تأمین برق صنایع در اوج بار سال جاری مشابه سال قبل بود/ افزایش 17 درصدی برق تحویلی نسبت به سال 1400
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری موج
، "سید سعید میرشریفی" درباره وضعیت تأمین در سال جاری گفت: طبق آمار، برق صنایع در اوج بار سال جاری مشابه سال قبل تأمین شد و از آن سو برق تحویلی صنایع انرژیبر نسبت به سال 1400، هفده درصد افزایش یافت، به طوری که فولادیها 13.7درصد، صنایع سیمانی 1.8درصد، صنایع فلزی 25 درصد و سایر صنایع انرژیبر 31درصد انرژی بیشتری نسبت به سال 1400 دریافت کردهاند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: این آمار و ارقام همچنین بیانگر آن است که وزارت نیرو در سال جاری با وجود مشکلات و افزایش شدید فاصله میان میزان عرضه و تقاضای برق، نهایت تلاش خود را برای تأمین برق تحویلی به بخش صنعت به کار بسته است.
میرشریفی ادامه داد: در سال جاری تلاش شده است تا برنامه مدیریت مصرف صنایع در هر منطقه به طور کامل مشابه با سال گذشته و حتی بهتر از آن اجرا شود تا برق بیشتری به صنایع تحویل شود.
ناظرعالی شرکتهای توزیع در همین رابطه توضیح داد: به عنوان نمونه در آبانماه سال جاری(1403) نسبت به آبانماه سال قبل(1402)، میزان انرژی تحویلی به صنایع با تمامی مشکلات و کمبودها، بهبود یافته و به میزان 1.63درصد رشد داشته است، این در حالی است که در آبانماه وزارتخانههای نیرو و نفت با مشکلات متعددی در هماهنگی و تامین انرژی(برق، گاز و گازوئیل) دست و پنجه نرم میکردند. پس تامین انرژی صنایع در اولویت دولت چهاردهم است.
میرشریفی با تأکید بر اینکه رشد تحویل انرژی برق همپای رشد ظرفیت صنایع در سال 1403 نسبت به 1402 که میزان 5.8درصد بوده، نیست، افزود: در خصوص این موضوع نیز وزارتنیرو با همکاری وزارت صمت قوانینی مانند قانون ماده4 مانع زدایی از صنایع را اجرا کرده است که شامل برنامههایی مانند احداث نیروگاه توسط صنایع سرمایهگذار و اعطای مجوزهای مصرف انرژی تولید شده خود و فروش مازاد آن را در قالب قرارداد دو جانبه با قیمت توافقی یا با بهای بازار بورس انرژی به سایر صنایع است.
وی در همین رابطه افزود: احداث نیروگاه خودتامین صنایع به ظرفیت 10 هزار مگاوات، در سالهای آینده با افزایش جذابیتهای ایجاد شده برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنعت نیروگاهی منجر به حل کامل مشکل تأمین برق صنایع خواهد شد.
ناظرعالی شرکت های توزیع برق در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه دولت نسبت به ارائه بستههای حمایتی از صنایع اقدام کرده است، گفت: ارائه تسهیلات، کاهش یا تعویق اقساط مالیات، اعطای ارز بیشتر برای تامین مواد اولیه و در اولویت قرار دادن اختصاص ارز صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر(خورشیدی و...) از جمله بستههای حمایتی دولت برای حمایت از صنایع در راستای احداث نیروگاه خود تأمین است.
میرشریفی در رابطه با وضعیت تأمین برق صنایع اضافه کرد: نکته قابل تأمل پیرامون تأمین برق صنایع آنکه برای مثال در فروردین سال جاری و زمانی که صنایع ایران بدون محدودیت برق و گاز بودند، آمارها حکایت از کاهش سنگین تولید داشت، به گونهای که گزارش تولید فروردین صنایع در سال 1403 نشان میدهد 7 کارخانه از 10 صنعت برتر بورسی ایران در مجموع نسبت به فروردین سال قبل کاهش تولید داشتهاند. به عنوان نمونه فولاد هرمزگان و ذوبآهن اصفهان به ترتیب با 25.3درصد و 24.6درصد کاهش صدرنشین افت تولید در فروردین سال جاری نسبت به سال قبل بودند و این در حالی است که در این بازه زمانی صنایع محدودیتی در خصوص تأمین برق و گاز نداشتند.
وی در انتها افزود: بنابر اطلاعات و آمار ذکر شده و با این حجم از طرحهای حمایتی دولت و وزارتخانههای تابعه آن از صنایع در سال جاری، کاهش چشمگیر میزان تولید محصول در این بخش نمیتواند ارتباط چندانی به میزان برق تحویلی داشته باشد و بر این اساس به نظر میرسد دلیل اصلی کاهش تولید در بخش صنایع در سال جاری را باید در عواملی مانند: رکود بازار، نوسانات قیمتی، کمبود مواد اولیه و نقدینگی و ارز جست و جو کرد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/825627/