تب برفکی و لزوم آموزش به دامداران برای کنترل و پیشگیری
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - معاون فنی جهاد کشاورزی گناباد گفت: ویروس بیماری تب برفکی از مقاومت بالایی برخوردار است و در مدت زمان بسیار کوتاه دامهای سبک و سنگین را مبتلا میکند و در این راستا رعایت اصول بهداشتی توسط دامداران لازم است تا خسارت ناشی از بیماری تب برفکی به صفر برسد - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، طی یک ماه گذشته شهرستان گناباد درگیر شیوع بیماری تب برفکی در دامداری ها بود تا جایی که خسارت های میلیاردی را به همراه داشته است، اما یکی از موضوعاتی که دامداران نسبت به آن گلایه داشتند عدم اطلاع رسانی و آموزش به موقع بوده که در همین راستا به سراغ معاون جهاد کشاورزی گناباد رفتیم.
حسن فرزانه، معاون فنی جهاد کشاورزی گناباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری و مبارزه با بیماری تب برفکی در راستای آموزش مدیران عامل تشکلهای دامی و صیانت از سرمایه های دامی شهرستان با همکاری شبکه دامپزشکی در محل سالن جلسات جهاد کشاورزی خبر داد و اظهارداشت:این دوره آموزشی در جهت آموزش مدیران عامل تشکل های دامی و برخی دامداران شهرستان در راستای کاهش شیوع بیماری تب برفکی در بین دامها برگزار و مبانی علمی این بیماری آموزش داده شد.
معاون جهاد کشاورزی گناباد بیان کرد: آموزش رعایت اصول بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماری های دامی، علائم، عوارض و پیگیری از ابتلای دامها به بیماری، واکسیناسیون به موقع دامها، رعایت شرایط قرنطینه ای از دیگر اهداف برگزاری کلاس آموزشی کنترل و پیشگیری تب برفکی در شهرستان است.
بیماری تب برفکی در کمین دامداریهای گناباد فرزانه خاطرنشان کرد: ویروس بیماری تب برفکی از مقاومت بالایی برخوردار است و در مدت زمان بسیار کوتاه دامهای سبک و سنگین را مبتلا میکند و در این راستا رعایت اصول بهداشتی توسط دامداران لازم است و باید مورد توجه قرار گیرد تا خسارت ناشی از بیماری تب برفکی به صفر برسد.
در ادامه به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری تب برفکی به سراغ رئیس شبکه دامپزشکی رفتیم.
متقی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گناباد نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم با تاکید بر لزوم واکسیناسیون تب برفکی در سطح دامداری ها مخصوصا دامداری های صنعتی، اظهار کرد: فعال سازی حوضچه ضد عفونی در ورودی دامداری ها، احداث محل قرنطینه جهت ورود دام جدید به واحد، کنترل ورود و خروج دامداری، لزوم جابجایی دام با گواهی قرنطینه ای حمل دام زنده از دیگر موارد بهداشتی هست که باید دامداران رعایت کنند.
وی با اشاره برحساسیت موضوع تب برفکی و لزوم بکارگیری تمامی امکانات در مهار و کنترل بیماری تب برفکی بر تشدید اقدامات کنترلی و مختومه کردن بیماری در کانون بیماری تاکید کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی گناباد گفت: بیماری تب برفکی بیماری بسیار عفونی و واگیر در دام است که به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید دام و فرآورده های دامی و از عوامل محدود کننده تولید محسوب میشود.
متقی ادامه داد: شدت واگیری در دامهای حساس بسیار بالا بوده ولی میزان مرگ و میر پایین و عمدتاً دام های جوان را در بر میگیرد.
رئیس شبکه دامپزشکی گناباد افزود: عامل بیماری تب برفکی یک ویروس از خانواده پیکورناویریده و جنس آفتوویروس است، این ویروس از کوچکترین ویروس ها و دارای 7سروتایپ بنام های : A – O - C – Asia1 – SAT1 – SAT2 و SAT3 است.
متقی ادامه داد: عامل بیماری دارای پایداری نسبی و مقاومت در محیط بوده اما در برابر تغیرات PH بسیار حساس است، به عنوان مثال در دمای 4 درجه به مدت یک سال ، در هوای پائیز 28 روز، در مرتع 74 روز و در هوای تابستان 3 روز در محیط زنده میماند.
انتهای پیام/282
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/853286/