برداشت پنبه خراسان شمالی/ کشاورزان از قیمت خرید ناراضی هستند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - برداشت پنبه در مزارع استان خراسان شمالی به عنوان یکی از استانهای سرآمد کاشت این محصول استراتژیک در حال آغاز شده است که کشاورزان از قیمت اعلام شده خرید پنبه توسط دولت رضایت ندارند.
بر اساس اظهارات کشاورزان استان خراسان شمالی قیمت تمام شده هر کیلو حدود 60 هزار تومان برای کشاورزان تمام میشود، اما این در حالی است که پنبه توسط کارخانههای اعلام شده توسط جهاد کشاورزی با قیمت کیلویی 45 هزار تومان خریداری میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از سوی دیگر در سالهای اخیر با خشکسالیهای چندین ساله خراسان شمالی همچنین کاهش قدرت خرید بذر توسط کشاورزان و بالا رفتن قیمت کود و سایر نهادههای مورد نیاز کاشت این کالا، قیمت تولید این محصول در خراسان شمالی بسیار افزایش یافته و کاشت آن در بسیاری از مناطق دیگر به صرفه نیست.
همچنین ورود دلالها به بازار خرید پنبه از کشاورزان و وارد شدن برخی از روشهای برداشت که باعث کاهش کیفیت پنبه خراسان شمالی برای کارخانههای نساجی و نخریسی شده است، بقای کاشت این کالا در استان را با خطر جدی مواجه ساخته است.
25 هزار تن پنبه برداشت میشود
محمد محمدزاده اظهار داشت: پنبه استان خراسان شمالی یکی از محصولات بسیار مناسب در مجموعه استانهای کشور است که با توجه به طول الیاف و رنگ مرغوبیت بسیار بالایی در سطح کشور دارد.
وی افزود: در استان خراسان شمالی 8500 هکتار مزارع پنبه وجود دارد که پیشبینی میشود از این سطح٬ 25 هزار تن وش پنبه برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، گفت: هر کیلو وش پنبه امسال به قیمت 45 هزار تومان از کشاورزان استان خراسان شمالی خریداری میشود.
محمدزاده، بیان کرد: برداشت پنبه از روزهای گذشته در همه مزارع استان خراسان شمالی آغاز شده و بیشترین محصول پنبه در استان خراسان شمالی در شهرستانهای شمال و شرق برداشت میشود.
وی تصریح کرد: در سطح استان، 9 کارخانه پنبه وجود دارد که در حال حاضر هفت کارخانه فعال هستند و خرید پنبه از کشاورزان در این کارخانهها ادامه دارد. پنبهدانه در استان خراسان شمالی در صنایع روغن کشی مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان کنجاله و خوراک دام نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
رضایی از پنبهکاران شهرستان مانه با بیان اینکه هر کیلو پنبه از ما به قیمت 45 هزار تومان خریداری میشود، گفت این قیمت با قیمت تمام شده محصول بسیار متفاوت است و اگر بتوانیم پنبه را با قیمت معادل 60 هزار تومان بفروشیم تازه میتوانیم کمی از دسترنج خود استفاده کنیم.
وی افزود: با قیمتی که اکنون دولت پنبه را از ما میخرد، هیچ کدام از هزینههای کشاورزان جبران نمیشود و حتی قیمت بذر و حمل و نقل آن نیز در این قیمتگذاری دیده نشده است.
ابراهیم هزار جریبی، مجری طرح پنبه کشور با بیان اینکه دولت سعی میکند هزینه کشاورزان را در قالب یارانهها به پنبهکاران اعطا کند، گفت: امسال به قیمت هر کیلوگرم بذر داخلی 20 هزار تومان برای کشاورزان داده شده است.
وی افزود: همچنین امسال کودهایی که به کشاورزان پنبهکار داده شده از طریق یارانههای دولتی توسط دولت تامین شده و سعی میکنیم جبران هزینههای کشاورزان انجام شود.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی، بیان کرد: موضوع مهم برای وزارت جهاد کشاورزی موضوع بهرهوری در سطح کشت پنبه است و امیدواریم در استان خراسان شمالی با توجه به حمایتهای دولت بتوانیم سرآمد برداشت پنبه باشیم.
هزار جریبی، افزود: پیشبینی ما این است که امسال به طور میانگین از هر هکتار 3 تن پنبه در استان خراسان شمالی برداشت شود که با توجه به وضعیت خشکسالی آمار بسیار خوبی است.
منبع: تسنیم
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/767978/