید صداقت داشته باشد و قانونمند باشد.
کیادلیری با اشاره به معضلات محیطزیستی لرستان، توضیح داد: این روزها مسائل زیستمحیطی از جمله بزرگترین مشکلات کشور هستند و لرستان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
او تأکید کرد: در لرستان بهدلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی خاص، تنوع اکوسیستمهای جنگلی، مرتعی و بیابانی مشاهده میشود و این استان بهدلیل موقعیت جغرافیایی، یکی از ارزشمندترین زیستبومهای کشور محسوب میشود.
مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، اعلام کرد: جنگلهای زاگرس که بخشی از آن در لرستان قرار دارد، برای ما نهتنها یک منبع طبیعی بلکه نشانی از هویت و اصالت این سرزمین است.
کیادلیری عنوان کرد: جنگلهای زاگرس از ارزشمندترین اکوسیستمهای ایران بهشمار میآید و این جنگلها در سالهای اخیر بهدلیل عوامل مختلف در حال تخریب است.
او اشاره کرد: جنگلهای زاگرس در لرستان و دیگر مناطق غربی کشور سال 1388 تاکنون درگیر بیماری زغالی شدهاست که بخش بزرگی از این اکوسیستمهای بینظیر را تحتتأثیر قرار دادهاست.
مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست،گفت: بسیاری تصور میکنند بیماری زغالی عامل اصلی نابودی درختان است، درحالیکه این بیماری در واقع یک عامل ثانویه است.
کیادلیری اضافه کرد: مشکل اصلی در جنگلهای زاگرس خشکسالی و تغییرات اقلیمی است که درختان زاگرس را تضعیف کردهاست و زمینه برای شیوع بیماریها فراهم شدهاست.
او ادامه داد: تغییر سبک زندگی و کاهش مصرف بیش از حد منابع طبیعی، دیگر یک انتخاب نیست، بلکه به یک الزام برای بقای طبیعت و دستیابی به توسعه پایدار تبدیل شدهاست.
مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، اشاره کرد: سه راهبرد تکیه بر انرژیهای پاک، حفاظت از تنوع زیستی و کاهش تولید زباله و جلوگیری از مصرف بیرویه منابع طبیعی باید در برنامههای توسعهای ما نقش محوری داشته باشد.
کیادلیری با اشاره به اهمیت فرهنگسازی و نقش مردم در حفظ محیطزیست بیان کرد: یکی از عوامل مهم تخریب محیطزیست، نبود فرهنگسازی مناسب و عدم پیادهسازی مدیریت جامعنگر است.
او تأکید کرد: مردم باید بهعنوان مشارکتکنندگان اصلی، در فرایند حفاظت از محیطزیست نقش داشته باشند، زیرا وقتی مردم بهطور جدی در مسائل زیستمحیطی درگیر شوند، تغییرات مثبتی در رفتارهای آنها ایجاد میشود.
مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، اعلام کرد: مردم کشور ما از اطلاعات محیطزیستی خوبی برخوردارند، اما ین آگاهی در رفتار آنها نمود پیدا نمیکند و این مسئله در مسئولان نیز مشهود است و در عمل رفتار مناسبی در قبال محیطزیست از خود نشان نمیدهند.
کیادلیری با تأکید بر لزوم هماهنگی بین دستگاههای اجرایی کشور و رفع تناقضات قانونی، عنوان کرد: یکی از چالشهای اساسی در زمینه محیطزیست، ناهماهنگی بین دستگاههای اجرایی و تناقضات موجود در قوانین است که اجرای برنامهها را با مشکل مواجه کردهاست.
او اشاره کرد: ما برای دستیابی به توسعه پایدار و حفاظت از منابع طبیعی، باید عزم ملی و هماهنگی گستردهای بین دستگاههای مختلف ایجاد کنیم.
مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست، با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی و توسعه پایدار نیازمند رویکردی همهجانبه است، توضیح داد: ما باید در برنامههای توسعهای، سرمایهگذاری روی آموزش، فرهنگسازی و ایجاد عزم ملی برای حفاظت از منابع طبیعی را در اولویت قرار دهیم.
انتهای پیام/ 644
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/765437/