پیام خراسان

آخرين مطالب

دانشمندان هشدار دادند: استفاده مجدد از این ظروف بسیار خطرناک است علمي

دانشمندان هشدار دادند: استفاده مجدد از این ظروف بسیار خطرناک است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - افراد بسیاری از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف مانند بطری‌های آب، ظروف و کیسه‌های پلاستیکی استفاده مجدد می‌کنند، اما آیا این کار امن است؟

استفاده مجدد یکی از قوانین اصلی کمک به طبیعت و کاهش تولید زباله‌های اضافی است، اما آیا باید از این پلاستیک‌های یکبار مصرف دوباره استفاده کرد؟
به نقل از واشینگتن پست، کارشناسان و دانشمندان هشدار داده‌اند که استفاده مجدد از ظروف یکبار مصرف امن نیست. شری میسون، محقق آلودگی پلاستیک در دانشگاه گانن، گفت: «تحقیقات در مورد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ناشی از آلودگی پلاستیک در دهه گذشته پیشرفت کرده است و اکنون دانشمندان این مواد شیمیایی را تقریباً در تمام غذا‌هایی که می‌خوریم پیدا می‌کنند.» میسون افزود: «استفاده مجدد از طروف یکبار مصرف پلاستیکی با تأثیری قابل‌توجه بر سلامت انسان همراه است.»
کودکان و زنان از گروه‌هایی هستند که در معرض بیشترین خطر قرار دارند. دانشمندان معتقدند کاهش استفاده مجدد از پلاستیک بهترین رویکرد ممکن برای کاهش این خطرات است. اگرچه پلاستیک در تمام خانه‌ها و زندگی روزمره یافت می‌شود، اما چند راه وجود دارد که می‌توانید قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر را کاهش دهید.
خطر پلاستیک‌های یکبار مصرف
پلاستیک‌های یکبار مصرف مواد شیمیایی و میکروپلاستیک‌ها را وارد محیط زندگی شما می‌کنند. اگرچه مطالعات به طور مستقیم پلاستیک‌های یکبار مصرف و قابل استفاده مجدد را مقایسه نکرده‌اند، کارشناسان می‌گویند نگرانی در مورد پلاستیک‌های یک بار مصرف به دلیل نحوه ساخت آنها است. این پلاستیک‌ها را می‌توان با پوست مقایسه کرد که دائماً در حال ریختن سلول‌های پوستی مرده است. این بدان معناست که یک بطری آب پلاستیکی یکبار مصرف، میکرو و نانوپلاستیک‌ها را در زمان پر کردن مجدد وارد آب می‌کند و یک ظروف پلاستیکی نیز این ذرات را وارد غذا‌ها می‌کنند. دانشمندان نشان داده‌اند که بطری‌های پلاستیکی آب صد‌ها هزار ذره پلاستیکی را وارد آب می‌کنند که بسیاری از آنها نانوپلاستیک‌هایی به اندازه کمتر از یک میکرومتر هستند، یعنی کمتر از یک هفتادم عرض یک تار موی انسان.
حدود 16000 ماده شیمیایی در پلاستیک‌ها یافت می‌شود که بیش از 4200 مورد از آنها بسیار خطرناک در نظر گرفته می‌شوند. از آنجایی که بسیاری از مواد شیمیایی به پلاستیک متصل نیستند، این ترکیبات می‌توانند به غذا یا نوشیدنی‌ها ورود پیدا کنند. مواد سرطان‌زا مانند استایرن نیز در پلاستیک‌ها یافت شده است. اگر پلاستیک در مایکروویو، ماشین ظرفشویی یا حتی در مجاورت یک منبع گرمایی قرار بگیرد، میزان مواد شیمیایی که وارد محیط اطراف خود می‌کند به شدت افزایش می‌یابد. هنگامی که گرما اعمال می‌شود، مولکول‌ها سریع‌تر حرکت می‌کنند، بنابراین در این شرایط برخی از این ذرات راحت‌تر به غذای شما راه پیدا خواهند کرد. خطر گرم کردن پلاستیک در مورد پلاستیک‌های قابل استفاده مجدد مانند بطری‌های آب پلاستیکی محکم‌تر، شیشه شیر و ظروف نگهداری پلاستیکی نیز صدق می‌کند. 
پلاستیک سیاه به ویژه خطرات خاصی را به همراه دارد. تحقیقات نشان داده است که پلاستیک سیاه موجود در سینی‌ها، ظروف پخت و پز و سایر اشیاء آشپزخانه، حاوی سطوح بالایی از مواد ضد شعله هستند. این مواد شیمیایی سمی با اختلالات هورمونی، عوارض در دستگاه تولید مثل و افزایش خطر سرطان مرتبط هستند. محققان دریافتند که پلاستیک‌های سیاه می‌توانند به دلیل روش‌های اشتباه بازیافت به مواد بازدارنده شعله آلوده شوند. انجمن بین المللی آب نیز اعلام کرده است استفاده مجدد از ظروف نوشیدنی یکبار مصرف به دلیل خطرات بالقوه سلامتی ناشی از رشد باکتری‌ها و آلودگی توصیه نمی‌کند.
نحوه استفاده از پلاستیک در خانه
کارشناسان معتقدند نگرانی در مورد مواد شیمیایی و میکروپلاستیک‌ها در درجه اول در مورد مواد غذایی و نوشیدنی‌ها وجود دارد، زیرا در این صورت به طور مستقیم وارد بدن می‌شوند. آنها افزودند که استفاده مجدد از پلاستیک‌های یکبار مصرف مانند کیسه‌های مواد غذایی یک نگرانی عمده نیست. تأثیر میکروپلاستیک‌ها احتمالاً به سن فرد بستگی دارد و بزرگترین نگرانی محققان کودکان و افراد در سنین باروری هستند. در واقع قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها یکی از عواملی است که به طور مستقیم با کاهش باروری در بزرگسالی در ارتباط است.
کارشناسان معتقدند مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که از قرار دادن پلاستیک در معرض گرما خودداری کنید. هرگز ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار ندهید. همچنین توصیه می‌شود در صورتی که ماشین ظرفشوییی از آب گرم استفاده می‌کند، ظروف پلاستیک را داخل آن قرار ندهید. اگر از بیرون غذا سفارش می‌دهید، بهتر است غذا را در اسرع وقت به ظرف غیر پلاستیکی منتقل کنید و هنگام مایکروویو کردن غذا حتماً از بشقاب‌های معمولی استفاده کنید.
بطری‌های آب شیشه‌ای و فلزی نسبت به بطری‌های پلاستیکی قابل استفاده مجدد ایمن‌تر هستند، بنابراین هنگام مسافرت یا خروج از خانه برای انجام امور، حتما آنها را همراه داشته باشید. اگرچه ایده آل است که تمام پلاستیک‌های موجود در آشپزخانه خود را حذف کنید، متخصصان توصیه می‌کنند بر ظروف آشپزی تمرکز کنید و ظروف ذخیره سازی‌شیشه‌ای یا فلزی انتخاب کنید. تمیز کردن مرتب ظروف پلاستیکی نیز می‌تواند به کاهش خطرات آنها کمک کند. تهویه مناسب خانه، تمیز کردن و گردگیری منظم نیز می‌تواند به کاهش تجمع مواد شیمیایی مضر در محیط اطراف شما کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/782768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حریم و تمامیت ارضی کشور را با قدرت حفظ می کنیم

دستور مهم وزیر کار درباره وام مشاغل خانگی

دستور مهم میدری درباره وام مشاغل خانگی

ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت نهم دی در خراسان رضوی

افشای زوایای جدید از جنایت مسلحانه در ساختمان موقوفه عادل‌شاهی مشهد

امروز شیعه و اهل سنت در جبهه مقاومت کنار یکدیگر هستند

370 شورای زکات روستایی در خراسان جنوبی فعال است

دوگانه سوز شدن 220 نانوایی در خراسان‌جنوبی

رصدبازارگوشت قرمز و سفید با حضور استاندار خراسان جنوبی

مهاجرت معکوس، ایجاد اشتغال و تولید ثروت، معیار ارزیابی بخشداران است

قدیمی‌های باغ فردوس به موزه سینما برگشتند

درخواست مردم 6 روستا برای شکستن طلسم ساخت یک جاده+فیلم

مشکل تسهیلات مسکن در اسفراین تا ماه آینده برطرف می شود

حضور رئیس‌جمهور در یکی از مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست بجنورد

راز قتل مرد گمشده در قلب سارق معتاد

هدیه ویژه وزیر راه برای مردم اسفراین، بام و صفی‌آباد

یک جوان با تبر در مهمانی جشن تولد به قتل رسید

پزشکیان:اگر انسجام داشته باشیم، حتی اگر دشمن همه راه‌ها را ببندد، می‌توانیم راه بسازیم

افتتاح 42 پروژه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی

تصاویر/نشست رئیس‌جمهور با فعالان اقتصادی خراسان شمالی

اورژانس جدید بیمارستان ثامن‌الائمه (ع) بجنورد افتتاح شد

اتمام پروژه راه آهن خراسان شمالی تا یک سال ونیم آینده

افتتاح پروژه انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی با حضور رئیس جمهور

نیروگاه حرارتی 180 مگاواتی آلومینای ایران با حضور وزیر کار کلنگ‌زنی شد

نشست نخبگان و فرهیختگان خراسان شمالی با رئیس جمهور آغاز شد

راه‌آهن جوین - اسفراین تا 2 سال آینده بهره‌برداری می‌شود

بازدید رئیس جمهور از دپارتمان قلب بجنورد

تصاویر/ دومین روز سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی

دادگاهی شدن خواننده معروف

پزشکیان بزرگترین طرح زیست‌ محیطی شمال‌شرق کشور را بهره‌برداری کرد

رفع مشکل تسهیلات مسکن اسفراین تا یک ماه آینده

بهره‌برداری 200 واحد نهضت ملی مسکن در خراسان شمالی با حضور وزیر راه و شهرسازی

حساب بانکی همه صنایع باید به درون خراسا‌ن‌شمالی منتقل شود

وزیر نیرو: نیروگاه یک‌هزار مگاواتی خورشیدی در خراسان‌شمالی احداث می‌شود

بهره‌برداری 200 واحد نهضت ملی مسکن در خراسان شمالی

سد «گلمندره» ‌خراسان‌ شمالی‌ آبگیری شد

دیدار مردمی رئیس جمهور با مردم بجنورد

دیدار رئیس جمهور با فرهیختگان و نخبگان استان خراسان شمالی

خراسان شمالی صندوق سرمایه‌گذاری خطر‌پذیر ندارد!

استاد دانشگاه خطاب به پزشکیان: عدم انطباق رشته تحصیلی با شغل شاغلین هم تقصیر تحریم هاست؟ / ناترازی‌های دیگری نیز در راه است

راز خوشمزگی املت قهوه خانه ای چیست؟

مفتی اعظم کرواسی حرم حضرت معصومه (س) را زیارت کرد

آخوند کمالی: دولت برای محرومیت خراسان شمالی چاره‌اندیشی کند

حزب جنگل چالوس؛ خیزش علیه چپ

زاکانی 4 بار مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند عوض کرده/ آرزوی شهر تمیز به دل تهرانی‌ها ماند/ «بودجه برای نظافت مکانیزه گذاشتیم اما...»

«نشان مشهد»، ظرفیتی برای تقویت انسجام اجتماعی و تعلق خاطر شهری

حمله ارتش تمام رباتیک اوکراین علیه روسیه برای اولین بار + ویدیو

افتتاح مرکز نوآوری و فناوری «مریم» در مشهد

بسته‌بندی شیر گاومیش برای نخستین بار در خوزستان

طرح تنفس جنگل مشکل زا شده است؛ انتقاد از واردات چوب