راز تپه “کشتی نوح” در آرارات فاش شد
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - پژوهشگران سالهاست که سازند دوروپینار، تپهای شبیه قایق در حدود 30 کیلومتری جنوب کوه آرارات را مورد مطالعه قرار دادهاند. این منطقه، به دلیل ارتباطش با داستان کشتی نوح در کتاب مقدس، همواره مورد توجه بوده است. این تپه که گمان میرود حدود 5000 سال پیش در یک سیل فاجعهبار زیر آب رفته باشد، از سال 2021 در کانون توجه یک تیم بینالمللی از پژوهشگران قرار گرفته است.
تیم تحقیقاتی “کوه آرارات و کشتی نوح” تلاش خود را بر بررسی سازند دوروپینار متمرکز کرده است. این ساختار زمینشناختی 164 متر طول دارد و ابعاد آن به طرز قابل توجهی با ابعاد ذکر شده در کتاب مقدس برای کشتی نوح همخوانی دارد (300 ذراع طول، 50 ذراع عرض و 30 ذراع ارتفاع).
در یک مرحله کلیدی از تحقیقات، این تیم حدود 30 نمونه سنگ و خاک از این منطقه جمعآوری کرد. تجزیهوتحلیل انجام شده در دانشگاه فنی استانبول نشان داد که این نمونهها حاوی موادی شبیه خاک رس، رسوبات دریایی و بقایای حیات دریایی از جمله نرمتنان هستند. قدمت این مواد بین 3500 تا 5000 سال تخمین زده شده که با دوره کالکولیتیک (مسسنگی) مطابقت دارد. این دوره زمانی با زمان وقوع سیل بزرگ در کتاب مقدس (پیدایش 6:14-16) همخوانی دارد.
پروفسور فاروق کایا، معاون دانشگاه ابراهیم چچن آگری و یکی از پژوهشگران اصلی این پروژه میگوید: «بر اساس نتایج اولیه، به نظر میرسد از دوره کالکولیتیک، فعالیتهای انسانی در این منطقه وجود داشته است.» او بر اهمیت ادامه تحقیقات در مناطق اطراف، که به عنوان منطقه بینالنهرین شناخته میشود، تاکید کرد.
سازند دوروپینار به دلیل شکل کشتیمانند و ابعاد مشابه با روایت کتاب مقدس، پژوهشگران را به خود جذب کرده است. با این حال، بسیاری از زمینشناسان با دیدگاهی شکاکانه به این موضوع نگاه میکنند و معتقدند این سازند یک پدیده طبیعی است. با وجود این تردیدها، تیم پژوهشی مصمم است تا شواهد بیشتری برای اثبات ادعای خود پیدا کند. آنها یافتههای اولیه خود را در هفتمین نشست بینالمللی کوه آرارات و کشتی نوح که اواخر سال 2023 در شرق ترکیه برگزار شد، ارائه کردند.
اگرچه شناسایی سازند دوروپینار به عنوان محل کشتی نوح هنوز یک موضوع بحثبرانگیز است، محققان بر این باورند که یافتههایشان مبنای معتبری برای ادامه کاوشها فراهم میکند. آنها روایت کتاب مقدس را نه به عنوان یک افسانه، بلکه به عنوان داستانی با اهمیت تاریخی در نظر میگیرند و امیدوارند با ادامه تحقیقات خود، پرده از یکی از اسرار ماندگار تاریخ بردارند.
-
سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۲:۲۱
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/842380/