حذف ارز نیمایی راز سبزپوش شدن بازار سرمایه
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش نماد اقتصاد، شاخص کل بورس تهران در معاملات 15 دی ماه رشد 61 هزار و 729 واحدی را تجربه کرد و در ارتفاع 2 میلیون و 849 هزار و 940 واحدی قرار گرفت؛ برخی فعالان بازار سرمایه امیدوارند با تداوم این روند رشد، بورس بتواند تا پیش از پایان سال از مرز سه میلیون واحد عبور کند البته نباید تاثیرپذیری بازار سرمایه از تحولات سیاسی داخلی و بین المللی را نادیده گرفت چنانچه در نیمه نخست امسال نیز همین عوامل مانع از رشد بورس شده بود.
در این راستا محمدعلی احمدزاده اصل کارشناس بازار سرمایه گفت: حذف تدریجی ارز نیمایی و جایگزینی نرخ ارز توافقی نه تنها سبب از بین رفتن رانت ارزی می شود بلکه سبب بازگشت بهتر سرمایه به شرکت های صادراتی و صنایع بزرگ می شود.
وی از شرکتهای پالایشی و پتروشیمی ها، شرکتهای معدنی بویژه فولادی ها و صنایع مس به عنوان بزرگترین صادرکنندگان کشور یاد کرد که سهم عمده ای در تامین ارز حاصل از صادرات غیرنفتی کشور دارند.
احمدزاده اصل تاکید کرد: با ورود این صنایع به بازار ارز تجاری و تعیین نرخ های ارز بر اساس عرضه و تقاضا در هفته های آینده، این صنایع می توانند به سودآوری بهتری برسند و طرحهای توسعهای بیشتری نیز در کشور اجرایی کنند که به تولید و رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این تحولات ارزی نویدبخش روزهای خوب برای سودآوری شرکتهای بزرگ بورسی است، اظهارداشت: شفاف سازی در معاملات ارز اثر ضدتورمی نیز در کشور به دنبال خواهد داشت زیرا منابع حاصل از صادرات را به سمت صنعت و تولید هدایت خواهد کرد و ترازنامه شرکت ها و سودآوری آنها را بهبود خواهد بخشید.
وی با بیان اینکه سودآوری بیشتر شرکت های صادرات محور سبب می شود تا سرمایه ها نیز در بازار سرمایه به سمت آنها هدایت شود، افزود: با تامین مالی و تقویت توان مالی شرکت ها دیگر این شرکت ها نیازی به تامین مالی با نرخ های کذایی نخواهند داشت.
احمدزاده اصل، ایجاد بازار ارز تجاری را یک نقطه امید برای شرکت های صادرات محور بورسی دانست و به مردم توصیه کرد: نگران رخ دادهای ارزی نباشند زیرا با از بین رفتن رانت ارزی، در آینده شاهد ایجاد تعادل در قیمت ها به نفع مردم، اقتصاد و بازار سرمایه خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه بورس در زمستان چه شرایطی را تجربه خواهد کرد، اظهار داشت: در شرایطی که بازارهای موازی بورس با رکود همراه هستند و تحرکات بازار ارز در راستای رونق بخشیدن به بازار سرمایه است، به نظر می رسد که بورس در فصل پایانی سال شرایط خوبی را تجربه کند.
وی اظهار داشت: با توجه به عقب ماندگی بورس در چهار سال گذشته نسبت به بازارهای رسمی کشور داشت، به نظر می رسد شرایط رونق بورس از نظر ارزشی و جریانهای نقدی برای رشد و رونق مستعد است.
رانت قاتل جذب نقدینگی است
وی اضافه کرد: البته این موضوع با فرض ثابت بودن سایر شرایط خواهد بود اگر در واقع شرایط عادی و تحولات خارج از توان پیش بینی کارشناسان و تحلیل گران رخ بدهد قابل پیش بینی نیست و به نظر من با توجه به شرایط اقتصادی می توان روی رونق بورس حساب کرد.
کارشناس بازار سرمایه درباره عملکرد بورس در 9 ماهه گذشته گفت: بازار سرمایه در فصل بهار و تابستان به سوی ناامیدی حرکت کرد اما در پاییز با اجرای رویه های اصلاحی در ساختار اقتصاد، تولید و صنعت شرایط امیدوار کننده شد و شاهد رونق نسبی در بازار بودیم.
کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سیاست سازمان بورس برای اینکه تا پایان سال هر هفته یک عرضه اولیه انجام شود، گفت: با ورود شرکتهای جدید، بازار سرمایه بزرگتر میشود و منابع جدید به آن تزریق خواهد شد و بنابراین رونق و توسعه بازار را مضاعف می کند.
خبر پیشنهادی: معامله 350 تُن ورق سرد فولاد امیرکبیر کاشان در بورس کالا احمدزاده اصل این رویه را امیدبخش روزهای خوبی برای بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: بازار سرمایه شفافیت را می پذیرد و از رانت به عنوان قاتل جذب نقدینگی به سمت بازار سرمایه دوری می کند.
انتهای پیام
منبع: ایرنا
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/801077/