سرانجام «طرح انتقال آب سرانی» وارد فاز اجرایی شد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - کمآبی دیگر فقط یک چالش زیستمحیطی در خراسان شمالی نیست، بلکه به بحرانی اجتماعی بدل شده که حیات هزاران خانواده را تهدید میکند. حالا، اما با آغاز عملیات اجرایی بزرگترین طرح آبرسانی شمال شرق کشور، امید به جریان دائمی آب در خانههای مردم این استان جان تازهای گرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، طرح استحصال و انتقال سالانه 40 میلیون مترمکعب آب از منطقه «سرانی» شهرستان شیروان که از سال 1401 در دستور کار قرار گرفته بود، اکنون با اولویت دولت سیزدهم به مرحله اجرا رسیده است؛ طرحی ملی و سرنوشتساز که با بهرهبرداری از منابع آبی زیرزمینی باکیفیت، قرار است عطش چندین شهر و روستای تشنه در خراسان شمالی را پایان دهد.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به آغاز رسمی اجرای این پروژه گفت: پیمانکار مشخص و منابع مالی نیز از سطح ملی و استانی تأمین شده و این طرح با هدف تأمین آب شرب پایدار برای جمعیتی بیش از 600 هزار نفر وارد فاز اجرایی شده است.
بهمن نوری با تأکید بر اینکه اجرای این طرح، پاسخی به سالها خشکسالی در استان است، اظهار داشت: با احداث 10 حلقه چاه عمیق، 240 کیلومتر خط انتقال، ایستگاههای پمپاژ، برقرسانی اختصاصی و مخازن ذخیرهسازی، آب مطمئن و سالم از منطقه سرانی به مناطق کمآب استان منتقل خواهد شد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح با همکاری قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا انجام میشود و اولویت دولت، سرعت و دقت در تکمیل پروژه است.
در همین راستا علی آذری، نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی نیز از اختصاص 4 هزار میلیارد تومان (چهار همت) اعتبار در بودجه 1404 برای پیشبرد این طرح خبر داد و گفت: این پروژه به لحاظ حجم تخصیص منابع آبی زیرزمینی برای شرب، بینظیر است و باید بهصورت ویژه دنبال شود.
آذری با بیان اینکه بحران کمآبی اکنون به تهدیدی جدی برای امنیت اجتماعی و حتی ملی تبدیل شده، افزود: تسریع در اجرای این طرح علاوه بر رفع نیاز آبی مردم، میتواند از مهاجرت، نارضایتی عمومی و آسیبهای اجتماعی پیشگیری کند.
طبق آمارهای رسمی، میزان بارندگی در خراسان شمالی طی سال آبی جاری تنها 93.6 میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش 75 درصدی همراه بوده است. همچنین ظرفیت سدهای استان تنها 25 درصد پُر است و بسیاری از منابع ذخیرهشده نیز بهدلیل کیفیت پایین، قابل شرب نیستند.
روستای «سرانی» در 79 کیلومتری شمال شیروان قرار دارد و یکی از مناطق بکر و حفاظتشده شمال شرق کشور محسوب میشود. منابع آبی این منطقه در دل کوهستان، بهعنوان ذخیرهای گرانبها، حالا قرار است به نجات مردم از خشکسالی کمک کند.
خراسان شمالی سالهاست با بحران کمآبی و تنشهای ناشی از خشکسالی دستوپنجه نرم میکند. طرح انتقال آب سرانی، تنها یک پروژه عمرانی نیست؛ بلکه نقشه راهی برای بقا، امنیت و توسعه پایدار این استان است. با ورود این طرح به فاز اجرایی، امید آن میرود که سایه عطش از سر این سرزمین کنار رود و لبان خشکیده مردمانش، طعم آب پایدار را بچشند.
انتهای پیام
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۴:۱۷
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/849875/