توصیه های موکد آیت الله قاضی به علامه طباطبایی(ره)
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد قدوسی در جمع طلاب مدرسه علمیه امام خمینی (ره) شهرستان فلاورجان در نشست علمی به برخی از ابعاد شخصیتی، علمی و اخلاقی علامه پرداخت و اظهار داشت: شهید مطهری(ره) یکی از شاگردان برجسته علامه طباطبایی است و نقل است که هر زمان شهید مطهری در درس علامه حاضر می شد، علامه به شهید اظهار می کرد "حداقل می دانم در درس فلسفه یک نفر است که مطالب را به طور کامل در می یابد" و شهید مطهری نیز درباره علامه، عنوان می کرد "قرن ها باید بگذرد تا علامه طباطبایی را بشناسند".
استاد حوزه با بیان اینکه به علامه طباطبایی(ره) عنایت عجیبی می شد و کرامات فراوانی داشت گفت: آیت الله قاضی نیز به عنوان استاد علامه طباطبایی، توصیه هایی به علامه دارند از جمله این که هیچ گاه ذکر خدا را فراموش نکند و نماز شب را ترک ننماید.
وی افزود: علامه طباطبایی(ره) دارای چشم برزخی بود و علامه حسن زاده، از شاگردان علامه، خاطرت فراوانی از ایشان در حوزه عرفان دارد.
حجت الاسلام والمسلمین قدوسی عنوان کرد: آخرین جملات علامه درباره تهذیب نفس و مراقبه بوده است، لذا این مسئله به قدری اهمیت دارد که اگر مراقب خود نباشیم وسوسه های شیطانی و هوای نفس با وجود هجمه های سنگینی که شیاطین انسانی وارد می کنند، انسان را دچار مشکل می کند.
وی در ادامه سخنان خود به موضوع فلسفه و اهمیت آن اشاره کرد و گفت: هر فردی ظرفیت فلسفه اسلامی را ندارد و از آن جهت زمانی که شاگردان حضرت امام(ره) درخواست درس فلسفه کردند، امام به شرط امتحان، قبول نمود و درس فلسفه را با امتحان و گزینش شاگردان شروع کرد و بزرگانی مانند علامه مصباح ها و شهید بهشتی ها در این درس شرکت می کردند.
وی اضافه کرد: این مسئله زمانی بیشتر مشخص می شود که در دوره ای که امام(ره) تفسیر سوره حمد را شروع نمود، این درس را نیمه کاره رها کرد، زیرا برخی از علماء تحمل تفسیر حضرت امام را نداشتند، چرا که افرادی در زمینه کتاب و سنت کار کرده اند و در حوزه علوم عقلی وارد نشده اند، در تطبیق عقل با شرع، دچار مشکل شده ولذا بر امام نیز اشکال می کردند.
استاد حوزه با تاکید برعدم وابستگی علامه طباطبایی به دنیا تصریح کرد: در حدیث قدسی نقل از امام صادق(ع) است که خدای متعال به موسی(ع) وحی فرمود "ای موسی به زیادی مال خوشحال نباش و یاد مرا در هر حالی رها نکن، همانا زیادی مال سبب فراموشی گناهان است و ترک یاد من، قلب ها را سخت می کند".
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/770801/