روایت نویسنده «صخره مقدس» از چالشهای نوشتن درباره طوفانالاقصی
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، نشست رونمایی و نقد و بررسی کتاب «صخره مقدس» با حضور نویسنده محدثه اصلانی، در برنامه در پناه کتاب در محل کافه کتاب فرهنگسرای خاوران برگزار شد.
در ابتدای جلسه که با حضور محدثه اصلانی نویسنده کتاب، جمعی از دختران نوجوان و الهه آخرتی نویسنده و پژوهشگر حوزه مقاومت برگزار شد، محدثه اصلانی به معرفی خود و علاقهاش به نویسندگی، با نوشتن اولین کتابهایش ملکه یمن و خواب لیلی پرداخت و گفت: کتاب صخره مقدس یک جلد از مجموعه سهگانه است، نام کتاب دوم «خون اژدها» است که در هند اتفاق میافتد و ماجراهای کتاب سوم هم در مصر رخ میدهد.
او در ادامه به توضیح ابعاد حمله هفت اکتبر و طوفان الاقصی پرداخت، از شهید یحیی سنوار و نقش او در آغاز و ادامه این حرکت یاد کرد تا نوجوانان حاضر در جلسه تصویری از زمینه رخ دادن داستان داشته باشند.

سپس الهه آخرتی در سخنان خود با پرسش از نوجوانان حاضر به ریشههای رخ دادن فاجعه نسلکشی غزه پرداخت و گفت: طوفان الاقصی فریاد مردم غزه بود، تا دنیا ببیند در آنجا چه فاجعهای دارد رخ میدهد. او با پرداختن به جنایات قبلی رژیم اشغالگر قدس، و کوتاهی سازمانهای جهانی در قضیه فلسطین افزود: آنچه در فلسطین رخ میدهد یک دفاع تمام عیار است.
آخرتی در ادامه و در پاسخ به اینکه آیا این کتاب برای نوجوانان توصیه میشود گفت: این کتاب برای همه توصیه میشود. چرا که ما داریم قصه میخوانیم و با جزئیات آن مثل روایت و داستان عاشقانه آن رابطهای برقرار میکنیم. کسی که بیشتر از ماجرای فلسطین بداند هم جزئیات بیشتری پیدا خواهد کرد.
جلسه با پرسش و پاسخ درباره شخصیتهای داستان با اصلانی ادامه پیدا کرد و او گفت: موضوع کتاب به نوعی هویت است و شخصیت کتاب وقتی در مسیر برادرش قرار میگیرد با هویت و چالشهای زیادی روبرو میشود.

سید سجاد موسوی مجری مراسم، از آخرتی درباره ترس از تصمیمگیری یا انتخاب و نمودهای آن در کتاب پرسید، و او در پاسخ گفت: یکی از مهمترین جاهای دیدن ترس معلق بودن شخصیت اصلی داستان است بین ترس ذاتی و فطری برای بقا و نگرانیها و انتخابهایش. او با اشاره به گفته یحیی سنوار در ادامه افزود: او با افتخار میگوید این را از امیرالمؤمنین شنیدم و یاد گرفتم، و ترسی از مرگ مقدر ندارم.
اصلانی در ادامه و در پاسخ به سوال مجری درباره اسناد مورد استفاده برای نگارش کتاب گفت: من سعی کردم از منابع و مستنداتی استفاده کنم که همه بتوانند از آنها استفاده کنند و بتوان با یک جستجوی ساده آنها را دید و خواند؛ فقط درباره اسناد اطلاعات حمله پنهانی کمی سخت بود که امروز آنها هم در دسترس هستند؛ و من سعی کردم آنها را در قالب داستان در اختیار خواننده قرار بدهم.
تحول شخصیت هنرمندانه
معصومه خوانساری نویسنده و داستاننویس که در جلسه حاضر بود، درباره کتاب گفت: این کتاب به شیرینی و راحتی در لابهلای داستان اطلاعات و شناخت به خواننده میدهد، و نکته مهم این است که تحول شخصیت و چالشهای او بسیار هنرمندانه و جذاب رخ میدهد و با پایانبندی شگفتانگیز و دور از ذهنی پایان میپذیرد.
او افزود: یکی از ویژگیهای خوب کتاب استفاده از کهن الگوها و داستان پیامبران به ویژه داستان ابراهیم و اسحاق است. نویسنده اطلاعات را به جا و به صورت قطره چکانی وارد داستان کرده است و این به جذابیت داستان افزوده است.
در ادامه آخرتی در بخش پایانی سخنانش گفت: مخاطبی که کتابخوان نباشد ممکن است در جاهایی از کتاب گیج شود و رفت و برگشتها را نفهمد؛ اما اگر حوصله به خرج داده شود در پایان کتاب همه چیز روشن میشود. و بهتر است با این شیوه و تکنیک نویسندگی آشنا بشویم چرا که پیچیدگی در نهایت لذت بیشتری به خواننده میدهد.

در ادامه لیلا کرار که در زمان رخ دادن وعده صادق در دمشق بود، درباره شادی مردم سوریه توضیح داد که هیمنه و عظمت اسرائیل در جهان شکسته شد. این جلسه با رونمایی کتاب و پرسش و پاسخ از نوجوانان حاضر در جلسه و اهدای جوایز پایان یافت.
کد خبر 6440773
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/854074/