پیام خراسان -
به گزارش خبرنگار «تابناک»، ، نامی است که در فضای مجازی با کلیدواژه ابر بدهکار بانکی، سلطان فولاد و متهم در پرونده «اکبر طبری» عجین شده است. حتی در مناظرات ریاست جمهوری سال 1400، نامش در لیست ابر بدهکاران رئیس کل بانک مرکزی بود و حاشیههای بسیاری به دنبال داشت.
دانیال زاده 65 ساله، در این سالها با تأسیس شرکتها و کارخانههایی در حوزه صنعت فولاد همچون فولاد گیلان، فولاد کاویان و کارخانه نورد و لوله سمنان، به تسهیلات بانکی کلانی دست یافته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گونهای که بررسی «تابناک» از لیست تسهیلات دریافتی این سه کارخانه نشان میدهد که بهرغم برخی ادعاها، مالک این کارخانهها همچنان در لیست بدهکاران میلیاردی یک بانک دولتی است و از سوی دیگر مشغول دریافت تسهیلات کلان از یک بانک خصوصی است.
وام چند ده میلیاردی که قرار بود دو ماهه به بانک ملی بازگردد! بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط بانک مرکزی، تا پایان خردادماه سال جاری، فولاد کاویان، فولاد گیلان و شرکت نورد و لوله سمنان بهعنوان سه مشتری بانک ملی، در مجموع بیش از 163 میلیارد تومان تسهیلات بانکی دریافت کرده اند که در نهایت یک ریال از این مبلغ هم به بانک ملی بازنگردانده اند. هرچند مشخص نیست که این تسهیلات میلیاردی در چه زمانی از بانک ملی دریافت شده است، اما بر اساس آمار بانک مرکزی، مشخص است که در پایان خردادماه در لیست بدهی قرار گرفته است.
وام با نرخ سود صفر درصد؟ بر اساس فایل منتشر شده توسط بانک مرکزی، از 21 فقره وام بانک ملی به مجموعههای تحت مالکیت دانیال زاده و فرزندان، مدت قرارداد اکثر آنها یک یا دو ماه بوده و نرخ سودشان نیز 18 و 21 درصد است، برای چند فقره از این وامها نیز نرخ سود صفر درصد درج شده است که قابل تامل است و ذینفع واحد همه این وامهای میلیاردی، فولاد گیلان و نورد و لوله سمنان است.
سلطان دوباره وام گرفت اما نکته قابل تأمل، دریافت تسهیلات 257 میلیاردتومانی شخص رسول دانیال زاده از بانک شهر است. این در حالی است که کارخانههای دانیال زاده به بانک ملی بدهی چندمیلیاردی دارند، اما رسول دانیال زاده، توانسته است از بانک شهر چند ده میلیارد تومان وام بگیرد. هرچند این وام تا پایان خردادماه در لیست معوقات بانک شهر جای نگرفته است؛ اما وامدهی بانک به مالک کارخانهای که به بانک دیگری بدهی کلان دارد، سؤالبرانگیز است و نیاز به شفافسازی از سوی شبکه بانکی و نهاد ناظر دارد.
بدهی کلان کارخانه دانیال زاده ها! در میان سه کارخانه اشاره شده در این گزارش، کارخانه فولاد کاویان در بازار سهام با نماد فوکا حضور دارد. کارخانهای فولادی که رئیس هیئتمدیرهاش، امیدرضا دانیال زاده و دیگر عضو هیئتمدیره نیز آزاده دانیال زاده به عنوان فرزندان رسول دانیال زاده هستند و بهتازگی در مجمع سالیانه فوکا، مبلغ 9 میلیون تومان برای حق حضور در جلسات تعیین و مصوب کردند. این در حالی است که نگاهی به صورتهای مالی فولاد کاویان، نشان میدهد تا پایان خرداد امسال ، مجموع بدهیهای این کارخانه بورسی و تحت مالکیت خانواده دانیال زاده، بیش از یک هزار و 270 میلیارد تومان ثبت شده است که رقم قابلتوجهی است.
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/729761/ردپای-«دانیال-زاده»-در-بدهی-میلیاردی-به-بانک-ملی--«سلطان-فولاد»-دوباره-وام-گرفت؛-این-بار-257-میلیارد-تومان!