پیام خراسان
نمک «کال شور» جاجرم برای مصرف خوراکی مناسبت نیست
يکشنبه 8 مهر 1403 - 09:18:53
پیام خراسان - روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به انتشار مطالبی در خصوص خواص درمانی نمک کال شور در فضای مجازی خراسان‌شمالی اظهار کرد: نمک این منطقه به دلیل داشتن فلزات سنگین ارسنیک و سرب تنها برای مصارف غیرخوراکی مناسب است.
وی گفت: امروزه نحوه اطمینان از انتخاب مواد غذایی سالم، پاک و بدون سموم و آلاینده های شیمیایی از دغدغه های مردمی است که نشر مطالبی بدون سند علمی در فضای مجازی این موضوع را با چالش هایی مواجه می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
علیزاده افزود: تنها نمک خوراکی مجاز برای تهیه و پخت مواد غذایی، نمک تصفیه شده تبلور مجدد ید دار است و نمک‌هایی تحت عنوان نمک دریا، نمک صورتی، نمک بنفش و نمک کال شور جاجرم به هیچ‌ وجه مورد تایید نهادهای سلامت نیست.
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: نمک های تصفیه شده یددار مشمول دریافت پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاریخ تولید و استاندارد اجباری است.
وی ادامه داد: این گونه نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین سرب، ارسنیک و ناخالصی های محلول مانند گچ است.
به گزارش ایرنا، رودخانه «کال‌شور» از معدود رودهای دائمی خراسان شمالی با فاصله‌ی 360 کیلومتری استان سمنان و از روستای «بردبلند» شهرستان جاجرم سرچشمه می‌گیرد که گذر این آب از دل کویر و همنشینی آن با اشعه خورشید باعث تشکیل بلورهای نمک شده است.
شهرستان جاجرم در جنوب غربی استان خراسان شمالی دارای سه شهر جاجرم، سنخواست و شوقان، سه بخش، پنج دهستان و 55 آبادی است.
استان‌ها خراسان شمالی 0 نفر برچسب‌ها بجنورد نمک خراسان شمالی بهداشت و سلامت

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/737521/نمک-«کال-شور»-جاجرم-برای-مصرف-خوراکی-مناسبت-نیست
بستن   چاپ