پیام خراسان

آخرين مطالب

امکان رویت هلال ماه شوال در روز یکشنبه وجود دارد گفتگو

امکان رویت هلال ماه شوال در روز یکشنبه وجود دارد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام ابراهیم معادی با تاکید بر این موضوع که همه باید منتظر اعلام خبر تأیید عید فطر از سوی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری باشند اظهار کرد: براساس پارامترهای نجومی امکان رؤیت هلال ماه شوال در غروب یکشنبه 29 ماه مبارک رمضان با چشم غیر مسلح وجود دارد.
رئیس ستاد استهلال خراسان رضوی در ادامه به روش‌های اثبات اول ماه پرداخته و افزود: پنج روش برای اثبات اول ماه وجود دارد که شامل گذشت 30 روز از ماه قبل، رؤیت مستقیم هلال، شیاع مفید به علم، شهادت دو نفر عادل و حکم حاکم شرع است.
وی در ایران ملاک اصلی برای آغاز ماه جدید را رؤیت مستقیم هلال با چشم عادی یا ابزار نجومی دانسته و ادامه داد: مختصات هلال امسال نشان می‌دهد که احتمال رؤیت آن با چشم غیرمسلح در عصر یکشنبه بسیار بالاست.
معادی جدایی زاویه‌ای را یکی از ملاک‌های دیدن هلال با چشم عادی برشمرد و افزود: حداقل جدایی زاویه‌ای 10 درجه برای رؤیت با چشم عادی است در حالی که برای هلال امسال 16 درجه و 21 دقیقه می‌باشد به گفته وی هرچه جدایی زاویه‌ای بیشتر از 10 درجه باشد احتمال رؤیت بیشتر است.
رئیس ستاد استهلال خراسان رضوی سن بالای هلال را یکی دیگر از پارامترهای رؤیت آن برشمرد و ادامه داد: مقارنه رابطه نزدیکی با سن هلال دارد.
وی مقارنه را مبدا سن هلال اعلام کرده و افزود: هر چه هلال از مقارنه فاصله بگیرد قابلیت رؤیت بیشتری دارد.
معادی زمان مقارنه در مشهد را شنبه ساعت 14:28 اعلام کرد و افزود: که براساس این آمار فاصله بین مقارنه تا غروب خورشید بیش از 27 ساعت خواهد بود.
رئیس ستاد استهلال خراسان رضوی با بیان اینکه رکوردها برای رؤیت هلال با چشم عادی حداقل 20 ساعت است تصریح کرد: بر این اساس امکان دیدن هلال امسال با چشم عادی بیشتر است.
وی روشنایی و مکث هلال را از دیگر پارامترهای دیدن با چشم عادی ذکر کرده و گفت: این هلال یک ساعت و 20 دقیقه در آسمان مشهد وجود دارد که با توجه به باریکی آن در 30 دقیقه ابتدایی به دلیل روشنایی خورشید رویتش سخت است.
معادی افزود: با توجه به موارد یاد شده این هلال باید از خورشید فاصله بگیرد تا قابلیت رؤیت بهتری داشته باشد.
به گفته رئیس ستاد استهلال خراسان رضوی بعد از غروب خورشید با توجه به روشنایی دو و سه صدم درصدی هلال از نظر ناظر زمینی قابل رؤیت خواهد بود.
وی تصریح کرد: در استان خراسان رضوی، 16 گروه استهلال با تجهیزات کامل جهت رصد هلال ماه شوال مستقر خواهند شد.
معادی گفت: در صورت شرایط جوی مناسب و نبود موانعی چون گرد و غبار و ابر در افق براساس پارامترهای ذکر شده هلال قابل رؤیت خواهد بود.
کد خبر 6418155

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/839287/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مردم خراسان جنوبی در روز قدس، پرچم مقاومت را برافراشتند

استقبال از مسافران در نوروز با سوغات و صنایع دستی

استقبال نوروزی در نهبندان

آرامش دل‌ها در سایه قرآن در ماه رمضان

گل اول بایرن مونیخ به سن پائولی توسط هری کین

گل اول سن پائولی به بایرن مونیخ توسط الیاس سعد

موشک آسپیلیکوئتا؛ گل اول اتلتیکو مادرید به اسپانیول توسط آسپلیکوئتا

گل دوم بایرن مونیخ توسط لروی سانه؛ بایرن مونیخ 2 - 1 سن‌پائولی.

عالیشاه بازی حساس شمس‌آذر را از دست داد

گل سوم بایرن مونیخ به سن‌پائولی توسط سانه

نمایی چشم نواز از قله شیرباد بام خراسان در رشته کوه بینالود

آهنگ محلی/ ترانه لری «نوبهار» با صدای موسی موسوی

همراه ترانه «نازنین» از امیرعباس گلاب شوید

راز داشتن پوست شفاف و بدون لک در تابستان

هیچ کمبودی در ارزاق عمومی، آرد و سوخت نداریم

رشد 12 درصدی جابه‌جایی مسافران فرودگاه مشهد در پیک نخست سفرهای نوروزی

بازدید دکتر مقدم علی و مهندس صالحی نیا از شرکت پارس فولاد سبزوار

گشایش آزاد راه شمالی 40 درصد بار ترافیکی کرج را کاهش می دهد

مسمومیت 4 نفر در مشهد بر اثر گازگرفتگی در مشهد

آغاز ترانزیت ریلی بار افغان به اروپا از مسیر ایران

مسمومیت 4 نفر در مشهد بر اثر گازگرفتگی

مشهد میزبان 3.5 میلیون زائر نوروزی

آماده‌باش کامل مشهد برای عید فطر

کاهش 25 درصدی تلفات تصادفات نوروزی در خراسان رضوی

ابطحی به تغییر نام 3 خیابان در مشهد واکنش نشان داد

لزوم مشارکت دانشجویان درمعرفی ظرفیت‌های گردشگری از طریق رسانه‌های جدید

ورود بیش از 3.5 میلیون زائر و مسافر به خراسان رضوی

انتشار 950 عنوان کتاب درسی زبان‌های غیرانگلیسی

رونمایی از کتاب وینفرد شفر سرمربی اسبق استقلال

سرمایه گذاری با سود پیش بینی شده 36 الی 40 درصد + وثایق بانکی، حد اعتباری، وام

تیم رؤیایی گران‌قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال

اینزاگی: این چهار سال در اینتر بسیار چالش برانگیز بود

پراندلی با سمت جدید به ایتالیا برمی‌گردد

اجرای پر احساس طاهر قریشی از آهنگ «هنوزم چشمای تو»

موزیک ویدئوی آهنگ علیرضا قربانی در فضای مجازی پربازدید شد

قاضی فدرال دستور ترامپ برای تعطیلی «صدای آمریکا» را موقتا لغو کرد

تنها 25 درصد حجم مخازن سدهای خراسان شمالی آب دارد

40 درصد چارت اداری قضایی خراسان شمالی خالی است

رونمایی از راز سلامتی در کمترین زمان ممکن!

75 درصد مخازن سد‌های خراسان شمالی خالی است

راز موفقیت استاد میازاکی فاش شد؛ تکنیکی که هالیوود را مات کرده است

گوشه‌هایی از حماسه آفرینی برخی از روستا‌های عشق آباد + فیلم

رونمایی از سند آسیب‌های اجتماعی خراسان رضوی

600 مسجد در مشهد میزبان نمازگزاران عید فطر هستند

لزوم حفظ جنگل‌ها و مراتع لرستان در روز «انس با طبیعت»

جنگل‌ها و طبیعت لرستان بکر و ثروت ملی است

برای اولین بار مبلغ فطریه به تفکیک استان‌ها اعلام شد

ویدیوی از لحظات مخیفانه پس از ترور سید حسن نصرالله که برای اولین بار منتشر شد

برای نخستین بار در کشور؛ اعلام مبلغ فطریه به تفکیک هر استان

تسهیلات 150 میلیونی اشتغال معلولان با پنل‌های خورشیدی