پیام خراسان
اصلاح الگوی کشت فضای سبز مشهد مطابق با منابع آبی
يکشنبه 15 مهر 1403 - 12:03:38
پیام خراسان - به گزارش ؛ رشد فضای سبز شهر مشهد در این سال‌ها به اندازه‌ای زیاد بوده است که امروز بیش از 6 هزار هکتار از انواع فضای سبز در شهر وجود دارد و سرانه فضای سبز برای هر شهروند به 19 مترمربع رسیده است و این سرانه تقریبا هفت متر بیشتر از استاندارد‌های کشور است. اما کم بارشی و خشک‌سالی دو سه سال اخیر، نگهداری این حجم عظیم از فضای سبز و پارک را با چالش رو‌به‌رو کرده است و حالا کمبود منابع آبی، اولین و بزرگ‌ترین معضل پیش روی مدیریت شهری برای حفظ این 6 هزار هکتار فضای سبز است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از سال گذشته برنامه‌های ویژه و گسترده‌ای برای تأمین آب و صرفه‌جویی در مصرف آب در معاونت خدمات شهری مشهد آغاز شده که اصلاح الگوی کشت در فضا‌های سبز و باغچه‌های شهر یکی از مهم‌ترین آنهاست؛ طرحی که از سال گذشته به‌طور گسترده و جدی در مناطق مختلف شهر شروع شده است و در آن گیاهان کم‌آب و متناسب با اقلیم مشهد جایگزین گونه‌های پرآب و قدیمی می‌شوند.
آن‌طور که مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد گفته، سال گذشته در بیش از 140 نقطه شهر و با هزینه‌ای در حدود 140 میلیارد تومان، این طرح اجرا شد و امسال هم 24 میلیارد تومان برای اصلاح الگوی کشت در نظر گرفته شده است.
تلاش برای حفظ 6 هزار هکتار فضای سبز شهر مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا به تشریح اتفاقاتی که در یک‌سال گذشته در طرح اصلاح الگوی کشت رخ داده است پرداخت و در این باره گفت: با کسری منابع آبی روبه‌رو هستیم و پیش‌ازاین، در مشهد این ایده مطرح شده بود که به دلیل همین کم‌آبی، بخشی از فضای سبز شهر را باید خشک کنیم که ایده و کار اشتباهی بود. 
ما با اجرای طرح‌هایی مثل همین اصلاح الگوی کشت و... تلاش می‌کنیم تا این 6 هزار هکتار فضای سبز و هفتصد پارکی که در شهر داریم سبز و زنده بمانند. اصلاح الگوی کشت این نیست که چمن کاملا از سطح شهر جمع شود، این کار شدنی نیست، چون چمن جزو طراحی فضای سبز شهری است و چمن‌هایی هم که درحال حاضر در مشهد کاشته می‌شود، براساس مطالعاتی است که دانشگاه فردوسی انجام داده و کاملا کم‌نیاز و کم‌آب است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/742563/اصلاح-الگوی-کشت-فضای-سبز-مشهد-مطابق-با-منابع-آبی
بستن   چاپ