بزرگنمايي:
پیام خراسان - صبح امروز دو قاضی برجسته و باسابقه دیوان عالی کشور، حجتالاسلام والمسلمین رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه، در حملهای مسلحانه توسط یک فرد نفوذی به شهادت رسیدند و یکی از محافظان نیز زخمی شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، ساعت 10:45 صبح امروز _شنبه بیستونهم دی_ اخباری مبنی بر سوءقصد به جان سه تن از قضات دیوان عالی کل کشور در رسانهها منتشر شد که بر اساس اطلاعات منتشر شده در مرکز رسانه قوه قضائیه، فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامهریزی شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریسم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رازینی رئیس شعبه 39 و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رئیس شعبه 53 دیوان عالی کشور بودند و براساس تحقیقات اولیه فرد مورد اشاره نه پروندهای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعان به شعب دیوان بوده است؛ بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت گرفته برای دستگیری فرد مسلح اقدام میشود که وی اقدام به خودکشی میکند و تحقیقات برای شناسایی و دستگیری عقبه این اقدام تروریستی آغاز شده است.
اطلاعیه قوه قضائیه درباره شهادت حجتالاسلام والمسلمین رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه در حادثه تروریستی با توجه به انتشار اخبار کذب در فضای مجازی، چندی پس از انتشار نخستین جزئیات این حادثه، قوه قضائیه در اطلاعیهای نوشت:
«در پی شهادت دو تن از قضات برجسته و انقلابی دستگاه قضا، حججاسلام والمسلمین رازینی و مقیسه، اطلاعات و اخبار جعلی و کذب در کانالها و صفحات مجازی در حال انتشار است که همگی آنها فاقد سندیت و اعتبار است.
گزارش و روایت اولیه مرتبط با حادثه تروریستی امروز که به شهادت دو قاضی عالیرتبه دستگاه قضائی انجامید، توسط مرکز رسانه قوه قضائیه منتشر شده است و مابقی اطلاعات و اخبار منتشره جعلی و عاری از صحت و اعتبار هستند.»
سخنگوی قوه قضائیه: شهیدان مقیسه و رازینی همواره مورد بغض و کینه دشمنان بودند پس از انتشار این اخبار، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط تلفنی با شبکه خبر در رابطه با جزئیات ترور شهیدان حجتالاسلام والمسلمین مقیسه و حجتالاسلام والمسلمین رازینی اظهار کرد: صبح امروز حدود ساعت 10 یک فرد مسلح به سلاح کمری به دیوان عالی کشور وارد شده و با ورود به اتاق دو تن از قضات باسابقه حجتالاسلام والمسلمین رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه، آنها را به شهادت رسانده است.
وی افزود: این دو عزیز به دلیل مسئولیتهای مهم در قوه قضائیه و رسیدگی به پروندههای مهمی در حوزه مسائل امنیتی مورد بغض و کینه دشمنان اسلام و نظام بودند تا جایی که حجتالاسلام والمسلمین رازینی در سال 77 نیز مورد سوءقصد از سوی جریانهای نفاق قرار گرفت و به جانبازی نائل شده بود.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه حجتالاسلام والمسلمین رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه امروز حاصل یک عمر تلاش خود را با شهادت دریافت کردند، گفت: قوه قضائیه مصمم به انجام وظیفه خود در برابر تأمین امنیت مردم و نظام اسلامی کوشاتر از قبل است و قضات شریفی که به صورت شبانهروزی در جهت تأمین امنیت مردم تلاش میکنند با این حوادث قویتر از گذشته راه مبارزه با جریانهای نفاق را دنبال خواهند کرد.
جهانگیر افزود: دستگاه قضا در سال اخیر اقدامات گستردهای را برای شناسایی عوامل و عناصری که وابسته به جریانات صهیونیستی و نفاق بودند، از جمله جواسیس و گروهکهای تروریستی را در دستورکار قرار داده بود و نمونهاش محاکمه جریانهای نفاق بود که اینها خشم و کینه دشمنان را به دنبال داشت و امروز نتیجهاش شهادت دو تن از قضات بزرگوار و با سابقه دیوان عالی کشور بود که توسط فرد نفوذی با سلاح کمری رخ داد.
وی اضافه کرد: بررسیهای کامل برای شناسایی و دستگیری کسانی که مرتبط با این جریان بودند آغاز شده و امیدوارم به سرعت بتوانیم نتایج پیگیری را به مردم اطلاع رسانی کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که آیا فرد دیگری نیز مجروح و یا به شهادت رسیده است، گفت: بله، یکی از محافظان رئیس شعبه نیز در این جریان زخمی شده است و فرد مسلح بلافاصله بعد از اقدام به این جریان تروریستی از شعبه خارج شده و در حال فرار خودکشی کرده، لذا اکنون نمیتوانیم اطلاعات جدیدی بدهیم، سوابق او را بررسی و در مصاحبههای بعدی در اینباره اطلاع رسانی میکنیم.
تکذیب ادعای مجروح شدن حجتالاسلام والمسلمین نیری در حادثه تروریستی امروز در پی حادثه تروریستی امروز که منجر به شهادت دو تن از قضات برجسته دستگاه قضائی حججاسلام و المسلمین آقایان رازینی و مقیسه شد، بعضی روایتها و اخبار جعلی و کذب در حال انتشار است که همه آنها از اساس فاقد سندیت و اعتبار هستند.
در همین راستا، در بعضی کانالهای خبری، شایعه شده که حجتالاسلام والمسلمین حسینعلی نیری نیز در حمله تروریستی امروز زخمی شده است که این ادعا از اساس کذب است و حجتالاسلام والمسلمین نیری در محل وقوع حادثه تروریستی امروز حضور نداشته است.
تکذیب ادعای مجروحشدن قاضی میری در حادثه تروریستی امروز تهران همچنین در بعضی کانالهای خبری، شایعه شده که قاضی میری نیز در حمله تروریستی امروز زخمی شده که این ادعا از اساس کذب است و علاوه بر شهادت دو قاضی برجسته دیوان عالی کشور تنها محافظ شهید رازینی نیز مجروح شده است.
تکذیب ادعای بازداشت چند نفر از کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور در بعضی کانالهای خبری نیز در پی شهادت دو نفر از قضات برجسته دستگاه قضائی حججاسلاموالمسلمین آقایان رازینی و مقیسه، شایعه شده که چند نفر از کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور به دستور دادستان بازداشت شدهاند که این ادعا از اساس کذب و بیپایه است.
توضیحات سخنگوی قوهقضاییه درباره ادعای مجروحشدن یک قاضی دیگر در حادثه تروریستی امروز اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه درباره انتشار اخباری درباره مصدوم شدن یک قاضی دیگر اظهار کرد: در حادثه تروریستی امروز تهران، دو قاضی به شهادت رسیدند و یکی از محافظان مجروح شد، شهید شدن یک قاضی دیگر کذب است.
شهید حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی که بود؟ حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی، از قضات برجسته، شجاع و خدوم دیوان عالی کشور، صبح روز شنبه، بیست و نهم دی 1403 در اقدامی برنامهریزی شده ترور و به درجه رفیع شهادت نائل شد.
زندگی نامه حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی
حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی، متولد 1332 در شهر «رَزَن» در استان همدان است.
رزن از دیرباز به داشتن مردمانی متدین، سختکوش و ولایی اشتهار داشته و بزرگمردانی، چون آیتالله آخوند ملاعلی همدانیو آیتالله شهید دکتر مفتح بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی متولد روستای شاهنجرین (چانگرین)، از شخصیتهای مطرح و ممتاز دینی هستند که برخاسته از شهر رزن و پرورشیافته در مکتب خون قیام بودهاند.
شهید رازینی دوران کودکی و نوجوانیاش را در دامان خانوادهای متدین، متشرع و عالمپرور سپری کرده است.
این عالم ربانی چه در سالهای مبارزه و خفقان قبل از انقلاب و چه در کوران انقلاب و ربع قرن گذشته یکی از نزدیکترین و مورد وثوقترین یاران حضرت امام خمینی (ره) و رهبر فرزانه انقلاب آیتالله العظمی خامنهای بوده است و به لحاظ ویژگیهای اخلاقی، تربیتی و مکتبی از جمله معدود شخصیتهایی بود که در دشوارترین شرایط، خطیرترین مناصب و مسئولیتها را پذیرفته است و پیوسته با اتکال به خداوند و توکل و توسلی که زبانزد عام و خاص بوده است دشوارترین آزمونها را با سربلندی و موفقیت کامل پشت سر نهاده است.
حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی در زمان پیروزی انقلاب 26 سال داشت و بدون تردید در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نقش بهسزایی داشته و از نظر شجاعت، جسارت، بیباکی و شهامت به اعتراف دوست و دشمن ماندگارترین و روشنترین فراز کارنامه انقلابی خود را در تاریخ معاصر ایران رقم زده است.
یکی از مهمترین مقاطع فعالیت حجتالاسلام والمسلمین رازینی، دهه 60 بود؛ دورهای که سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به اقدامات تروریستی، بمبگذاری و ترور مسئولان جمهوری اسلامی دست میزد. در آن سالها، منافقین با هدایت مستقیم مسعود رجوی و همکاری با دشمنان خارجی، دست به جنایات گستردهای زدند که از جمله آنها میتوان به ترور شخصیتهایی همچون شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر و ائمه جمعه کشور اشاره کرد.
در همین راستا، دادگاههای انقلاب اسلامی نقش مهمی در رسیدگی به پرونده این گروهک تروریستی داشتند و حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی از جمله قضاتی بود که قاطعانه و بر اساس احکام اسلامی، منافقین و سایر جریانهای معاند را محاکمه کرد. وی در دوران ریاست بر دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ، نیز با قاطعیت به جرایم عناصر نفوذی و خرابکاران رسیدگی کرده و مانع از نفوذ و فعالیت دوباره آنها شد.
ترور نافرجام حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی در سال 1377
حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی، پیشتر نیز در دی سال 1377، مورد سو قصد تروریستها قرار گرفته بود.
حجتالاسلام والمسلمین رازینی که در آن هنگام رئیس دادگستری تهران بود، شب 18 ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهنربایی به خودروی حامل وی توسط موتورسواران مورد سو قصد قرار گرفت و مجروح شد.
در همان روز، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی رئیس کل دادگستری استان تهران در اثر ترور نافرجام دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در بیمارستانی در تهران بستری شدهاند، عیادت کردند.
دعای مستجاب رهبر انقلاب در حق حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی
مقام معظم رهبری هنگام عیادت از حجتالاسلام والمسلمین رازینی در جریان گزارش پزشکی و وضعیت جسمی ایشان قرار گرفتند و ضمن ابراز خرسندی از بهبودی وضعیت عمومی آقای رازینی، صحت و سلامتی هرچه سریعتر ایشان را از درگاه خدای متعال خواستار شدند و فرمودند: «این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ همهی ما در آرزوی شهادتیم. انشاءالله خداوند این را وسیلهای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد.»
حجتالاسلام والمسلمین رازینی گفت: ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم، امیدواریم که این کسالت، به انجام وظیفه در راه دفاع از اسلام و ولایت، لطمه نزند.
این روحانی بزرگوار و سادهزیست که پیوسته یکی از شخصیتهای مطرح و ممتاز نظام اسلامی بوده، پس از سالیان سال تصدی حساسترین مشاغل نظام همچون طلبهای جوان و در آغاز راه با اقتدا به رهبر و مرادخویش آیتالله العظمی خامنهای، زندگی ساده و بیپیرایه و سادهزیستی را بزرگترین افتخار زندگی خویش میدانست و کسانی که از نزدیک با این عارف و سالک بزرگوار آشنایی و حشر و نشر داشتند گواهی میدهند که منصب و مقام هرگز نتوانسته کوچکترین خدشه و خللی به آموزهها و اعتقادات دینی و آئینی وی وارد سازد و حجتالاسلام والمسلمین علی زازینی همواره همان طلبه جوانی بود که در اوج اختناق و خفقان ستمشاهی از این روستای استان به آن روستا میرفت و برای جوانان و نوجوانان کتابهای مذهبی و انقلابی به ارمغان میبرد و در گوشههای مساجد و حسینیهها زمزمه روحنواز آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی را در گوشها و جانها زمزمه میکرده است.
امروز بعد از گذشت بیش از 30 سال مردم روستاهای شهر رزن، هنوز چهره مهربان و خندان آن طلبه جوان و جسور را در آئینه خاطرات خود محفوظ داشتهاند و بسیارند شاگردان ساعی آن روزگار که امروز در مناصب بالای اجرایی، تقینی و قضائی خدمتگزار مردم هستند و کماکان به شاگردی و طلبگی استاد جوان و بیباک خویش افتخار میکنند.
سوابق و مسئولیتهای فرهنگی حجتالاسلام و المسلمین رازینی
جانباز و برادر دو شهید
عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاههای کشور با حکم مستقیم مقام معظم رهبری
عضو هیئت امنای مرکز علوم اسلامی خواهران (جامعه الزهرا) با حکم مقام معظم رهبری
عضو هیئت مؤسس دانشکده معارف وابسته به جامعهالزهرا
یک دوره ریاست دانشکده علوم قضائی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران
عضو هیئت مؤسس دانشگاه پیام نور رزن، همدان
سوابق و مسئولیتهای اجرایی حجتالاسلام والمسلمین رازینی
ریاست کل دادگستری استان تهران از 1373 تا 1378
ریاست کل دیوان عدالت اداری 1383 تا 1388
ریاست دادگاه ویژه روحانیت به حکم حضرت امام (ره) و تنفیذ مقام معظم رهبری از 1366 تا 1391
دادستان انقلاب تهران از سال 1363 – 1366
معاونت اجرایی دیوان عالی کشور
ریاست سازمان قضائی نیروهای مسلح کشور
ریاست دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ به حکم حضرت امام خمینی (ره)
نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری 1385–1395
حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی در زمان شهادت، عهدهدار وظیفه خطیر ریاست شعبه 39 دیوان عالی کشور بوده است. در شعبه 39 به مهمترین پروندههایی نظیر داعش. محاربه و تهدید کنندگان امنیت ملی و… رسیدگی میشد.
شهید حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه که بود؟ حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه، از قضات برجسته و شجاع دیوان عالی کشور، روز بیست و نهم دی 1403، در یک اقدام برنامهریزی شده ترور و به درجه رفیع شهادت نائل شد.
زندگینامه حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه
حجتالاسلام والمسلمین محمد مُقیسه در سال 1335 در شهر سبزوار خراسان رضوی، به دنیا آمد. این روحانی و قاضی خدوم و خوشنام کشور با سابقه 33 سال خدمت در دادگاه انقلاب، یکی از قضات برجسته این دادگاه به شمار میرفت.
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ 23 فروردین 1390 (13 آوریل 2011)، 32 مقام ایرانی از جمله شهید مقیسه را در لیست تحریمهای ضد ایرانی خود قرار داد. همچنین، در 28 آذر سال 1398 نیز وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا نام محمد مقیسه را در فهرست تحریمهای خود قرار داد و در 29 خرداد 1402، وزارت خارجه کانادا نیز نام محمد مقیسه را در فهرست تحریمهای خود گنجاند.
سوابق حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه
حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه، فعالیت خود را از سال 1360 با نام مستعار ناصریان در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز کرد.
وی ابتدا دادیار شعبه بود و در سال 64 ناظر زندان قزلحصار شد.
حجتالاسلام و المسلمین مقیسه، بعد از بسته شدن زندان قزلحصار، دادیار و ناظر زندان رجاییشهر (گوهردشت) شد.
قاضی مقیسه 33 سال در دادگاه انقلاب حضور داشته و یکی از قضات با سابقه این دادگاه به حساب میآید.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه آبان 1399 به دیوانعالی کشور منتقل شد.
قاضی شهید محمد مقیسه سابقه حضور در مناطق عملیاتی طی جنگ تحمیلی ایران و عراق را نیز در کارنامه خود داشته است.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه، در زمان شهادت و طی روزهای گذشته به ریاست شعبه 53 دیوان عالی کشور منصوب شده است.
قاضی مقیسه پروندههای مهم زیادی را قضاوت کرده و احکام قضائی بسیاری از منافقین، داعشیها و محاربها را صادر کرده بود.
پرونده سرکردگان فرقه بهایی و همچنین برخی اغتشاشگران سال 88 از جمله پروندههایی بود که قاضی مقیسه مسئول رسیدگی به آن بوده است.
شهادت حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه، اگرچه ضایعهای دردناک برای دستگاه قضائی و ملت ایران است، اما بیشک راه و مسیر این بزرگمردان عدالت، با قدرت و صلابت توسط دیگر قضات و مسئولان نظام ادامه خواهد یافت.
این ترور بزدلانه، نشانهای از عمق دشمنی بدخواهان نظام اسلامی با عدالت و امنیت ملی است، اما همانگونه که تاکنون دشمنان در اجرای نقشههای شوم خود ناکام ماندهاند، این بار نیز با ایستادگی ملت و اقتدار دستگاه قضائی، راهشان به شکست خواهد انجامید.
دستور دادستان کل کشور به دادستان تهران برای پیگیری ویژه حادثه تروریستی در پی حادثه تروریستی امروز که منجر به شهادت دو تن از قضات برجسته دستگاه قضائی حجج الاسلاموالمسلمین آقایان رازینی و مقیسه شد، حجتالاسلام والمسلمین موحدی دادستان کل کشور به دادستان تهران دستور داد این پرونده با سرعت و دقت رسیدگی و با عاملان این حادثه برخورد قانونی شود.
در دستور دادستان کل کشور به دادستان تهران تاکید شده است که پرونده به سرعت مورد بررسی قرار بگیرد و با هماهنگی ضابطان، برای شناسایی و دستگیری عقبه این جنایت تمام اقدامات لازم انجام شود.
کد خبر 830831