پیام خراسان
استاندار مازندران: علامه حسن‌زاده دسترسی مردم به علما را تسهیل کرد
جمعه 6 مهر 1403 - 15:13:50
پیام خراسان - به گزارش ایرنا، یوسف نوری امروز -جمعه- در مراسم سومین سالگرد ارتحال مرحوم علامه ذالفنون حسن حسن‌زاده آملی، مفسر بزرگ قرآن کریم که در زادگاهش روستای ایرا از توابع بخش لاریجان آمل برگزار شد، اظهار کرد: سبکی که ایشان ایجاد کردند سبک مدیریتی و شبکه‌ای است تا مردم بتوانند به علما دسترسی داشته باشند.
وی افزود: علامه حسن‌زاده کرسی‌های متعددی در مراکز علمی مختلف و معتبر تشکیل داد، اما اینجا مستقر شد تا این شبکه گسترده‌تر شود و اجتماعات اینچنینی شکل بگیرد.
مدیران بزرگ امروزه این‌گونه شیوه مدیریت را تجویز می‌کنند.
نماینده عالی دولت در مازندران با تاکید بر این‌که آرامگاه علامه امروز به مکانی برای انسان‌های مشتاق و زمینه‌ساز ترویج اسلام و منظومه نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: حضور گسترده مردم از تمام اقشار در تشیع پیکر این عالم ربانی و برگزاری باشکوه مراسم‌های یادبود ایشان نشان از عشق و علاقه مردم به این علامه ذالفنون دارد.
استاندار مازندران با اشاره به برخی مشکلات زیرساختی بخش لاریجان گفت: امروز کلنگ‌ عملیات گازرسانی به این بخش به زمین زده شد و مانع چهار ساله‌ای که وجود داشت با بررسی‌های انجام شده راه‌های در نظر گرفته شد خوشبختانه برطرف شد.
نوری اظهار کرد: در این منطقه مشکل تامین آب آشامیدنی وجود دارد که باید با رایزنی افراد متخصص و کارشناسان موانع رفع شود. اگر بخواهیم تنها به توجیه انجام نشدن کارها بپردازیم کاری پیش نخواهد رفت.
وی با تاکید بر ضرورت الگو گرفتن از علما در کارها، خاطرنشان کرد: نباید از راه‌های کلیشه‌ای و مرسوم استفاده کرد. بلکه باید تمام راه‌ها را بررسی کرد. علمای ما نیز به همین سبک گام برداشتند و موفق شدند.
استاندار مازندران به مشکلات شهر رینه لاریجان نیز اشاره کرد و افزود: در حوزه بهداشت، تعلیم و تربیت و تامین گاز مسئولان استانی و شهرستانی به طور جدی باید ورود کنند که البته در کنار آن مشارکت مردمی هم باید باشد.
به گزارش ایرنا، مرحوم علامه حسن حسن‌زاده آملی، سال 1307، در روستا ایرا از توابع لاریجان در استان مازندران به دنیا آمد. او ادبیات عرب و دروس‌ مقدماتی را در آمل آموخت، سپس برای ادامه تحصیلات عازم تهران شد و بعد از حدود ده سال عازم قم شد.
علامه شعرانی، حکیم مهدی الهی قمشه‌ای و علامه طباطبایی، سه استاد برجسته ای بودند که مرحوم حسن زاده از آنها بهره گرفته است؛ به ویژه که در عرفان، ارتباط تنگاتنگ با استاد نقش جدی در شکل گیری شخصیت شاگرد دارد.
مرحوم علامه حسن‌زاده از علامه شعرانی، اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد و با راهنمایی وی، در دروس فلسفه و عرفان و خارج فقه آیت‌الله سیدابوالحسن رفیعی قزوینی حضور یافت. آیت‌الله محمدتقی آملی، پدر برادران لاریجانی نیز یکی از استادان فقه و اصول آیت‌الله حسن‌زاده بوده است.
ایشان 14 دوره شرح منظومه، 4 دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه، و 4 دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرده است؛ کتاب هایی که متون اصلی دروس فلسفی و متعلق به سبزواری، ابن سینا، ملاصدرا و ... است. او همچنین حدود 17 سال دروس ریاضیات، هیأت، وقت و قبله تدریس کرده که کتاب دروس «معرفه الوقت و القبله» محصول آن درس‌ها است. وی آثار بسیاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی دارد و برخی از مهم‌ترین آثار فلسفی و عرفانی چون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است. علامه حسن زاده در عمر کمتر از 100 سال، بیش از 100 اثر از خود به جا گذاشته که در رشته های مختلف به تحریر درآمده اند. 29 اثر فلسفی، 20 کتاب عرفانی، 6 اثر کلامی، 2 اثر تفسیری و 7 کتاب حدیثی، بخشی از این آثارند و علاوه بر این، ایشان 25 اثر در زمینه ریاضی و 10 اثر ادبی دارد. گستردگی آثار ایشان باعث شده مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نرم‌افزار مجموعه آثار ایشان، شامل آثاری که مؤسسه بوستان کتاب چاپ کرده را نیز آماده و عرضه کند.
علامه حسن زاده آملی شنبه شب سوم مهر ماه سال 1401 در سن 93 سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر آمل دیده از جهان فروبست.
استان‌ها مازندران 0 نفر

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/736485/استاندار-مازندران--علامه-حسن‌زاده-دسترسی-مردم-به-علما-را-تسهیل-کرد
بستن   چاپ