پیام خراسان

آخرين مطالب

آمار متناقض از آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان/ واقعیت ‌چیست؟ اجتماعي

آمار متناقض از آتش‌سوزی در جنگل‌های گلستان/ واقعیت ‌چیست؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - در حالیکه مدیرکل منابع طبیعی گلستان از کاهش 50 تا 100 درصدی حریق‌ها در برخی مناطق استان خبر داده بود اما آمارهای یگان حفاظت نشان می‌دهد وسعت عرصه‌های ملی که از ابتدای امسال رخ داده نسبت به سال گذشته 119 درصد بیشتر شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، عرصه‌های منابع ملی به ویژه اراضی جنگلی در گلستان به دلایل شرایط خاص اقلیمی این استان همواره در معرض تهدید قرار دارد.
خشکسالی‌ها و آفات و بیماری‌ها از یک سو و دست درازی به این عرصه‌ها، شرایط عرصه‌های منابع طبیعی استان را سخت کرده است.
به همه این عوامل اقلیمی و تخریب‌ها و تجاوزها باید آتش‌سوزی‌های گاه و بیگاه در این عرصه‌ها را هم اضافه کرد که چند سالی است به دلیل شدت تغییرات اقلیمی و تغییر رژیم بارش‌ها در استان به تن خسته و بی رمق منابع طبیعی استان زخم می‌زند.
بیابان‌های خشک و وزش بادهای گرم از سوی ترکمنستان در کنار فشاری که بیابان‌های مرکزی ایران به کمربند سبز جنوب استان وارد می‌کند و همچنین سهل‌انگاری‌های مسافران و گردشگران و البته سودجویی عده‌ای برای به آتش کشیدن این عرصه‌های ملی، نفس‌ جنگل‌ها و مراتع استان را بند آورده است.
هرچند بنا به گفته مسئولان در این سال‌ها حدود 40 هزار هکتار جنگل دست کاشت به عرصه‌های جنگلی استان افزوده شده اما نمی‌توان در کنار آن از خسارت آتش‌سوزی‌ها چشم پوشی کرد. آمارها نشان می‌دهد به رغم کاهش تعداد آتش سوزی‌های رخ داده اما وسعت عرصه‌هایی که در آتش سوخته است 119 درصد رشد دارد.

پیام خراسان

این در حالی است که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان کاهش تعداد آتش‌سوزی در این عرصه‌ها را به عنوان یک دستاورد بزرگ و مهم اعلام کرده بود و گفته بود که با اقدامات انجام شده در حوزه حفاظت از عرصه‌های ملی ما شاهد کاهش 50 درصدی و در برخی مناطق تا 100 درصدی آتش‌سوزی‌ها در استان بوده‌ایم.
موضوعی که البته براساس داده‌هایی که یگان حفاظت منابع طبیعی از طریق روابط عمومی این اداره کل به خبرگزاری تسنیم ارائه کرده است، تناقض آشکار در صحبت‌های حمید سلامتی را آشکار می‌کند. براساس این گزارش در 11 ماهه امسال تعداد آتش سوزی‌های رخ داده در عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان 16 درصد کاهش یافته است اما وسعت مناطقی که در آتش سوخته است نسبت به مدت مشابه سال گذشته 119 درصد افزایش را نشان می‌دهد.
در 11 ماهه سال گذشته 172 مورد حریق در جنگل‌های طبیعی استان با مساحت 28.653 هکتار رخ داد که امسال علیرغم کاهش تعداد آتش سوزی‌ها به 123 مورد اما سطح دچار حریق با افزایش حدود 33 درصدی به 38.059 هکتار رسیده است.

پیام خراسان

همچنین تعداد آتش سوزی‌ها در عرصه‌های جنگلی دست کاشت سال گذشته 35 مورد بود که 9.185 هکتار را دچار حریق کرده بود اما امسال تعداد حریق‌ها به رغم افزایش نسبی و رسیدن به 42 فقره مساحت عرصه‌های خسارت دیده با کاهش 19 درصدی همراه بوده و به 7.445 هکتار رسید.
آمار قابل تأمل در افزایش تعداد و وسعت حریق در مراتع استان است که از کمتر از یک هکتار در سال گذشته ( 8 دهم هکتار) در سه مورد حریق رخ داده به 12 مورد با وسعت 39.2 درصد افزایش پیدا کرده است.
تعداد آتش سوزی‌های رخ داده براساس این گزارش در سال گذشته 210 مورد بوده که وسعت عرصه‌های جنگلی و مرتعی خسارت دیده 38.66 درصد بود اما امسال تعداد آتش سوزی‌ها با وجود اینکه 16 درصد کمتر شده اما وسعت حریق‌ها 119 درصد افزایش یافته و آتش به 84.71 هکتار از عرصه‌ها و اراضی جنگلی و مرتعی خسارت وارد کرده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/827668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وقوع زمین‌‎لرزه در چکنه

هوای کلانشهر مشهد برای سومین روز پیاپی آلوده است

کشف گنج‌یاب 5 میلیاردی در بام و صفی آباد

زلزله بامدادی دو بار تهران را لرزاند

توقیف موتورسیکلت‌های فاقد پلاک در چناران

زلزله 2 بار تهران را لرزاند

زلزله دو بار تهران را لرزاند

افتتاح بزرگترین بازار میوه و تره بار پردیس

افتتاح زمین چمن مصنوعی شهید رجایی با حضور وزیر ورزش و‌جوانان

کشف گنج‌یاب 5 میلیاردی در صفی‌آباد

کتاب «بازی‌سازی تاریخ»؛ رویکردی جدید به آموزش علوم اجتماعی

نقش کتابخانه‌های عمومی در توسعه فرهنگی و تقویت هویت ملی

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

نماهنگ «خونه» با صدای مانی رهنما

خولین آلوارز می‌دانست پنالتی را خراب کرده است!

جوانان برتر خراسان رضوی در سال 1403 معرفی شدند

ریل توسعه روی مدار سرعت؛ تحقق آرزوی دیرینه شرق کشور

فرودگاه بیرجند با 46 پرواز میزبان مسافران نوروزی است

افتتاح بزرگترین زورخانه شرق کشور در گناباد

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

بودجه 25 هزار میلیارد ریالی شهرداری بجنورد تصویب شد

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

اجرای آهنگ «عزیز جون» از حامد فقیهی

گل اول اینترمیامی به کاوالیه

گل دوم اینترمیامی به کاوالیه توسط مسی

آموریم: برونو کاپیتانی عالی است

خودم خطای دوضرب آلوارز را دیدم، VAR تأیید کرد

سهمیه ایران در آسیا صفر شد!

مدیران «نظارت» را بهانه کم کاری نکنند

چهار کلید طلایی برای رهایی از بند روزمرگی با کتاب «تو به توان صد»

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

آواز نوروزی استاد شجریان/ «ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزی»

بازگشت مسی به جاده گلزنی

برنامه بازیهای یک چهارم نهایی لیگ اروپا و لیگ کنفرانس

توصیف ایتالیایی ها از طارمی

خراسان رضوی در مسیر گسترش همکاری‌های دوجانبه با ایالت‌های پاکستان است

پاکستان و جمهوری اسلامی ایران یک پیوند عمیق تاریخی مشترک دارند

دعوای مرگبار افغانستانی ها بر سر یک دختر در مشهد

کاشت نهال توسط کودکان و نو نهالان صالح آبادی در هفته درختکاری + عکس

حال و هوای آخرین پنجشنبه سال در امامزاده بی بی سکینه خاتون (س) ماهدشت + عکس

شور و هیجان شب عید، از بازارهای پرجنب‌وجوش تا هزینه‌ نوروزی خانوارها

دعوای مرگبار افغانستانی ها بر سر یک دختر در مشهد+ تصاویر

روند کاهشی دمای هوا در خراسان جنوبی/ بارش تگرگ و برخورد صاعق محتمل است

منتظر بهر وصال یار بود

اوقات شرعی مشهد در 24 اسفندماه 1403

آخرین 5 شنبه سال در کنار اموات / ثواب زیارت اهل قبور در 5 شنبه آخر سال

چهره دختر فرامرز قریبیان برای اولین بار

شهیدی که دل‌داده مشهد شد

افتتاح بزرگترین ترمینال اتوبوسرانی شرق کشور در مشهد

دستنوشته های آیت الله علوی گرگانی چاپ شوند