تدوین دانشنامه دفاع مقدس یکی از راههای حفظ گنجینه دفاع مقدس است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش دفاعپرس از خراسان شمالی، سرهنگ پاسدار «مهدی الهیراد» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان شمالی عصر دیروز (سهشنبه) در جلسه هماندیشی تدوین دانشنامه دفاع مقدس خراسان شمالی که با حضور «مهدی کرامتی» سرپرست فرمانداری شهرستان شیروان برگزار شد، اظهار داشت: تاریخ شفاهی و تدوین دانشنامه دفاع مقدس جزو مهمترین منابع فرهنگ دفاع است.
تدوین دانشنامه دفاع مقدس خراسان شمالی یکی از راههای حفظ گنجینه دفاع مقدس است، دانشنامه استانی دفاع مقدس جامعترین و ماندگارترین اثر در انتقال حماسه ها، فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت در جامعه است.
وی با بیان اینکه باید حماسههای واقعی دوران دفاع مقدس جمع آوری و برای نسل حاضر و آینده بازگو شود، افزود: تبیین دفاع مقدس با جزییات از تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) است و دانشنامه دفاع مقدس استانی نقش موثری در تبیین و انتقال رخدادها و حماسههای دوران دفاع مقدس دارد و دایرهالمعارفی از نقش استان در دوران دفاع مقدس است.
سرهنگ پاسدار الهیراد با تأکید بر ثبت و ضبط تاریخ شفاهی و جمع آوری اسناد دفاع مقدس، تصریح کرد: رشادتها و سوژههای بسیار خوبی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت وجود دارد که هر یک از این سوژهها میتواند برای انتقال و معرفی این دوران برای نسل آینده استفاده شود، لذا؛ باید نسبت به این مهم اهتمام ویژهای داشته باشیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان شمالی با بیان اینکه مردم استان نقش مهمی را در دوران دفاع مقدس ایفا کردند ولی متاسفانه به هر دلیل تاکنون کمتر به این موارد پرداخته شده است، بیان کرد: تدوین دانشنامه دفاع مقدس میتواند تاحدودی این کاستیها را جبران کند، جمع آوری و گردآوری ثبت و ضبط تاریخ شفاهی این دوران باید با همکاری تمام ارگانها تسریع یابد چراکه هر روز که از این موضوع غفلت شود تعدادی از سرمایهها و گنجینههای انسانی دوران دفاع مقدس را از دست میدهیم.
در ادامه این جلسه «مهدی کرامتی» سرپرست فرمانداری شهرستان شیروان نیز ضمن تأکید بر همکاری در جمع آوری اطلاعات شهدا و تکمیل دانشنامه دفاع مقدس استان، خاطرنشان کرد: در تمام دوران نظام جمهوری اسلامی فعالیتها بر پایه و محور مردم بوده است. شهرستان شیروان نیز با همبستگی و پیوند عمیق بین مردم با ولایت، همیشه در تمامی صحنهها حاضر بوده و با روحیه ایثار و مقاومت در دوران دفاع مقدس نقش بسزایی ایفا کردهاند که نیاز است این رشادتها و حماسهسازیهای شهدا و رزمندگان جمعآوری و مستندسازی شود.
گفتنی است در این جلسه هماندیشی در خصوص تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان و نقش شهرستان شیروان و شهدای والا مقام این شهرستان و مباحثی در زمینه مداخل مربوط به شهرستان شیروان که باید در دانشنامه دیده شود مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/812598/