پیام خراسان

آخرين مطالب

دانشمندان هشدار دادند: استفاده مجدد از این ظروف بسیار خطرناک است علمي

دانشمندان هشدار دادند: استفاده مجدد از این ظروف بسیار خطرناک است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - افراد بسیاری از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف مانند بطری‌های آب، ظروف و کیسه‌های پلاستیکی استفاده مجدد می‌کنند، اما آیا این کار امن است؟

استفاده مجدد یکی از قوانین اصلی کمک به طبیعت و کاهش تولید زباله‌های اضافی است، اما آیا باید از این پلاستیک‌های یکبار مصرف دوباره استفاده کرد؟
به نقل از واشینگتن پست، کارشناسان و دانشمندان هشدار داده‌اند که استفاده مجدد از ظروف یکبار مصرف امن نیست. شری میسون، محقق آلودگی پلاستیک در دانشگاه گانن، گفت: «تحقیقات در مورد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ناشی از آلودگی پلاستیک در دهه گذشته پیشرفت کرده است و اکنون دانشمندان این مواد شیمیایی را تقریباً در تمام غذا‌هایی که می‌خوریم پیدا می‌کنند.» میسون افزود: «استفاده مجدد از طروف یکبار مصرف پلاستیکی با تأثیری قابل‌توجه بر سلامت انسان همراه است.»
کودکان و زنان از گروه‌هایی هستند که در معرض بیشترین خطر قرار دارند. دانشمندان معتقدند کاهش استفاده مجدد از پلاستیک بهترین رویکرد ممکن برای کاهش این خطرات است. اگرچه پلاستیک در تمام خانه‌ها و زندگی روزمره یافت می‌شود، اما چند راه وجود دارد که می‌توانید قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر را کاهش دهید.
خطر پلاستیک‌های یکبار مصرف
پلاستیک‌های یکبار مصرف مواد شیمیایی و میکروپلاستیک‌ها را وارد محیط زندگی شما می‌کنند. اگرچه مطالعات به طور مستقیم پلاستیک‌های یکبار مصرف و قابل استفاده مجدد را مقایسه نکرده‌اند، کارشناسان می‌گویند نگرانی در مورد پلاستیک‌های یک بار مصرف به دلیل نحوه ساخت آنها است. این پلاستیک‌ها را می‌توان با پوست مقایسه کرد که دائماً در حال ریختن سلول‌های پوستی مرده است. این بدان معناست که یک بطری آب پلاستیکی یکبار مصرف، میکرو و نانوپلاستیک‌ها را در زمان پر کردن مجدد وارد آب می‌کند و یک ظروف پلاستیکی نیز این ذرات را وارد غذا‌ها می‌کنند. دانشمندان نشان داده‌اند که بطری‌های پلاستیکی آب صد‌ها هزار ذره پلاستیکی را وارد آب می‌کنند که بسیاری از آنها نانوپلاستیک‌هایی به اندازه کمتر از یک میکرومتر هستند، یعنی کمتر از یک هفتادم عرض یک تار موی انسان.
حدود 16000 ماده شیمیایی در پلاستیک‌ها یافت می‌شود که بیش از 4200 مورد از آنها بسیار خطرناک در نظر گرفته می‌شوند. از آنجایی که بسیاری از مواد شیمیایی به پلاستیک متصل نیستند، این ترکیبات می‌توانند به غذا یا نوشیدنی‌ها ورود پیدا کنند. مواد سرطان‌زا مانند استایرن نیز در پلاستیک‌ها یافت شده است. اگر پلاستیک در مایکروویو، ماشین ظرفشویی یا حتی در مجاورت یک منبع گرمایی قرار بگیرد، میزان مواد شیمیایی که وارد محیط اطراف خود می‌کند به شدت افزایش می‌یابد. هنگامی که گرما اعمال می‌شود، مولکول‌ها سریع‌تر حرکت می‌کنند، بنابراین در این شرایط برخی از این ذرات راحت‌تر به غذای شما راه پیدا خواهند کرد. خطر گرم کردن پلاستیک در مورد پلاستیک‌های قابل استفاده مجدد مانند بطری‌های آب پلاستیکی محکم‌تر، شیشه شیر و ظروف نگهداری پلاستیکی نیز صدق می‌کند. 
پلاستیک سیاه به ویژه خطرات خاصی را به همراه دارد. تحقیقات نشان داده است که پلاستیک سیاه موجود در سینی‌ها، ظروف پخت و پز و سایر اشیاء آشپزخانه، حاوی سطوح بالایی از مواد ضد شعله هستند. این مواد شیمیایی سمی با اختلالات هورمونی، عوارض در دستگاه تولید مثل و افزایش خطر سرطان مرتبط هستند. محققان دریافتند که پلاستیک‌های سیاه می‌توانند به دلیل روش‌های اشتباه بازیافت به مواد بازدارنده شعله آلوده شوند. انجمن بین المللی آب نیز اعلام کرده است استفاده مجدد از ظروف نوشیدنی یکبار مصرف به دلیل خطرات بالقوه سلامتی ناشی از رشد باکتری‌ها و آلودگی توصیه نمی‌کند.
نحوه استفاده از پلاستیک در خانه
کارشناسان معتقدند نگرانی در مورد مواد شیمیایی و میکروپلاستیک‌ها در درجه اول در مورد مواد غذایی و نوشیدنی‌ها وجود دارد، زیرا در این صورت به طور مستقیم وارد بدن می‌شوند. آنها افزودند که استفاده مجدد از پلاستیک‌های یکبار مصرف مانند کیسه‌های مواد غذایی یک نگرانی عمده نیست. تأثیر میکروپلاستیک‌ها احتمالاً به سن فرد بستگی دارد و بزرگترین نگرانی محققان کودکان و افراد در سنین باروری هستند. در واقع قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها یکی از عواملی است که به طور مستقیم با کاهش باروری در بزرگسالی در ارتباط است.
کارشناسان معتقدند مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که از قرار دادن پلاستیک در معرض گرما خودداری کنید. هرگز ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار ندهید. همچنین توصیه می‌شود در صورتی که ماشین ظرفشوییی از آب گرم استفاده می‌کند، ظروف پلاستیک را داخل آن قرار ندهید. اگر از بیرون غذا سفارش می‌دهید، بهتر است غذا را در اسرع وقت به ظرف غیر پلاستیکی منتقل کنید و هنگام مایکروویو کردن غذا حتماً از بشقاب‌های معمولی استفاده کنید.
بطری‌های آب شیشه‌ای و فلزی نسبت به بطری‌های پلاستیکی قابل استفاده مجدد ایمن‌تر هستند، بنابراین هنگام مسافرت یا خروج از خانه برای انجام امور، حتما آنها را همراه داشته باشید. اگرچه ایده آل است که تمام پلاستیک‌های موجود در آشپزخانه خود را حذف کنید، متخصصان توصیه می‌کنند بر ظروف آشپزی تمرکز کنید و ظروف ذخیره سازی‌شیشه‌ای یا فلزی انتخاب کنید. تمیز کردن مرتب ظروف پلاستیکی نیز می‌تواند به کاهش خطرات آنها کمک کند. تهویه مناسب خانه، تمیز کردن و گردگیری منظم نیز می‌تواند به کاهش تجمع مواد شیمیایی مضر در محیط اطراف شما کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/782768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان بازوبند پهلوانی را بر بازوی قهرمان کشتی‌ باچوخه بست

تأکید معاون رئیس‌جمهور بر کاهش شکاف جنسیتی در اقتصاد و توجه به رفاه زنان در خراسان شمال

طرح مرغ گوشتی 150 هزار قطعه‌ای در مانه افتتاح شد

پزشکیان: 4 برابر اروپا انرژی مصرف می کنیم

مرحله نخست طرح کاغذ سنگی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد

رئیس‌جمهور وضعیت معیشتی مردم را بهبود ببخشد

آسمان خراسان رضوی آرام می‌ماند

زمین‌لرزه در کاشمر

مهار حریق یک مجتمع پارچه‌فروشی در خیابان مفتح مشهد

شیوع تب برفکی در خراسان جنوبی

75 درصد تعهد اشتغال شهرستان نهبندان محقق شد

تحقق 75 درصدی اشتغال در شهرستان نهبندان

سهمیه سوخت مرزنشینان خراسان شمالی برقرار شود

تولید فرش و پرورش اسب ترکمن؛ نسخه‌ای برای رونق راز و جرگلان

فرش دوروی ابریشم؛ میراث فرهنگی و کلید رونق اقتصادی راز و جرگلان

طرح آبرسانی به شهرستان شیروان خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو بهره برداری شد

سفر رئیس جمهور به استان خراسان شمالی

استقبال گرم مردم خراسان شمالی از پزشکیان با رقص و آواز + فیلم

مردم خراسان شمالی شایسته بهترین خدمات است

پزشکیان: باید به وعده‌های خود عمل کنیم

شرکت‌های دولتی وظیفه خود را در استان انجام دهند

آمار فرزند آوری در خراسان شمالی قابل قبول است

آمار فرزندآوری در خراسان شمالی قابل قبول است

پزشکیان: با کمک مردم مشکلات حل می‌شود

نماینده ولی فقیه: مردم خراسان شمالی شایسته بهترین خدمات هستند

راز جنایت خانوادگی پس از چهار روز فاش شد

استاندار خراسان شمالی خطاب به پزشکیان: از شما هیچ نمی‌خواهیم الا خودتان را+ فیلم

گلزار شهدای کرمان در انتظار زیارت زائران سردار دل‌ها

ایستگاه اسفراین تا یک سال و نیم آینده به خطوط ریلی کشور می‌پیوندد

مطالبات امام جمعه بجنورد از رئیس جمهور + فیلم

راز جنایت هولناک مرد 43 ساله

سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی / پزشکیان: با کمک مردم مشکلات حل می‌شود

رئیس‌جمهور قهرمان کشتی باچوخه را به بازوبند پهلوانی مفتخر کرد

پزشکیان: دعوا نکنیم و بپذیریم مملکت برای همه ایرانیان است

استاندار خراسان شمالی: آقای پزشکیان ما از شما مطالبه‌ای نداریم و جز خودتان هیچ نمی‌خواهیم+فیلم

پزشکیان: اگر هرکس 2 چراغ خاموش کند، ناترازی نداریم+ فیلم

پزشکیان بازوبند پهلوانی را بر بازوی قهرمان کشتی باچوخه بست

وزیر آموزش و پرورش خشت اول مدرسه صندلی آباد بجنورد را گذاشت

اعتراض پزشکیان به وضعیت سالن سخنرانی خود در بجنورد + ویدئو

تامین نیازهای بیمارستان بنت‌الهدی بجنورد در دستور کار دولت قرار گرفت

معاون رئیس‌جمهور: امکانات درمانی حوزه زنان در خراسان شمالی نیازمند تحول اساسی است

معاون رئیس جمهور به مادران نوزادان تازه متولد شده در بجنورد گل هدیه کرد

سخرانی پرشور استاندار خراسان شمالی: آقای پزشکیان جز خودتان چیزی نمی‌خواهیم/ شما که باشید جوانمردی و آزادی بیان هست + فیلم

راز درخشش گلر گمنام در بازی ترسناک لیگ!

تصویر مطالبه‌ی مردم خراسان شمالی که بر روی کاغذ نوشته شد/ شهرک روستای قره نوده آب ندارد

تأکید معاون رئیس‌جمهور بر کاهش شکاف جنسیتی در اقتصاد و توجه به رفاه زنان در خراسان شمالی

بازدید معاون رئیس جمهور از پروژه های عمرانی شهرستان بجنورد

قاضی زاده هاشمی: ایران همواره مورد هجوم حملات تروریستی بوده است

نماینده مردم بجنورد: رئیس‌جمهور وعده‌های معیشتی را عملی کند

وزیر راه و شهرسازی به اسفراین سفر کرد