استاندار خراسان رضوی:
در ترویج فرهنگ زیستمحیطی نباید کوتاهی کنیم
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت حفاظت از محیطزیست، گفت: "کوتاهی در ترویج فرهنگ زیستمحیطی قابل توجیه نیست و باید در این زمینه همه تلاش خود را بهکار گیریم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری، امروز 20 فروردینماه در نشستی با حضور مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان و محمد درویش، فعال و پژوهشگر حوزه محیط زیست، بر اهمیت مشارکت نهادهای عمومی در ترویج فرهنگ صیانت از محیط زیست تأکید کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح «سهشنبههای بدون خودرو» در زمان مدیریتش در کیش، بیان کرد: وقتی ایده آن مطرح شد، باورم این بود و هست که میشود این فرهنگها را در جامعه نهادینه کرد، در همان ابتدا هم مانند بسیاری از اقدامات نو ممکن است اجرای آن فانتزی به نظر برسد، اما تجربه نشان داده که با استمرار، مردم همراه میشوند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به آمار نگرانکننده تصادفات نیز گفت: در سال گذشته، 1280 نفر در تصادفات رانندگی در استان جان باختند که بخش زیادی از این قربانیان، عابران پیادهای بودند که خودرو به آنها برخورد کرده است.
استاندار خراسان رضوی در ادامه به فرهنگسازی در این خصوص اشاره کرد و افزود: آگاهیبخشی به مردم در این زمینه ضروری است چرا که این موضوع به صورت مستقیم با جان مردم در ارتباط است.
مظفری در بخش دیگری از سخنان خود به فرهنگ سازی در زمینه استفاده از دوچرخه نیز اشاره کرد و بیان داشت: خوشبختانه مسیرهای دوچرخهسواری زیادی در مشهد داریم، اما متأسفانه استفاده نمیشوند و این یک ظرفیت مغفول در جامعه است.
استاندار خراسان رضوی، خطاب به مسئولان روابط عمومی دستگاهها هم گفت: شما در جایگاهی هستید که میتوانید در حوزههای تخصصی خود تأثیرگذار باشید. بنابراین هر کاری که از دستتان برمیآید برای ترویج فرهنگ صیانت از محیط زیست انجام دهید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: محیط زیست، سلامت و طبیعت موضوعاتی نیستند که بتوانیم نسبت به آنها بیتفاوت باشیم؛ پس باید همه ما اینها را جدی بگیریم و نگذاریم از دست بروند.
محمد درویش، فعال و پژوهشگر برجسته محیط زیست کشور نیز در این جلسه، گفت: بسیاری از افراد بر این باورند که باید یا به کشور خود خدمت کنند یا به خانوادهشان، اما باید به آنها نشان داد میتوان برای این امر یک معادله برد-برد تعریف کرد.
درویش همچنین ببر ترویج آموزه های زیست محیطی تاکید کرد و بیان داشت: اگر هر ایرانی این مسائل و موضوعات را در سازمان، اداره و یا خانواده خود به کار گیرد، میتواند هم احساس شادکامی کند و هم به برکت سرزمینش بیفزاید.
این فعال محیط زیست در ادامه بیان کرد: تلاش ما این است که با افزودن فهم بومشناختی به هموطنان، دانایی فردی را به آگاهی عمومی پراقتدارتر تبدیل کنیم.
سعید محمودی، مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی نیز در این جلسه، با بیان اهمیت همکاری و همدلی در حفظ منابع طبیعی، گفت: طبق اصل 50 قانون اساسی کشور، محیط زیست مسئلهای است که به تمامی اقشار جامعه مربوط میشود و از این رو، تمامی دستگاههای اجرایی و مردم باید در راستای حفاظت از آن اقداماتی مؤثر انجام دهند.
وی افزود: روابط عمومیها با ایجاد آگاهی و اطلاعرسانی دقیق در مورد چالشهای زیستمحیطی، میتوانند به تغییر این رفتارها و نگرشهای عمومی کمک کنند.
محمودی همچنین بیان کرد: این اقدامات نه تنها به حفظ محیط زیست کمک میکند، بلکه به ایجاد یک فرهنگ زیست محیطی پایدار در جامعه نیز میانجامد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به چالشهای زیست محیطی موجود، از جمله آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی، خواستار توجه جدی به این مسائل شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین به نقش کلیدی آموزش و آگاهی بخشی در این زمینه نیز اشاره کرد و افزود: این وظیفه ما است و ما باید به جامعه آگاهی بخشی بدهیم و درست اطلاعرسانی کنیم تا همه افراد جامعه در حفاظت از محیط زیست مشارکت کنند.
وی تأکید کرد: افزایش آگاهی عمومیتر این زمینه میتواند به تغییر رفتارها و عادات روزمره مردم کمک کند و در نتیجه تأثیر مثبت بر محیط زیست داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در پایان، از همه شهروندان خواست تا با اقدامات کوچک خود، نظیر کاهش مصرف پلاستیک و مشارکت در برنامههای پاکسازی، به حفظ محیط زیست کمک کنند.
احسان گرایلی سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست که با حضور اعضای هیئت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان در محل استانداری برگزار شد، گفت: هدف از برگزاری این کارگروه با محوریت محیط زیست، تأکید جدی جناب آقای استاندار بر ضرورت پیگیری مسائل محیط زیستی و ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست است.
وی در ادامه افزود: ما به عنوان روابط عمومی، باید حساسیت سازمانی نسبت به موضوعات محیط زیستی افزایش دهیم و این حساسیت را به اقدامات ارزشمند و اثربخش در جامعه تبدیل کنیم و بتوانیم تغییراتی مؤثری را در این حوزه رقم بزنیم.
سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در پایان خاطرنشان کرد: گفتوگو با جامعه مخاطب، بهترین ابزار برای آغاز این تغییرات به شمار میآید و ما به عنوان روابط عمومی، قویترین ابزار انتقال محتوا را در اختیار داریم و باید هر آنچه که لازم است را در اینخصوص در اولویت قرار دهیم.
گفتنی است؛ این جلسه با محوریت نقش روابط عمومیها در حفظ محیط زیست و اطلاعرسانی مسائل زیستمحیطی برگزار شد.
-
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۱:۳۴
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/846315/