پیام خراسان

آخرين مطالب

تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر خرید کتاب مقالات

تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر خرید کتاب
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، گزارش «چشم‌انداز اقتصاد خلاق» که توسط کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD) در چند ماه اخیر منتشر شد، دیدگاه‌هایی در مورد اقتصاد خلاق و تجارت بین‌المللی کالاها و خدمات خلاق ارائه می‌دهد. گزارش امسال بیش از هر چیز بر تأثیر دیجیتالی‌سازی و هوش مصنوعی بر اقتصاد خلاق، چالش‌های رقابتی و تلاش‌ها برای پایداری محیط زیست تمرکز دارد.
این گزارش آماری نشان می‌دهد اقتصاد خلاق به‌سرعت در حال رشد است و به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه، به‌طور قابل‌توجهی به توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک می‌کند. بخشی از این گزارش به صنعت نشر در این رهگذر و تأثیر فناوری‌های نوین بر این عرصه اختصاص دارد. بنا بر این گزارش که متن آن توسط نمافر منتشر شده، براساس یک نظرسنجی در صنعت نشر، سازمان جهانی مالکیت فکری(WIPO) چندین مشکل را در اندازه‌گیری صنعت جهانی نشر شناسایی کرده است که شامل نرخ پاسخ‌دهی پراکنده، عدم وجود تعاریف و روش‌شناسی استاندارد و اختلافات در داده‌های گزارش شده از انتشارات دیجیتال می‌شود.
با وجود این محدودیت‌ها، افزایش اندک اما قابل تشخیص در دسترسی به داده‌های صنعت جهانی نشر که از سال‌های 2020 و 2021 جمع‌آوری شده است، همچنان مسیر احتمالی این صنعت را نشان می‌دهد. براساس چندین آمار، مانند تعداد کل نسخه‌های فروخته شده، درآمد فروش و تعداد کل ثبت‌نام‌های ISBN صنعت کتاب و نشر در اکثر کشورهای مورد مطالعه رشد داشته است. 
تأثیر شبکه‌های اجتماعی آنلاین بر صنعت کتاب و نشر
رشد صنایع کتاب و نشر تحت تأثیر شبکه‌های اجتماعی آنلاین و موفقیت‌های به هم پیوسته سرویس‌های استریم دیجیتال و اقتباس‌های داستانی قرار گرفته است. به عنوان مثال، تیک تاک بخشی از آگاهی و رفتار مصرف‌کنندگان این صنعت را تحت تأثیر قرار داده است. BookTok جامعه کاربران تیک تاک که دیدگاه‌های خود را در مورد کتاب‌ها به اشتراک می‌گذارند، به افراد این امکان را داده است که با استفاده از احساسات و تصاویر، بر فروش و محبوبیت کتاب‌های فیزیکی تأثیر بگذارند. (اکونومیست، 2023). دیجیتال‌سازی همچنین تأثیر مثبت خود را از طریق اقتباس‌های سریال‌های تلویزیونی و فیلم بر این صنایع نشان داده است. 
فروش 4 برابری آثار اقتباسی
بخش دیگر این گزارش به تأثیر ورود کتاب‌ها و ادبیات داستانی به عرصه فیلم اختصاص دارد. قابل اطمینان بودن ادبیات به عنوان منبع محتوا باعث افزایش مداوم این قراردادهای اقتباس ادبی شده که به نوبه خود موجب افزایش فروش کتاب و احیای عناوین قدیمی شده است. به عنوان مثال براساس داده‌های جمع‌آوری شده توسط آتلانتیک، رمان‌هایی که به سریال‌های تلویزیونی بدل می‌شوند، از اعتبار و شناخت بیشتری برخوردار می‌شوند و تقریباً چهار برابر بیشتر امتیاز و دو برابر تعداد استناد در مقالات علمی را نسبت به رمان‌هایی که اقتباس نمی‌شوند، به دست می‌آورند. 
رشد صنعت مانگا و دیجیتال‌سازی آن
نمونه جالب دیگری از تعامل بین بازارهای فیزیکی و دیجیتالی، بازار مانگا است که در سال 2022 به 2.5 برابر اوج فروش قبلی خود در سال 2007 رسید. این رشد تا حدی به دلیل در دسترس بودن انیمه‌ها در پلتفرم‌های دیجیتال است که به عنوان یک دروازه به سمت آثار چاپی اصلی که بسیاری از عناوین از آنها اقتباس شده‌اند، عمل می‌کند. به عنوان مثال، جلد 1 «حمله به تایتان» پرفروش‌ترین مانگای سال 2021 شد، با وجود اینکه 10 سال از انتشار آن می‌گذشت. تقاضای فزاینده‌ای که صنعت کاغذ و چاپ با آن روبروست و نمی‌تواند به راحتی آن را برآورده کند، در نتیجه منجر به گسترش کانال‌های فروش بازار براساس پلتفرم، ژانر و موقعیت جغرافیایی شده است. خدمات نشر دیجیتال مانگا، مانند کتاب‌های الکترونیکی، اشتراک‌ها و برنامه‌های موبایلی، نیز به گسترش صنعت کتاب و نشر در سایر صنایع خلاق کمک کرده‌اند. 
همانطور که اقتباس از کتاب‌های کمیک ابرقهرمان توانست به صنعت فیلم و تلویزیون کمک کند، موفقیت مانگا نیز منجر به ایجاد همکاری‌هایی بین صنایع کتاب، نشر و موسیقی شده است.
انتشارات نوپای Lze Press که به وب‌تون‌های کره جنوبی اختصاص دارد(مانهوا به تمامی کتاب‌های کمیکی گفته می‌شود که در کشور کره جنوبی طراحی شده‌اند. نسخه دیجیتال مانهوا وب‌تون نام دارد). در سال 2022 مجموعه‌ای از عناوین رمان گرافیکی را منتشر کرد، این انتشارات نوعی همکاری میان کی‌پاب و وب‌تون‌ها شکل داد و هنرمندان بزرگ صنعت موسیقی مانند BTS آثار خود را به نمایش گذاشتند. این عناوین از آن زمان به 10 زبان مختلف منتشر شده‌اند و به طور مشترک بیش از 70 میلیون بازدید داشته‌اند که نشان دهنده منافع متقابل بالقوه همکاری‌های خلاقانه متقابل صنایع است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/789499/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف 18 هزار عدد انواع مواد محترقه در اسفراین

«شهدا مظهر وفاق، مقاومت و همدلی»

اعلام برنامه‌های مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران در هفته بزرگداشت شهدا

جانباز 70 درصد کرمانشاهی به همرزمان شهیدش پیوست

همایش پیشگامان ایثار و تولید با حضور رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران

بیانیه خانواده‌های شهدای جامعه کار و تولید و کارگران به مناسبت روز شهید

خلاصه بازی وستهم 0 - نیوکسل 1

دستور استاندار خراسان رضوی برای حل مشکلات طرح پدیده شاندیز

صعود السد قطر با شکست الوصل امارات

کلیپی از دوران بازی آندرانیک تیموریان

اشتباهات فردی کمر استقلال را شکست؛ حذف نماینده ایران با نسخه "رونالدو" و "دوران"

بازخوانی قطعه «شبانگاهان» با اجرای بی نظیر طاهر قریشی

فن پرسی: بازگشت مقابل‌ اینتر اصلا غیرممکن نیست!

موقعیت گل برای النصر که شوت رونالدو راهی به دروازه استقلال نداشت؛ استقلال 0_2 النصر

دمی کوتاه با استاد شهرام ناظری در محضر استاد احمد عبادی

اعلام برترین نمایندگی های موسسه آموزشی علوم و فنون کیش درسال 1403

این افراد مشمول سود سهام عدالت نمی‌شوند

چهارمضراب مخالف، اثر استاد پرویز مشکاتیان توسط نوجوان هنرمند

بخشی از کنسرت حامیم و اجرای احساسی آهنگ «من»

مسی 18 سال قبل در چنین روزی اولین هت‌تریک خود را به ثبت رساند

درگیری لفظی آرنولد و صلاح در تمرین امروز لیورپول

هفته تاریخی بوندس‌لیگا؛ باخت همه مدعیان بعد از 18سال

نیمار علیه اتهامات؛ به خاطر تولد مصدوم نشدم

فصل برای هافبک اینتر تمام شد

اتلتیکو برای دربی اروپایی روان‌شناس استخدام کرد

کواراتسخلیا: هرکاری می‌کنیم تا لیورپول را حذف‌ کنیم

ماهانه 1347 نفر در خراسا‌ن‌شمالی مصدوم جاده‌ای شده‌اند

فیلم‌آوای سریال «گمشدگان» با صدای رضا یزدانی

اجرای آرمان امیدی 6 سال پس از «عصر جدید»

بدشانسی ادامه‌دار مهاجم صرب؛ حضور میتروویچ مقابل پاختاکور در هاله‌ای از ابهام

کرگر: همیشه طرفدار بارسلونا بودم، اما سانتیاگو برنابئو اوج فوتبال است

حمایت نکونام از استقلال در آستانه بازی حساس

پاسخ چیرو فرارا به تیاگو موتا:‌ جوان‌بودن تیم، بهانه خوبی برای نبردن نیست

تأیید شد؛ غیبت فلوریان ویرتس مقابل بایرن مونیخ و تیم ملی ایتالیا به‌دلیل مصدومیت

فروپاشی رویاهای یوونتوس؛ پروژه‌ای شکست‌خورده، مربی کم‌تجربه و سکوتی کلافه‌کننده

رونمایی از داور جدال حساس رئال مادرید و اتلتیکو در لیگ قهرمانان اروپا

سیمونه اینزاگی: دیدار با فاینورد فرصت بزرگی برای طارمی است

لیست بازیکنان خارجی النصر مقابل استقلال؛ حضور رونالدو و غیبت 2 بازیکن کلیدی

واکنش مارک آندره تراشتگن به شایعه خیانت همسرش: خبرنگارانِ دروغ‌گو!

طلسم گلزنی رونالدو مقابل ایرانی‌ها؛ آیا CR7 مقابل استقلال موفق خواهد شد؟

بدهی بزرگ پرسپولیس پس از یک دهه بسته شد

کشف 42 بسته تریاک از معده 2 قاچاقچی

خراسان جنوبی آماده میزبانی از سفر رئیس‌جمهور است

مشاهده گونه کمیاب سوسمار در ارتفاعات ازغد طرقبه

رئیس اتاق اصناف: رستوران‌های خراسان‌شمالی با رعایت قوانین مجاز به فعالیت هستند

نماهنگی از سریال «آقازاده» با صدای مجید اخشابی

راز درخشش لوکاکو؛ 9 کیلو کاهش وزن

لورکوزن از بایرن نمی‌ترسد، بریم بجنگیم

هانسی فلیک: می‌خواهیم به یاد کارلس مینیارو پیروز شویم؛ رافینیا شانس کسب توپ طلا را دارد

متئو رتگی در آستانه تبدیل شدن به بهترین گلزن آتالانتا در یک فصل سری آ