بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش میمتالز، نهبندان یکی از چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی است که در مجاورت کشور افغانستان و استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
گرچه این شهرستان از برخی زیرساختها و امکانات محروم بوده، اما سرشار از ظرفیتهای طبیعی و منابع خدادادی از جمله معادن، خاک حاصلخیز، بازارچه مرزی، جامعه عشایری، کویر و گردشگری است.
سفر مقام معظم رهبری در هفتم شهریور سال 1378 به شهرستان مرزی نهبندان و تاکید ایشان بر محرومیتزدایی از منطقه نیز روزنههای امید را به روی این شهرستان برای آینده روشن گشود.
توجه دولتمردان در سالهای اخیر با اجرای سه پروژه بزرگ راهآهن شرق، خط انتقال آب دریای عمان و خط انتقال گاز دشتک زابل به نهبندان، این شهرستان را به دروازه رشد خراسان جنوبی تبدیل کرده است و این نوید را میدهد که با اقدامات زیرساختی، پنج سال آینده نهبندان رشد و توسعه زیادی خواهد داشت و زیرساختهای سرمایهگذاری در آن مهیا میشود.

اما از آنجایی که رهبر معظم انقلاب سال جدید را با نام «سرمایهگذاری برای تولید» نام نهادهاند یکی از تکالیف مهم دولت و بخش خصوصی تحقق این شعار برای رشد و تعالی بیشتر نظام جمهوری اسلامی ایران است.
از همین رو کارگروههای ویژه در سطوح ملی و استانی تشکیل شده تا برنامهریزیهای لازم را برای حمایت از طرحهای تولیدی و اشتغالآفرین انجام دهند.
اولویتهایی که دولت برای تحقق شعار سال مشخص کرده تسهیل فرایندهای اداری، جلب مشارکت بخش خصوصی، حمایت از نوآوری و فناوری در حوزه تولید و جذب سرمایههای داخلی و خارجی است.
همانگونه که میدانیم سرمایهگذاری برای تولید نیازمند ایجاد محیطی امن، پایدار و سودآور برای سرمایهگذاران است و با رفع موانع ساختاری (مانند بروکراسی و کاغذبازی اداری)، کاهش ریسکهای اقتصادی و حمایت از نوآوری، میتوان جذابیت این بخش را افزایش داد.
خام فروشی، مانع رشد معادن نهبندان از همین رو فرماندار نهبندان تاکید دارد که اولویت این شهرستان برای جذب سرمایهگذاری و تحقق شعار سال، فرآوری مواد معدنی به خصوص سنگهای گرانیتی است.
جلال دانش روز دوشنبه ضمن اشاره به برنامههای پیشبینی شده برای تحقق شعار سال در شهرستان نهبندان افزود: علاوه بر برگزاری جلسات برنامهریزی، اقدامات فرهنگی برای نهادینه کردن فرهنگ سرمایهگذاری و استفاده از ظرفیتهای بومی در شهرستان و استانهای همجوار در دست اجرا است.
وی از برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری در بخش معدن خبر داد و گفت: این همایش اواخر بهار امسال با حضور مقامات کشوریو مسوولان استانی برنامهریزی شده لذا امیدواریم که با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی شاهد جهش در حوزه معدن باشیم.
فرماندار نهبندان با اشاره به ظرفیتهای معدنی این شهرستان ادامه داد: سنگهای گرانیتی از مهمترین ظرفیتهای معدنی نهبدان بوده که خام فروشی یکی از موانع رشد این حوزه است لذا به دنبال توسعه فرآوری معدنی برای سنگهای گرانیتی هستیم.

وی بیان کرد: دیدارها و جلساتی با سرمایهگذاران انجام شده و امیدواریم با فراهم کردن زمینه سرمایهگذاری، کارخانه فرآوری سنگ در نهبندان احداث شود.
دانش به پیگیریهای نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی برای حضور شستا اشاره کرد و گفت: حضور در بخش معدن طلا و راهاندازی کارخانه تولید لاستیک از پیشنهاداتی است که برای جلب سرمایهگذاری شستا بوده لذا امیدواریم فواید آن به مردم برسد.
وی با اشاره به وجود حدود 170 معدن در شهرستان نهبندان ادامه داد: اکنون مشکل شهرستان برداشت مواد خام معدنی نیست بلکه باید تمرکز را بر حوزه فرآوری قرار دهیم تا به خصوص در حوزه سنگهای گرانیتی به ارزش افزوده دست پیدا کنیم.
ایجاد راههای استاندارد مشوقی مهم برای سرمایهگذاری فرماندار نهبندان تاکید کرد: اشتغال در حوزه فرآوری معدن برای بالقوه شدن توانمندیهای بومی نیز اثرگذار خواهد بود و حجم سرمایهگذاری در شهرستان را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
وی بیان کرد: تعداد محدودی کارخانه فرآوری سنتی سنگ گرانیت در شهرستان راهاندازی شده، اما به دنبال ایجاد واحدهای به روز با تجهیزات جدید مطابق استانداردهای دنیا هستیم تا صادرات سنگ گرانیتی از شهرستان نهبندان افزایش یابد.
دانش یادآور شد: اکنون فرصت بسیار بینظیری برای سرمایهگذاری در استان فراهم شده و بخش دولتی برای رفع موانع موجود آمادگی کافی را دارد لذا ارایه تسهیلات مورد نیاز با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام در حال پیگیری است و امیدواریم از این محل بتوانیم جهشی در شهرستان ایجاد کنیم.
وی حوزه راههای مواصلاتی را یکی از محورهای توسعه در شهرستان نهبندان عنوان کرد و گفت: ایجاد راههای استاندارد، مشوقی مهم برای سرمایهگذاری است که امسال 30 کیلومتر باند دوم از مزار سید علی تا نهبندان اجرا خواهد شد و 40 کیلومتر باقی مانده با اعتبار 17 هزار میلیارد ریال به مناقصه رفته است.

فرماندار نهبندان افزود: وجود باندهای دوم امنیت سرمایهگذاری را افزایش میدهد و با ظرفیتهای شهرستان نهبندان باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
رقابت دهیاران نهبندان با «کار» در روستاها وی ادامه داد: طرحی هم با عنوان کارآفرینی و اشتغال روستایی (کار) در شهرستان پیشنهاد شده تا با ایجاد رقابت بین دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها، دغدغه استاندار خراسان جنوبی در زمینه اشتغال روستایی رفع شود.
دانش گفت: بازارچههای بین راهی در محورهای اصلی شهرستانها هم به پویایی و فعال شدن اشتغال روستایی میتواند کمک کند لذا تلاش داریم تجربه موفق، اما موقت نوروز را دائمی کنیم که در این راستا بازارچه صنایع دستی در میدان شوسف به سمت بیرجند کلنگزنی شده است.
وی اظهار کرد: راهاندازی این بازارچهها با توجه به موقعیت ویژه شهرستان نهبندان و بالا بودن حجم ترافیک جادهها به اقتصاد خانوادههای روستایی و عشایری کمک شایانی میکند.
فرماندار نهبندان بر رفع موانع موجود توسط دستگاههای اجرایی تاکید کرد و گفت: واگذاری زمینها به مردم باعث رونق بازارچههای صنایع دستی و سوغات میشود و میتوان به دگرگونی معیشت و اقتصاد جوامع محلی امیدوار بود.
وی با اشاره به اینکه روستاهای مرزی در شهرستان نهبندان هم نیاز به حمایت بیشتر دارند اظهار امیدواری کرد: با عزم موجود توسط بخش خصوصی، بازارچه صنایع دستی بین راهی شهرستان نهبندان تا پایان سال راهاندازی و برای حداقل 20 نفر اشتغال مستقیم ایجاد شود.
دانش با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری و تولید تک بعدی نیست یادآور شد: برق یکی از زیرساختهای مهم برای سرمایهگذاری است که امیدواریم پست 400 کیلوولت این شهرستان با 65 درصد پیشرفت فیزیکی نیز تا نیمه سال جاری به بهرهبرداری برسد که در جلب سرمایهگذاران خارجی بسیار موثر خواهد بود.
پست 400 کیلوولت پشتوانه برق تا 20 سال آینده وی ادامه داد: با ظرفیتسنجی انجام شده اکنون 40 مگاوات تولید برق شهرستان است که در دراز مدت پاسخگوی نیاز مردم و سرمایهگذاران نیست لذا کمتر از 10 سال آینده با تغییر سبک زندگی دچار مشکل خواهیم شد، اما وقتی پست 400 کیلوولت وارد مدار شود حداقل تا 20 سال آینده، شهرستان را از تولید برق بی نیاز کند.
فرماندار شهرستان نهبندان تاکید کرد: با احداث پست 400 کیلوولت میتوانیم خیال سرمایهگذاران را راحت کنیم تا بدون دغدغه سرمایهگذاری انجام دهند.

وی با اشاره به ظرفیت معدن هیزو در شهرستان نهبندان نیز گفت: با ورود سرمایهگذار جدید کارخانه کنسانتره آهن بعد از سالها تعطیلی راهاندازی شده که امیدواریم امسال با افزایش ظرفیت استخراج معدن، بخشی از خوراک کارخانه کنسانتره هم تامین شود و سرمایهگذار جدید چند برابر ظرفیت تولید را ادامه دهد.
دانش همچنین از حمایت سرمایهگذار بومی در حوزه صنایع دستی خبر داد و افزود: یکی از بانوان بومی منطقه با ارایه طرحی که 200 نفر اشتغالزایی در پی دارد درخواست تسهیلات داشته که سریع پیگیریهای لازم انجام گرفته است.
وی سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را از دیگر ظرفیتهای شهرستان نهبندان برشمرد و ادامه داد: نیروگاه یک مگاواتی شهرداری نهبندان و نیروگاه 50 مگاواتی از برنامههای در دست اجرا است که امیدواریم با راهاندازی این پروژهها شاهد رشد سرمایهگذاری در این حوزه باشیم.
فرماندار نهبندان یادآور شد: راهاندازی نیروگاه 50 مگاواتی در کنار پست 400 کیوولت ظرفیت بسیار خوبی برای حضور سرمایهگذاران است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان جنوبی