حوزههای علمیه، سهم بسزایی در نشر و تقویت فرهنگ کتابخوانی داشته است
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام فرهاد عباسی، مدیر مرکز تدوین متون و منابع درسی حوزه های علمیه، به مناسبت هفته کتاب پیامی صادر کرد، متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«باید کتابِ خوب تولید شود. کتاب یک غذاست؛ یک غذای روح است؛ یک نوشیدنی روح است و چنانچه مقوّی باشد روح را تقویت میکند».
(مصاحبه با مقام معظم رهبری در ششمین نمایشگاه کتاب تهران، 21/02/1372)
کتاب گنجینهای از خرد جمعی است که عبرتها، آموزهها و زوایای پنهان عالم را در دل خود پاسبانی میکند؛ چراغ دانشی است که تاریکی جهل را از بین میبرد و به افق روشنایی هدایت میکند. علمای بزرگ شیعه از دیرباز با قلم نورانیشان، کتبِ نفیسی نوشته و ذخایر عظیمی گرد آوردهاند تا اندیشههای عمیق و ناب را به آیندگان عرضه کنند و سهم بیبدیلی در تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی این مرز و بوم ایفا نمایند. تقارن هفته کتاب و کتابخوانی با روز بزرگداشت علامه طباطبایی خود گویای چنین اتفاق بزرگ فرهنگی و معنوی است؛ چرا که آثار این متأله و مفسر بزرگ تأثیر عمیقی بر اندیشه دینی و فلسفی جامعه داشته است.
در این میان بیشترین سهم در نشر کتاب و تقویت فرهنگ کتابخوانی، و نیز گسترش علم و ترویج فرهنگ مکتوب از آن حوزههای علمیه است. بزرگان حوزه به پیروی از رئیس مکتب خود، امام صادق علیهالسلام که به مفضل بن عمر فرمود: «دانش خود را بنویس و آن را میان برادرانت منتشر ساز»، با تألیف کتب علمی منابع ارزشمندی برای عوام و خواص جامعه بر جای گذاشتهاند.
مرکز تدوین متون و منابع درسی حوزههای علمیه نیز هفته کتاب و کتابخوانی را فرصتی برای ارج نهادن به گرانبهاترین میراث فرزانگان و فرهیختگانی که با مجاهدت و سخاوت ثمره ارزشمند عمر خود را در اختیار دیگران قرار میدهند میداند و کوشش خستگیناپذیر آنها را، به عنوان جهادی مقدس در صراط مستقیم دانایی و توانایی، میستاید.
این مرکز با تألیف کتب درسی و منابع مطالعاتی و علمی متناسب با نیازهای آموزشی طلاب، ترویج کتب کاربردی، برگزاری کارگاهها و نشستهای علمی نقد آثار به منظور افزایش کیفیت متون درسی، تشکیل گروههای علمی مختلف به جهت غنابخشی به محتوای کتاب، ارائه منابع معتبر و مأخذشناسی تخصصی برای هر ماده دانشی با هدف تشویق طلاب به تحقیق در زمینههای مختلف، رونمایی از آثار جدید و معرفی آنها به جامعه علمی، شناسایی موضوعات روز جامعه و تدوین کتب مرتبط با آن، برگزاری نمایشگاه کتاب برای معرفی کتب جدید و جذب مخاطبان به مطالعه و در نهایت تقویت ارتباطات فرهنگی و همکاری با نهادهای فرهنگی همسو میکوشد فرهنگ کتابخوانی در سطح جامعه، به ویژه در سطح طلاب حوزههای علمیه ارتقا بخشد.
در پایان، لازم میدانیم ضمن اعلام مراتب سپاس خود از مدیریت محترم و شورای محترم عالی حوزه که ارتقای سطح علمی حوزه مرهون راهبری ایشان است صمیمانه تشکر نماییم. امید که توفیق یابیم با همدلی و همکاری همگانی، فرهنگ کتابخوانی را بیش از پیش ترویج دهیم و گامهای مؤثری در راستای ارتقاء علمی جامعه برداریم. بیشک با ورق به هر صفحهای دریچهای نو به سوی آگاهی و بصیرت گشوده خواهد شد و تلاش در این مسیر نورانی چراغ علم و دانش را برای همیشه روشن نگه خواهد داشت.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/770709/