یکسوم محدودههای معدنی خراسان جنوبی بلوکه است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش میمتالز، سیدمحمدرضا هاشمی روز چهارشنبه در نشست شورای معادن استان اظهار کرد: طرح تحول وزارت در پهنه معدنی سربیشه، زیرکوه، درمیان و فردوس بلاتکلیف است.
وی با اشاره به اینکه هر 2 هفته یکبار باید جلسات این شورا در قالب تشکیل تیم تخصصی برگزار شود، اظهارکرد: باید برای هر جلسه شورای معادن دستورکار خاصی داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: سه عامل بالقوه معدن، کشاورزی و گردشگری در خراسان جنوبی داریم که موتور محرک برای توسعه و رشد اقتصادی استان است و بهترین عامل هم توجه به حوزه معدن است.
هاشمی با بیان اینکه سند آمایش سرزمینی خراسان جنوبی در حوزه معدن براساس برنامه هفتم توسعه بازنگری و بهروزرسانی شود، بیان کرد: در این راستا اگر نیاز به کمک مالی بود از محل مسوولیت اجتماعی معادن استفاده شود.
وی عنوان کرد: خراسان جنوبی از جمله استانهای مستعد در حوزه معدن است و اگر به دنبال توسعه یافتگی استان هستیم باید به عنوان یکی از پیشرانهای اقتصادی در حوزه معدن ورود جدی داشته باشیم.
هاشمی با انتقاد بر اینکه برای نیروگاه حرارتی طبس میلیاردها ریال اعتبار هزینه شدهاست، گفت: غنیترین ذخیره زغال سنگ دنیا را در شهرستان طبس داریم، اما زغال سنگ ما در قالب خامفروشی به سایر استانها میرود.
وی اظهار کرد: باید مسائل و مشکلات خراسان جنوبی در خود استان حل شود و همه مسوولان وظیفه خود را به خوبی انجام دهند و هنر اصلی یک مدیر این باشد که قانون را به نفع تولیدکننده و سرمایه گذار تفسیر کند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید همه کمک کنند تا با تامین زیرساختها، از خامفروشی در حوزه معدن جلوگیری شود، گفت: دستگاه اجرایی منابع طبیعی و محیط زیست هم باید نهایت همکاری را برای توسعه معادن داشته باشند.
هاشمی با انتقاد بر اینکه 30 کیلوگرم طلای خالص با عیار 24 در استان برداشت و تولید شده، اما یک ریال حقوق دولتی این معادن در 10 سال گذشته پرداخت نشدهاست، بیان کرد: باید حقوق دولتی معادن پیگیری شود چرا که این اعتبار به استان برگشت میکند و در راستای توسعه زیرساختها هزینه میشود و به نوعی حق مردم است.
وی با اشاره به اینکه اولویت استان در زمینه گردشگری، معادن و کشاورزی است، گفت: در صورت نیاز حمایت تسهیلاتی از معادن و واحدهای جوار معدنی استان را از محل تسهیلات تبصره 18 خواهیم داشت.
هاشمی به پیگیریها برای تخصیص اعتبار از مرکز به استان اشاره کرد و گفت: دوشنبه هفته جاری پیگیریهای خوبی را در مرکز داشتیم و اعتبارات خوبی از وزارت راه و شهرسازی و سازمان و مدیریت و برنامهریزی برای استان گرفتیم.
وی با بیان اینکه در گذشته تلاش زیادی برای توسعه استان صورت گرفته که باید ما سرعت کار را بالا ببریم، بیان کرد: در برخی استانهای همجوار اکثر حقوق دولتی معادن خود را دریافت کردند، اما در خراسان جنوبی از محل این حقوق یک کار زیرساختی انجام ندادیم.
استاندار خراسان جنوبی افزود: باید با تعامل، همفکری و همراهی در حوزه معدن گامهای توسعه را برداریم تا زمینه ساز رشد اقتصادی استان فراهم شود.
هاشمی با تاکید براینکه بانک اطلاعات ما در زمینه معادن خراسان جنوبی باید بروز، کامل و جامع باشد، بیان کرد: ظرفیتهای معدنی خراسان جنوبی از جمله طلا، مس، روی، آهن و زغال سنگ است که در سطح کشور بینظیر است.
وی ادامه داد: باید معادن غیرفعال تعیین تکلیف و براساس اصل 44 قانون بیشتر به بخش خصوصی واگذار شود.
هاشمی با بیان اینکه پنجره واحد در حوزه معدن باید ایجاد شود، گفت: اعتقاد داریم سرمایهگذاری که وارد این استان میشود به طور یقین در رشد اقتصادی و توسعه استان تاثیرگذار خواهد بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: در استان 820 معدن وجود دارد که 469 معدن فعال و 351 معدن غیرفعال است.
مهدی جعفری با بیان اینکه ذخیره قطعی معادن خراسان جنوبی بیش از هفت میلیارد و 700 میلیون تن است، افزود: در مجموع میزان استخراج سالانه معادن استان 60 میلیون تن است و 14 هزار و 181 نفر در این بخش فعالیت دارند.
جعفری با بیان اینکه این معادن 15 هزار و 720 کیلومتر مربع مساحت دارد، عنوان کرد: خامفروشی مواد معدنی داریم و تنها چهار درصد ارزش افزوده استان از محل ظرفیتهای معدنی است که باید با توسعه واحدهای فرآوری، ارزش افزوده این بخش را ارتقا دهیم.
وی یادآور شد: این استان با توجه به ساختار زمینشناسی آن از ذخایر غنی با تنوع قریب به 60 نوع ماده معدنی برخوردار است که استخراج 52 ماده معدنی در استان انجام میشود.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان جنوبی
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/780445/