10درصد معلولان خراسان جنوبی در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، حسن شرفی صبح چهارشنبه در دیدار با استاندار خراسان جنوبی گفت: اولین باری است که استاندار خراسان جنوبی در جمع همکاران و معلولان حضور پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه جامعه هدف ما در خراسان جنوبی 21 هزار و 253 نفر است، افزود: بیشترین معلولیتها در استان جسمی و ذهنی حرکتی و کمترین آن صوتی و گفتاری است.
وی با اشاره به وجود 77 مرکز برای ارائه خدمات به معلولان افزود: حدود 400 معلول در توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) نگهداری میشوند و 90 درصد معلولان استان در خانوادهها، 5 درصد در مراکز روزانه و 5 درصد دیگر آنها در مراکز شبانه روزی نگهداری میشوند.
وی خاطر نشان کرد: معلولان اعصاب و روان بیشتر برای دریافت خدمات به بهزیستی مراجعه میکنند و در بحث اشتغال و مسکن کارهای خوبی برای معلولان استان انجام شده است.
شرفی با اشاره به اقدامات شاخصی که در استان برای ارائه خدمات به معلولان انجام شده است، ادامه داد: اولین استانی هستیم که همه افراد پشت نوبت مستمری گیری در آن مشمول دریافت خدمات شدهاند.
وی با بیان اینکه معلولان به 26 قلم وسایل کمک توانبخشی نیاز دارند که تأمین آنها تنها از طریق بهزیستی کشور امکان پذیر نیست، افزود: تجهیزات مورد نیاز معلولان با کمک بهزیستی کشور، صدور احکام جایگزین به جای حبس و کمک خیرین تأمین شده است.
مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی از نیاز 110 معلول استان به ویلچر برقی خبر داد و گفت: تاکنون برای 90 درصد آنها ویلچر برقی تهیه شده و تا پایان سال همه آنها از این امکان بهره مند خواهند شد.
شرفی انجام توانبخشی از راه دور با خریداری تبلت برای معلولان، اجرای طرح سی بی آر شهری که در گذشته 9 هزار 500 نفر در روستاها تحت پوشش آن قرار گرفته بودند و راه اندازی مرکز پشتیبان کار آفرینی را از جمله اقدامات شاخص بهزیستی خراسان جنوبی اعلام کرد.
در ادامه موسوی نماینده انجمن اوتیسم، قاسمی نماینده انجمن نابینایان، دهقانی نماینده معلولان ضایع نخاعی، صفری نماینده انجمن کم توانان ذهنی و سندرم دان، سنایی فر نماینده انجمن معلولان ذهنی و حرکتی، صادقی نماینده کانون ناشنوایان، قربانی مدیر عامل انجمن سی بی آر استان به بیان موضوع مانند ضرورت ایجاد مرکز جامع آموزش اوتیسم در استان، مشکل تأمین دارو، خانه نشینی بچههای اوتیسم، مشکل معلولان برای استفاده از استخر برای آب درمانی، مشکل مسکن، افزایش قیمت داروها، وجود حدود 3 هزار و 400 نفر نابینا و کم بینا در استان، مشکل استخدامی، نیاز معلولان به وکلای معاضدتی اشاره کردند.
همچنین انتخاب مشاور توسط استاندار از بین معلولان، ضرورت تکمیل مناسب سازی مبلمان شهری برای استفاده معلولان، مشکل اعتباری مدارس استثنایی، مشکل معلولان برای ایاب و ذهاب، مشکلات بهداشتی و درمانی، ضرورت ایجاد کارگروه خاص معلولان در استانداری، فراهم شدن زمینه ایجاد اشتغال برای معلولان در بازارچههای مرزی از دیگر موارد بود که نمایندگان معلولان استان به بیان آنها پرداختند.
کد خبر 6307560
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/780623/