دستگیری زن و مرد در حین رابطه نامشروع
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - دیدارنیوز: چنانچه افرادی در حین انجام رابطه نامشروع دستگیر شوند، قانون به افراد ذی حق اجازه داده تا شکایت خود را مطرح کنند.
برای این منظور، شاکی باید به دفترهای خدمات قضایی مراجعه کرده و با ارائه مدارک و شواهد کافی، درخواست رسیدگی به موضوع را ثبت نماید.
شکایت از جرم رابطه نامشروع نیازمند، شکواییه و مراحل خاص خود است که در مقاله توسط وکیل رابطه نامشروع کامل توضیح داده شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رابطه نامشروع چیست؟ رابطه نامشروع در قوانین کیفری ما جزو جرایم علیه عفت عمومی است. این نوع رابطه که شامل هرگونه ارتباط کلامی، نوشتاری یا فیزیکی بین زن و مرد نامحرم است، با جرم زنا متفاوت بوده و مجازات نسبت به آن مجازات کمتری دارد.
رابطه نامشروع و زنا و تفاوت آنها بر اساس قوانین کیفری، تفاوت مشخصی بین دو رابطه نامشروع و زنا وجود دارد که :
زنا : به معنای دخول کامل است که مجازات سنگین تری برای آن در نظر گرفته شده است.
رابطه نامشروع : شامل هر نوع ارتباط نامتعارف بین دو نامحرم که می تواند به شکل های مختلف باشد:
ارتباط نوشتاری با محتوای عاطفی ( رابطه نامشروع پیامکی )
دیدار حضوری
تماس فیزیکی محدود
سایر روابط خارج از عرف ( رابطه نامشروع در فضای مجازی )
اگر زن متاهل باشد؟ قانون مجازات اسلامی در ماده 630 برای قتل در فراش به شوهر اجازه داده است که بر اساس این ماده، اگر مردی همسر خود را در حال زنا با مرد غریبه مشاهده کرد و از رضایت همسرش به این عمل اطمینان داشته باشد، می تواند در همان لحظه اقدام به قتل هر دو نفر کند.
اما اگر زن مکره (مجبور) باشد، شوهر تنها می تواند مرد غریبه را به قتل برساند.
باید دقت کنید که این حکم فقط برای زنا است و شامل رابطه نامشروع نمی شود. به عنوان مثال، اگر مردی همسرش را در شرایطی غیر از زنا با مرد دیگری ببیند، نمی تواند مرد یا زن را به قتل برساند.
در مواردی که رابطه در حد نامتعارف باشد و به زنا نرسیده باشد که همان رابطه نامشروع است، شوهر باید از طریق قانونی اقدام کند.
یعنی با مراجعه به دادگاه کیفری و ارائه شکایت، درخواست رسیدگی به موضوع را مطرح کند.
پس از اثبات رابطه نامشروع ، مجازات بر اساس نظر قاضی اعمال می شود. حالا نحوه اثبات رابطه نامشروع چگونه است؟ در ادامه می گوییم.
نحوه اثبات رابطه نامشروع اثبات رابطه نامشروع به دلیل ماهیت پنهانی آن کار بسیار سختی است. قانون سه مسیر برای اثبات این روابط در نظر گرفته :
اقرار متهم:
اگر متهم یک بار به جرم خود اعتراف کند، همین کار برای صدور حکم کافی است. البته این اقرار باید در شرایطی باشد که فرد عاقل و بالغ بوده و تحت هیچ فشار یا اجباری نباشد.
شهادت شهود:
شهادت دو مرد در حضور قاضی ، رابطه نامشروع را ثابت کند. شاهدان باید در زمان شهادت از سلامت روانی برخوردار بوده و اگر در زمان وقوع جرم نابالغ باشد ولی هنگام شهادت به سن بلوغ رسیده ، شهادتشان پذیرفته می شود.
علم قاضی:
قاضی می تواند با بررسی مدارک موجود مانند فیلم، عکس، پیام های صوتی، مکالمات تلفنی و پیام های شبکه های اجتماعی به وقوع جرم یقین پیدا کند. اما باید توجه داشت که ارائه مدارک جعلی می تواند منجر به شکایت متقابل و درخواست اعاده حیثیت از سوی متهم شود.
همچنین در صورتی که به شخصی تهمت رابطه نامشروع بزنید و نتوانید آن را اثبات کنید، شخص می تواند از خود شما به جرم افترا شکایت کند.
مجازات رابطه نامشروع چیست؟ قانون مجازات اسلامی در ماده 637 مجازات روابط نامشروع را تا 99 ضربه شلاق تعیین کرده است. اما، قضات با توجه به شرایط مختلف، احکام متفاوتی صادر می کنند.
از آنجا که این مجازات از نوع تعزیری است، قاضی اختیار دارد با در نظر گرفتن شرایط مختلف، حکم مناسب را صادر کند. عواملی که در تصمیم گیری قاضی تاثیرگذار هستند عبارتند از:
وضعیت متاهلی طرفین
میزان پشیمانی و ندامت
شرایط اقتصادی و اجتماعی
وجود یا عدم وجود اکراه و اجبار
در مواردی که رابطه با اکراه باشد، تنها فرد اکراه کننده مجازات خواهد شد.
همچنین قاضی می تواند با توجه به شرایط، مجازات شلاق را به جریمه نقدی تبدیل کند.
آیا نیاز به وکیل دادگستری است؟ پرونده های مربوط به رابطه نامشروع به دلیل حساسیت و پیچیدگی که دارد ، نیازمند همراهی وکیلی است که در زمینه کیفری و رابطه نامشروع فعالیت می کند و بتواند برای موکلش خدمات زیر را ارئه بدهد :
جمع آوری و ارائه مدارک:
وکیل رابطه نامشروع باید تمام مدارک و شواهد مرتبط با پرونده را به دقت جمع آوری و سازماندهی کند. این مدارک باید به شکلی منسجم و قانونی به دادگاه ارائه شوند.
تنظیم دقیق اسناد حقوقی:
تنظیم شکواییه و دفاعیات باید با دقت بالا و مطابق با اصول حقوقی انجام شود. هر سند باید به گونه ای تنظیم شود که حداکثر تأثیر را در روند دادرسی داشته باشد.
حضور مؤثر در دادگاه:
وکیل باید در تمام جلسات دادگاه حضور فعال داشته و از حقوق موکل خود دفاع کند. با توجه به مجازات های سنگین این نوع جرایم، تلاش برای اخذ تخفیف در مجازات یکی از وظایف مهم وکیل در قبال موکل است.
تاثیر رابطه نامشروع در مهریه ؟ از نگاه قانون، مهریه و نفقه جزو حقوق اساسی زن در ازدواج است و این حقوق در شرایط عادی غیرقابل سلب هستند.
اما در مورد تاثیر رابطه نامشروع بر این حقوق باید به دو نکته مهم توجه کرد:
در مورد مهریه:
اگر خیانت در زمان عقد اتفاق افتاده باشد، قانون صراحتا مهریه را به نصف کاهش می دهد که آن هم به دلیل باکره بودن خانم است و اگر نباشد کامل دریافت می کند. اما معمولا طرفین به توافقی خارج از دادگاه می رسند. در این توافق ها معمولا زن در ازای عدم پیگرد قانونی از سوی شوهر، از حق مهریه خود صرف نظر می کند.
در مورد نفقه:
نفقه حق قانونی زن است و حتی در صورت اثبات رابطه نامشروع، همچنان مرد باید نفقه را پرداخت کند. البته در عمل، این موضوع هم معمولا با توافق طرفین حل و فصل می شود.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/800990/