مرگ هزاران ماهی پرورشی به علت قطعی برق در تایباد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - فارس / مدیر یک واحد آبزیپروری در تایباد گفت: به دنبال قطعی بدون اطلاع برق و افت اکسیژن در استخرها، بیش از 3 هزار و 500 قطعه ماهی و بچهماهی در این واحد تولیدی تلف شدهاند.
عبدالکریم محمدی، مدیر یک واحد آبزیپروری در تایباد اظهار کرد: به دنبال قطعی بدون اطلاع برق در واحد پرورش ماهی روستای شیزَن، از بخش میانولایت تایباد، و همچنین نقص در مولد برق اضطراری این واحد، بیش از 3 هزار و 500 قطعه ماهی و بچهماهی سردابی از گونه قزلآلا تلف شدند.
بازار ![]()
وی افزود: این قطعی برق از شامگاه پنجشنبه تا عصر جمعه هفته گذشته باعث افت اکسیژن آب در استخرها شده و فقط بالغ بر 3 هزار قطعه بچهماهی 70 گرمی از بین رفتهاند.
مدیر این واحد آبزیپروری در تایباد با ارسال فیلم و عکس به خبرنگار فارس با انتقاد از سوءمدیریت شرکت برق، ادامه داذ: اکنون با خاموشیهای بدون هماهنگی قبلی باید حاصل دسترنج یکساله خود را دفن کنیم و تولید در این شرایط اقتصادی کنونی، با این تلفات درست نیست.
محمدی بیان میکند: ما این ماهیها را از مرحله تخمریزی و لارو پرورش دادیم و قرار بود تا 2 ماه دیگر بر سفره مردم بروند؛ اما اکنون این اوضاعواحوال را دارند.
وی اضافه کرد: علاوه بر عدم اطلاعرسانی شرکت برق بابت خاموشی، در سامانه برق من نیز هیچگونه قطعی برق برای شناسه قبض این مجموعه پرورش ماهی در نظر گرفته نشده است و ما قصد شکایت از شرکت برق در مراجع قضایی را داریم.
مدیر این مجموعه با اشاره به مستثنی بودن مراکز آبزیپروری از قطعی برق تصریح کرد: این واحد پرورش ماهی به برق اضطراری هم مجهز است؛ اما مولدهای برق اضطراری همانطور که از نامشان پیداست، برای مدت طولانی قابلیت فعالیت ندارند.
محمدی گفت: طبق برآوردها 250 میلیون تومان از لحاظ مالی به این واحد خسارت وارد شده و از شرکت برق انتظار میرود نسبت به این موضوع بیتفاوت عمل نکند.
اداره برق چه میگوید؟
این خاموشی بدون اطلاع مدیریت برق این شهرستان اعمال شده است و مشمول جبران خسارت نخواهد شد.
مدیر برق تایباد گفت: برق بخش میانولایت این شهرستان به همراه مناطق دیگری در خراسان رضوی، روز پنجشنبه هفته گذشته به علت شرایط اضطراری و فشار بر روی نیروگاه از طریق مرکز دیسپاچینگ برق منطقهای در شمال شرق کشور قطع شده است.
کاظم امیری ادامه داد: این خاموشی از ساعت 16 به مدت یک و نیم ساعت اتفاق افتاده است که این قطعیهای اضطراری نیز بدون اطلاع و هماهنگی با شرکت توزیع برق اعمال میشود.
وی افزود: البته در روز سهشنبه به این واحد پرورش ماهی در روستای شیزَن اطلاع داده شد که خاموشیها دوباره آغاز شده است و آمادگیهای لازم را کسب کند.
مدیر برق تایباد عنوان کرد: این مجموعه تولیدکننده شیلات چون موظف به داشتن مولدهای برق اضطراری و حصول اطمینان از سلامت این مولدها بوده است، مشمول پرداخت خسارت نمیشود.
امیری درباره دستهبندی قطعیهای برق خاطرنشان کرد: در خاموشیهای برنامهریزیشده به علت ناترازی انرژی، مشترکین و مردم از برنامه خاموشی مطلع خواهند شد؛ اما قطعیهای ناشی از اضطرار، حوادث یا اتفاقات بهصورت آنی رخ میدهد و شرکت توزیع برق مقصر آن نیست.
این واقعه اهمیت اطلاعرسانی بهموقع و هماهنگی بین شرکت توزیع برق و واحدهای تولیدی حساس مانند آبزیپروریها را نشان میدهد.
از یک سو به نظر میرسد مدیران این واحدها باید سیستمهای پشتیبان خود را به طور مستمر بررسی کنند و از سوی دیگر، توانیر موظف است در قطعیهای اضطراری، حتی اگر خارج از کنترل باشد، تمهیدات لازم را برای کاهش خسارات در نظر بگیرد.
این اتفاق تلخ بار دیگر ضرورت توجه به زیرساختهای پایدار و مدیریت بحران در واحد وابسته به برق را پررنگ میکند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/848492/