پیام خراسان

آخرين مطالب

قاضی‌القضات: درباره محدودیت‌های پس از پاییز 1401، سه نظر وجود دارد گفتگو

قاضی‌القضات: درباره محدودیت‌های پس از پاییز 1401، سه نظر وجود دارد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس قوه قضائیه گفت: سلسله محدودیت‌هایی در قبال فضای مجازی و برخی سکو‌های این فضا به واسطه وقایع پاییز 1401 و یا تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و در موارد نادری نیز بواسطه آرای قضایی، ایجاد شده است و در خصوص این محدودیت‌ها، سه نظر وجود دارد.
به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه نشست‌های تخصصی خود در قالب رسیدگی ویژه به امور قضایی و حقوقی استان تهران و اقشار مختلف ساکن این استان، با اساتید و نخبگان علمی تهرانی دیدار کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رئیس قوه قضائیه در جریان این دیدار خطاب به نخبگان گفت: گاهی شما نخبگان، ایده تحولی را در ذهن دارید و آن را با یک مدیر در میان می‌گذارید، اما اِعمال آن ایده تحقق نمی‌یابد؛ در اینگونه موارد، ممکن است، مدیر مربوطه اصلاً ایده تحولی شما را متوجه نشود و یا استطاعت اِعمال آن را نداشته باشد؛ در اینجا شما نخبگان باید ارائه راهکار کنید تا هم فضای ذهنی آن مدیر، مهیای ایده‌های‌تان شود و هم در صورت وجود موانع، آن موانع مرتفع شوند.
محسنی اژه‌ای تصریح کرد: ما در موضوعات حاکمیتی، بعضاً با مقوله‌هایی مواجه می‌شویم که دوسویه و یا چند سویه هستند و ایضاً مراعات همه جوانب آن‌ها ضروری است؛ فی‌المثل، حفظ حریم خصوصی افراد جامعه امری واجب است؛ از آن سو، کشف توطئه‌ها، نفوذها، جرائم سازمان‌یافته امنیتی و غیرامنیتی نیز ضروری است؛ در اینجا، گاه لازم می‌شود که دستگاه اطلاعاتی و امنیتی با مجوز قضایی به حوزه‌هایی ورود کند که در حالت عادی، وارد آن‌ها نمی‌شود؛ فلذا شما بعنوان جامعه نخبگانی کشور ارائه طریق و راهکار کنید که در اینگونه موارد، تدابیر و تمهیداتی اتخاذ شود تا هم توطئه‌ها و جرائم کشف و خنثی شوند و هم به حریم خصوصی افراد ورود نشود و اگر ورود شد در حد ضرورت باشد و از افشاء آن‌ها جلوگیری گردد.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: ضرورت تلفیق تجربه با نخبگی و جوانی در نظام مدیریتی کشور، یک اصل غیرقابل انکار است؛ ما با امور و پدیده‌های مستحدثه‌ای نظیر هوش مصنوعی و اَشکال جدیدی از فناوری‌های نوین و قس‌علیهذا مواجه هستیم که اتخاذ تدابیر و تمهیدات در قبال آنها، نیازمند نخبگی و جوانی است؛ از سویی دیگر نمی‌توان از تجارب مدیران غفلت کرد و این تجارب گرانبها را به کنار نهاد فلذا شما جامعه نخبگانی کشور می‌توانید در این حوزه نیز ارائه طریق و راهکار کنید، تا تجارب مدیران قدیمی با نخبگی جوانان آمیخته و ممزوج شود.
محسنی اژه‌ای تصریح کرد: شناسایی، جذب و نگهداری نخبگان، سلسله اصول و قواعدی مهم در حوزه نخبه‌پروری است؛ ما در دستگاه قضایی با تدابیر و تمهیداتی که اتخاذ کرده‌ایم، به هر سه حوزه‌ی مزبور التفات داشته‌ایم.
رئیس قوه قضائیه گفت: صیانت از فرد فرد اعضای جامعه بویژه نخبگان نیز یک اصل اساسی است؛ برخی مناصب و موقعیت‌ها به سبب اقتضائاتی که دارند، بیشتر در کمین دام‌های شیاطین و وسوسه‌ها و لغزش‌ها هستند؛ افراد نخبه‌ای بودند که چهره شدند و در حوزه‌های مختلف انجام وظیفه کردند، اما بعد‌ها با مشکلاتی مواجه شدند؛ فلذا اتخاذ رویکرد‌های صیانتی نیز در قبال نخبگان، امری بسیار مهم و حیاتی است. در این حوزه نیز، برخی مدیران ما دغدغه‌مند هستند و به کارآیی نیروی نخبه‌ی جذب‌شده ایمان دارند، اما نسبت به عملکرد آن‌ها در کوران کار، اطمینان لازم را ندارند؛ در اینجا شما جامعه نخبگانی به اعتمادزایی مبادرت ورزید.
محسنی اژه‌ای تصریح کرد: ما در قوه قضائیه به جذب نخبگان اهتمام داریم؛ خودِ من درصدد جذب بانوانی نخبه و متدین و انقلابی هستم که نسبت به سلسله موضوعات متنوع مرتبط با زنان، اشراف و وقوف کامل داشته باشند؛ همچنین در حوزه‌هایی نظیر فضای مجازی نیز درصدد جذب مشاوران نخبه و انقلابی هستیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به مقولات مرتبط با فضای مجازی گفت: سلسله محدودیت‌هایی در قبال فضای مجازی و برخی سکو‌های این فضا به واسطه وقایع پاییز 1401 و یا تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و در موارد نادری نیز بواسطه آرای قضایی، ایجاد شده است؛ در خصوص این محدودیت‌ها، سه نظر وجود دارد؛ یک نظر، ناظر بر آن است که این محدودیت‌ها به‌طور کامل رفع شوند؛ در این زمینه باید این سؤال را مطرح کرد که آیا سایر کشور‌ها حاکمیت خود را در قبال فضای مجازی، مخدوش می‌کنند؟ اما نظر دیگر، بر این قائل است که محدودیت‌ها، بیشتر شود و صرفا بر بستر و ظرفیت شبکه‌های بومی حرکت کنیم؛ و نهایتاً نظر سوم، ناظر بر روش بینابینی است و قائل به این است که آن دسته از سکو‌هایی که حائز منافع بیشتر و مضار کمتر است، رفع محدودیت شوند و همزمان، سکو‌های داخلی ارتقاء و توسعه یابند و زیرساخت‌های این حوزه تکمیل شوند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، «خدایگان» قائم مقام بنیاد ملی نخبگان طی سخنانی اظهار کرد: رسالت ما در بنیاد ملی نخبگان، ایجاد زمینه برای شناسایی، شبکه‌سازی، حمایت و هدایت نخبگان است.
وی افزود: تلاش و اهتمام ما بر این است که نخبگان را با مسائل واقعی کشور آشنا سازیم و برای این موضوع که حل بسیاری از مشکلات کشور را در پی خواهد داشت، برنامه‌های ویژه‌ای را در دستور کار داریم.
«علی امام قلی» دکترای مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جلسه عنوان کرد: برای ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در مراسم روز 16 آذر سال 1396 مقدمه‌ای بود بر تحولات قابل حسی که بعد‌ها در قوه قضاییه ایجاد شد.
وی‌ادامه داد: شایسته‌سالاری به این معناست که مدیران از به کارگیری نخبگان در کنار خود هراس نداشته باشند؛ متاسفانه در شرایط کنونی برخی از مدیران به خاطر آنکه جایگاهشان را از دست ندهند از توان و ظرفیت نخبگان استفاده نمی‌کنند.
امام‌قلی گفت: ضرورت دارد در قوه قضاییه هم موضوع بکارگیری ظرفیت نخبگان بیش از پیش جدی گرفته شود و برای این موضوع ساز و کاری تعریف گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در قوه قضائیه تاکید کرد و گفت: اهمیت حوزه هوش مصنوعی به مراتب بیشتر از حوزه فضای مجازی است چرا که حوزه هوش مصنوعی علاوه بر ساحت اجتماعی، وارد ساحت‌های فردی نیز می‌شود.
«سید مرتضی حسنی» دکترای مدیریت تکنولوژی دانشگاه امیرکبیر بر ضرورت ایجاد حس امیدواری برای صاحبان کسب و کار‌های حوزه دیجیتال تاکید کرد و گفت: باید شرایط به نحوی باشد که صاحبان کسب و کار‌ها به ویژه کسب و کار‌های حوزه دیجیتال، قوه قضائیه را ملجأ و پناهگاه خود بدانند.
وی افزود: قوانین حوزه فضای مجازی در کشور ما کامل نیست و خلأ‌هایی در این زمینه احساس می‌شود و از سوی دیگر ما در حوزه حریم خصوصی دارای قانون جامع و کاملی نیستیم.
«فائزه آخوندی» دانشجوی دکترای رشته حقوق دانشگاه خوارزمی نیز گفت: در خصوص جذب نخبگان حقوقی در مناصب قضایی متاسفانه تاکنون اقدام مناسب و شایسته‌ای صورت نگرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت شناسایی قضات نخبه در دستگاه قضا تاکید کرد.
«محمد انصاری» دکترای هوش مصنوعی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این جلسه به بیان ظرفیت‌های حوزه هوش مصنوعی پرداخت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند در حوزه کاهش تنش‌های آبی در کشور، نقش تعیین کننده و اثرگذاری داشته باشند.
«سید سجاد موسوی» دانشجوی دکترای عمومی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز طی سخنانی با اشاره به برخی هجمه‌ها و حملات علیه کادر سلامت، خواستار برخورد قضایی با آن دسته از رسانه‌هایی شد که قصد تخریب کادر سلامت را دارند.
وی افزود: ضرورت دارد از سوی مسئولان ذیربط، تدابیر ویژه‌ای در حوزه پیشگیری از هجمه‌های غیرمنصفانه علیه کادر سلامت و درمان، اتخاذ شود.
«علیرضا چلابیان» دانشجوی ارشد حقوق و جزای دانشگاه علوم قضایی نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر بسیاری از قضات دستگاه قضا از دانشجویان دانشگاه علوم قضایی هستند و همین موضوع نشان دهنده توجه ویژه عدلیه به ظرفیت نخبگان است.
اعتقاد ما این است که نیروی انسانی متخصص باید در جایگاه درست خودش در دستگاه قضایی بکارگیری شود نه آنکه در جایگاهی قرار بگیرد که متناسب با تحصیلات و استعداد‌های او نبوده است.
«فاطمه کریمی» دانشجوی دکترای سیاست‌گذاری فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع) نیز طی سخنانی در این نشست، خواستار تبیین تدابیر دستگاه قضا در حوزه حکمرانی فضای مجازی شد.
دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی نیز در این جلسه به ارائه پیشنهاداتی در حوزه اتقان هرچه بیشتر کارشناسی‌ها در دستگاه قضایی پرداخت.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده حداکثری مقامات عالی قضایی از مشاوران جوان تاکید کرد و در ادامه خواستار تسهیل و تسریع فرایند ورود نخبگان به دستگاه قضایی شد.
«ریحانه سلامی» دکترای مهندسی عمران دانشگاه تهران نیز در این جلسه بر ضرورت ارتقاء سامانه ثنا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی تاکید کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/768961/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیگیری سفرهای ارزان‌قیمت از خراسان جنوبی به عتبات

توقیف اتوبوس با 66 میلیون ریال خلافی در پلیس‌ راه دیهوک - طبس

همه دستگاه‌ها در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تکلیف دارند

دادگاه‌های صلح، موجب کاهش فرایند دادرسی شده است

نخستین مرکز هوش مصنوعی بسیج در خراسا‌ن‌شمالی راه‌اندازی شد

بانوان، رهبران مقاومت زندگی‌ساز هستند

استفاده نکردن از 130 دستگاه ون برای جابه‌جایی مسافر در مشهد

بارش‌ها در خراسان رضوی فردا به اوج می‌رسد

امروز تفکر بسیجی و مقاومت به تمام جهان صادر شده است

اصالت فرهنگی خراسان جنوبی باید حفظ شود

اصالت فرهنگی استان خراسان جنوبی باید حفظ شود

کشف 455 گرم هروئین از معده قاچاقچی در قاین

پرداخت 114 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی به همت سپاه بجنورد

قاضی دادگاه منافقین: تمام متهمان پرونده از آزادی کامل در انتخاب وکیل برخوردارند

قاضی دادگاه منافقین: 200 عضو جدا شده از گروهک منافقین حاضر به شهادت در دادگاه شدند

هوش مصنوعی به کمک بهره‌وری کشاورزی خراسان شمالی می‌آید

ماندگاری «نیروی کار» در شیروان مستلزم ایجاد صنایع است

تصاویر/ اعزام 6 کاروان راهیان نور دانش‌آموزی خراسان‌شمالی به جنوب کشور

اعزام دومین کاروان راهیان نور شهرستان بجنورد به مناطق عملیاتی جنوب کشور

تصاویر/ برگزاری برنامه های گرامیداشت هفته بسیج و اکران فیلم در شهرستان بجنورد

خراسان شمالی مستعد جذب سرمایه گذاری برای انرژی های تجدید پذیر است

114میلیارد تهسیلات توسط ناحیه مقاومت بسیج به مردم بجنورد داده شد

دشمن از تفکر بسیجی لطمه خورده است

راز صداهای ترسناک شبانه در اورست بالاخره کشف شد

خراسان شمالی میزبان شش شهید گمنام دوران دفاع مقدس

بزودی مرکز "شوق زندگی" در شهرستان اسفراین راه اندازی می شود

توزیع نان کامل در 9 نانوایی منتخب بجنورد

حدود 18 کیلوگرم تریاک در بجنورد کشف شد

خراسان شمالی میزبان 6 شهید گمنام دوران دفاع مقدس

دستگیری بیش از 25 تن از تولید کنندگان مراکز استخراج غیر مجاز رمز ارز در استان

روزگاری که پروفسور برانکو سیگار می‌کشید؛ این یک راز است، به کسی نگویید!

تجلیل از مدیران دستگاه‌های اجرایی برتر مشهد+تصاویر

میوه و سبزی در تره‌بار ارزانتر از میوه‌فروشی‌ها | 10 هزار میلیارد تومان در جیب مردم

(تصاویر) معماری منحصربه‌فرد یک خانۀ زیرزمینی در جنگل

(ویدئو) صحبت‌های محسن رجب‌پور درباره شادمهر

بارش باران تا اوایل هفته آینده در خراسان رضوی ادامه دارد

اجرای 100 ویژه برنامه هفته بسیج در تربت‌حیدریه

(تصاویر) مردابی در دل جنگل‌های هیرکانی

فاضل میبدی: تنها امام جمعه مشهد است که دغدغه حجاب دارد! خدایا! گرانی‌ها تا کی؟

عطر افشانی گلزار شهدا به مناسبت هفته بسیج در خواف+تصاویر

​خواننده معروف ایرانی درگذشت

برگزاری دومین یادواره شهدای سپاه بدر در مشهد

عکس/ بلندترین بادگیر دنیا در باغ دولت آباد یزد

برنامه‌های هفته بسیج در خراسان رضوی اعلام شد

اعزام مشمولان پایه خدمتی آذرماه 1403

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی از پروژه احداث ساختمان اصلی موزه دفاع مقدس و مقاومت خراسان رضوی بازدید کرد

کددار شدن ردیف‌های بودجه برای اولین بار در لایحه بودجه 1404

افزایش سهم حمل‌ونقل ریلی بار حمایت دولت و مجلس را می‌خواهد

ازصندوق عقب خودروهای پارک شده اطراف مراکز تجاری سرقت شد

اعتراف سارق 14 ساله: شیشه می‌کشم و سرقت می‌کنم