معضل اصلی فروش آجیل اصناف بدون پروانه است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال حسینی طاهر صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تغییر الگوی مصرف مردم و توجه به مواد غذایی مغذی، اظهار کرد: آجیل و خشکبار دیگر کالای لوکس محسوب نشده و جایگاه ویژهای در سبد غذایی خانوادهها پیدا کرده است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد با تاکید بر این موضوع که نباید تنها قیمت آجیل را ملاک خرید قرار داد، گفت: متأسفانه در یک سال گذشته، گرانترین نوع آجیل، یعنی پسته، را مبنای قیاس قیمتها قرار دادهاند که این تصور را ایجاد کرده که آجیل گران است و توجیه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به افزایش مصرف آجیل و خشکبار در سراسر جهان پس از دوران کرونا، افزود: آجیل و خشکبار دیگر فقط تنقلات نیستند، بلکه به عنوان یک ماده غذایی مغذی، مکمل ورزشی و حتی دارو در نظر گرفته میشوند.
سهم ایران در تجارت جهانی آجیل
حسینی طاهر با بیان اینکه تجارت جهانی آجیل به بیش از 40 میلیارد دلار رسیده است، ابراز کرد: ایران سهم قابل توجهی در این تجارت دارد و سالانه بین دو تا سه میلیارد دلار آجیل و خشکبار صادر میکند.
جایگاه ویژه خراسان در تولید آجیل
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد با اشاره به جایگاه ویژه استان خراسان در تولید آجیل و خشکبار انحصاری مانند تخم ژاپنی، زرشک و کشمش سبز، تاکید کرد و گفت: مشهد در حال تبدیل شدن به قطب آجیل و خشکبار ایران است.
وی افزود: همکاران ما در تلاش هستند تا با تولید جنس خوب و حاشیه سود پایین، فرهنگ مصرف آجیل و خشکبار را ترویج دهند.
قیمت آجیل و نظارت بر واحدهای صنفی
حسینی طاهر قیمت آجیل مخلوط در بازار را بین 350 تا 900 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با یک کیلو آجیل میتوان از 20 تا 30 مهمان پذیرایی کرد.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد همچنین بر نظارت مستمر بر واحدهای صنفی و همکاری با سازمانهای نظارتی از جمله بهداشت، تعزیرات و بازرسی اتاق اصناف تاکید کرد.
توصیه به مصرفکنندگان؛ به خواص تغذیهای توجه کنید
وی گفت: به مصرفکنندگان توصیه میشود که به جای تمرکز بر قیمت، به خواص تغذیهای آجیل و خشکبار توجه کنند و از مواد غذایی مقوی و مفید مانند تخمه آفتابگردان و بادام زمینی نیز بهرهمند شوند.
حسینی طاهر با اشاره به صادرات محور بودن پسته و تأثیر آن بر قیمت داخلی، گفت: گرانی پسته به دلیل خواص بیشتر آن نیست، بلکه به دلیل صادرات و هزینههای تولید است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد بیان کرد: حدود 200 هزار تن پسته در سال در ایران تولید میشود که تنها 20 تا 30 هزار تن آن مصرف داخلی دارد و مابقی صادر میشود.
مبارزه با فروشندگان غیرمرتبط
وی با بیان اینکه فروش آجیل توسط اصناف غیر مرتبط از معضلات اصلی این حوزه است، افزود: برخورد قاطع با فروشندگان غیرمرتبط آجیل صورت میگیرد.
کد خبر 6410536
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/834716/