عملکرد پر ابهام یک شرکت بورسی؛ در هلدینگ سیمان سبزوار چه خبر است؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - اقتصاد24- اسناد و مدارک رسیده به دست اقتصاد 24 نشان از ابهامات گسترده مالی در شرکت سیمان سبزوار است؛ ابهاماتی که شائبه فاکتورسازی صوری تا خروج پول به حساب افراد مجهول دارد.
این اسناد نشان میدهد در مواردی فاکتورسازیهایی صورت گرفته است تا مبلغی حدود 2 میلیارد تومان را از شرکت خارج کنند. مورد دیگر این اشکالات مالی، خروج حدود 1.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
5 میلیارد تومان وجه نقد از حساب شرکت فرعی «بنیان بتن» به حساب فردی مجهول به نام «رحمت آقایی» و نیز «صدیقه فکوری» است که بدون هیچ سند و دلیلی به حساب این افراد واریز شده است.
![پیام خراسان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2FhZDI0LmlyLy9maWxlcy9mYS9uZXdzLzE0MDMvMTEvMjAvNzkzOTk5XzIzNS5qcGVn)
![پیام خراسان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2FhZDI0LmlyLy9maWxlcy9mYS9uZXdzLzE0MDMvMTEvMjAvNzk0MDAwXzcyNi5qcGVn)
![پیام خراسان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2FhZDI0LmlyLy9maWxlcy9mYS9uZXdzLzE0MDMvMTEvMjAvNzkzOTk4XzcxOS5qcGVn)
![پیام خراسان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2FhZDI0LmlyLy9maWxlcy9mYS9uZXdzLzE0MDMvMTEvMjAvNzkzOTk2XzgzNi5qcGVn)
همچنین در ابهامی مالی دیگر، هیات مدیره پیشین شرکت سیمان سبزوار، سال گذشته اقدام به خرید 16 دستگاه تریلی میکند که قیمت هر کدام از آنها 6 میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است. این شرکت، تریلیهای خریداری شده را امسال (1403) به قیمت 5 میلیارد تومان فروخته است. درحالی که قیمت هر کدام از این خودروها با احتساب تورم باید از مبلغ خریداری شده نیز بیشتر به فروش میرسید. براساس حسابرسی انجام شده، تنها بابت 8 دستگاه از این تریلیها، شرکت 123 میلیارد ریال ضرر داده است.
![پیام خراسان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2FhZDI0LmlyLy9maWxlcy9mYS9uZXdzLzE0MDMvMTEvMjAvNzk0MDAxXzMyMC5qcGVn)
یکی دیگر از اقدامات عجیب شرکت سیمان سبزوار این است که برخلاف رویه تمامی کارخانههای سیمان که در فصل زمستان اقدام به خریداری مازوت میکنند، سیمان سبزوار مازوتی خریداری نکرده و از این محل متحمل 400 میلیارد تومان زیان شده است.
در یکی از دیگر از اشکالات مالی این شرکت، فردی به نام «صدیقه فکوری» است، ملکی را در خیابان شریعتی به شرکت سنجش سهام، از زیرمجموعههای هلدینگ سیمان سبزوار، فروخته و حتی بخشی از مبلغ را هم دریافت کردهاند که در نهایت پس از پیگیریهای انجام شده مجبور به فسخ معامله شدهاند. در صورتجلسهای که بابت خرید این ملک امضا شده است، یکی از اعضای هیات مدیره در دلایل مخالفت خود، مواردی مانند عدم قید نام کارشناس، تاریخ کارشناسی، نام مالک، مبلغ در صورتجلسه و همچنین نامشخص بودن موافقت یا مخالفت شرکت بالادستی با این خرید و اینکه چرا این ملک باید از سوی شرکت سنجش سهام خریداری شود و نامشخص بودن منابع تامین، را ذکر کرده است.
![پیام خراسان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2FhZDI0LmlyLy9maWxlcy9mYS9uZXdzLzE0MDMvMTEvMjAvNzkzOTk3XzE4MS5qcGVn)
از سوی دیگر صندوق ضمانت صادرات ایران به عنوان بزرگترین سهامدار هلدینگ سیمان سبزوار با استفاده از منابع دولتی اقدام به خرید سهم سیمان لار سبزوار در بورس کرده است، اما در روز برگزاری مجمع، تنها یک شرکت حقوقی وابسته به دولت (صندوق ضمانت صادرات ایران) از طرف آن مجموعه به عنوان کاندیدا معرفی شده و باقی برگه رایهای صندوق ضمانت برای انتخاب اشخاص حقیقی که از دوستان نزدیک و همکاران سابق مدیر عامل وقت صندوق بودند، مصرف شده است. در نهایت با کمک بخشی از برگه رایهای صندوق ضمانت ایران موفق به تصاحب چنین جایگاهی شدند.
شاید برای اولین بار در تاریخ شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار باشد که دو نفر شخص حقیقی، بدون داشتن حتی یک برگ سهم، اما با استفاده از منابع دولت، به مدت دو سال عضو هیأت مدیره شرکتی دولتی میشوند. خارج از تصور نیست که در چنین حالتی شخص حقیقی منافع یا انگیزهای در به حداکثر رساندن سود بنگاه اقتصادی ندارد و بدبینانه نیست اگر شخص قبل از منافع شرکت به منافع شخصی خود نیم نگاهی بیاندازد.
* اقتصاد 24 آماده انتشار هرگونه توضیح یا جوابیه از سوی هلدینگ سیمان سبزوار و یا صندوق ضمانت صادرات ایران است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/823598/