سبک زندگی شهیدان اصلانی و دارایی الهامبخش نسلهای آینده در خدمت به محرومین
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، در تاریخ پر فراز و نشیب کشورمان، روحانیونی بودهاند که زندگی خود را وقف خدمت به خلق و دفاع از دین خدا کردهاند. در این بین، نام شهیدان حججاسلاموالمسلمین «محمد اصلانی» و «محمدصادق دارایی» با خدمت، جهاد و ایثار عجین شده است.
این دو روحانی جهادی که در حادثه تروریستی 16 فروردین 1401 در حرم مطهر رضوی به آسمان پرکشیدند، مصداق عینی ایثار و اخلاص در عمل بودند و زندگی و شهادت آنها، که هر دو در مسیر دفاع از مردم و ارزشهای اسلامی با جان و دل کوشیدند، یادآور آن است که مسیر حق با فداکاری و اخلاص پایدار خواهد ماند.
نگاهی به زندگی و خدمات شهید حجتالاسلاموالمسلمین محمد اصلانی
روحانی شهید «محمد اصلانی» که از خانوادهای اصیل و ایثارگر برخاسته بود، بر پایه تعهد دینی و اخلاقی، مسیر زندگی خود را وقف خدمت به جامعه کرد.
او اهل منطقه طرق مشهد و از جانبازان جنگ تحمیلی بود که سالها در جبهههای دفاع مقدس به کشور و اسلام خدمت کرد. این شهید بزرگوار بهعنوان رئیس امور مساجد در حاشیه شهر مشهد، مسئولیت خطیری را در بسیاری از مناطق کمبرخوردار مانند سیدی، رضویه، شهرک شهید رجایی و باهنر بر عهده داشت.
شهید اصلانی، بنیانگذار مسجد صاحبالزمان (عج) در منطقه سیدی مشهد بود. این مسجد، نه تنها مکانی برای عبادت، بلکه مرکزی برای فعالیتهای فرهنگی، جهادی و تبلیغی بود. به مدد تلاشهای او، این پایگاه به مکانی برای حمایت از نیازمندان و هماهنگی گروههای جهادی تبدیل شد.
این روحانی جهادی با اقدامات خیرخواهانهای، چون تأمین مایحتاج نیازمندان، ساخت مسکن برای خانوادههای محروم و کمک به جهیزیه زوجهای کمبرخوردار، جایگاهی ویژه در قلب مردم مناطق حاشیهای مشهد یافت.
شهید حجتالاسلاموالمسلمین محمد اصلانی، که از افتخارات دیگر او برادری با دو شهید دیگر خانواده اصلانی در دفاع مقدس است، تا آخرین لحظات زندگی مشغول خدمت به مردم بود. او سرانجام در حرم مطهر رضوی و در حالت روزه، به دست یک تکفیری پلید مورد حمله قرار گرفت و در همان لحظات ابتدایی حادثه جانبهجانآفرین تسلیم کرد و به برادران شهید خود پیوست. یاد و خاطره او همچنان در دلهای مردم کمبرخوردار و جامعه مذهبی مشهد زنده است.
نگاهی به زندگی و خدمات شهید حجتالاسلاموالمسلمین محمدصادق دارایی
روحانی شهید «محمدصادق دارایی»، که در سال 1375 در یکی از روستاهای تربت جام به دنیا آمد، از کودکی روح جهاد و خدمت به مردم را در خود پرورش داد. او که از خانوادهای مذهبی بود، مسیر طلبگی را با عشق آغاز کرد و در عرصههای مختلف تبلیغی و جهادی به فعالیت پرداخت. شهید دارایی فعالیتهای جهادی خود را از نوجوانی با حضور در طرحهای محرومیتزدایی مناطق کمبرخوردار آغاز کرد. او در سن 18 سالگی برای انجام برنامههای فرهنگی و دینی به شهرستان سرخس عزیمت کرد و در آن منطقه منشأ خدمات گسترده شد.
در 20 سالگی، این طلبه جوان به مشهد بازگشت تا فعالیتهای خود را در مناطق کمبرخوردار شهر مشهد متمرکز کند. او از همان ابتدای حضور در مشهد، روحیهای خستگیناپذیر در خدمترسانی به محرومان داشت و فعالیتهای خود را در حوزههای مختلف گسترش داد. شهید دارایی اقدامات ویژهای را برای کاهش آلام مردم نیازمند انجام داد که شامل تأمین جهیزیه برای زوجهای جوان، تهیه بستههای معیشتی برای خانوادههای محروم و حمایت از کودکان بیسرپرست بود.
یکی از ویژگیهای برجسته این شهید والامقام، تشکیل گروههای جهادی برای مقابله با بحرانها بود. در دوران شیوع بیماری کرونا، شهید دارایی با تشکیل این گروهها، به یاری بیماران و خانوادههای آسیبدیده شتافت و تلاشهای گستردهای در زمینه تهیه تجهیزات و مواد بهداشتی انجام داد.
این روحانی جوان عاشق خدمت به مردم، امام جماعت مسجد طفلان مسلم در منطقه شهرک شهید رجایی مشهد بود و مدیریت مرکز نیکوکاری و خیریه صاحبالزمان (عج) و شهید جهاندیده را نیز بر عهده داشت.
اندکی قبل از شهادت، شهید دارایی بهعنوان مسئول پهنه شهید آزموده در مناطق کمبرخوردار مشهد انتخاب شده بود و مسئولیتهای وی در حمایت از مردم محروم سنگینتر و گستردهتر شد. همچنین، ارتباط نزدیک و همراهی او با شهید اصلانی در بسیاری از فعالیتهای جهادی، سبب شد که این دو روحانی، بهعنوان نماد خدمت در مناطق محروم شناخته شوند.
این روحانی مجاهد سهشنبه 16 فروردین 1401، در حرم مطهر رضوی، بر اثر ضربات چاقوی یک تکفیری به شدت مجروح شد. پس از دو روز تلاش پزشکان برای نجات جان وی، سرانجام 18 فروردین در بیمارستان شهید کامیاب مشهد به فیض شهادت نائل آمد.
شهید محمدصادق دارایی، که از او دو فرزند دختر و پسر به یادگار مانده است، همواره الگوی یک طلبه پرتلاش و مردمی خواهد بود.
زندگی و شهادت حججاسلاموالمسلمین محمد اصلانی و محمدصادق دارایی، فصلهای درخشانی از کتاب ایثار و خدمت روحانیت به جامعه اسلامی را ثبت کردهاند.
این دو شهید جهادگر با اخلاص و تلاش بیوقفه، نشان دادند که روحانیت نه تنها پیشگام هدایت معنوی جامعه است، بلکه در خطوط مقدم حل مشکلات اجتماعی و رسیدگی به نیازهای مردم محروم نیز حضور دارد.
امید است که یاد و خاطره این دو شهید بزرگوار، چراغ راهی برای تمام کسانی باشد که در مسیر جهاد، خدمت و دفاع از ارزشهای اسلامی گام برمیدارند و درسهای زندگی آنان، الهامبخش نسلهای آینده برای ساختن جامعهای مبتنی بر اخلاص، ایثار و عدالت باشد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط تجلیل از مدیران دستگاههای اجرایی برتر مشهد+تصاویر آیتالله علمالهدی: خدمت به مردم در جامعه شهادتطلب، ارزش است
-
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸:۰۱
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/844384/