پیام خراسان
کتاب "ساکن کوی حنانه" منتشر شد + لینک
يکشنبه 15 مهر 1403 - 18:50:54
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار کتاب سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا،ساکن کوی حنانه یا صدریون در عراق جریانی است که بسیار دیرتر از سایر گروه‌های سیاسی، برای ایران و البته سایر کشورها شناخته شد و کمتر کسی در روزهای منتهی به سقوط صدام تخمین درستی از وزن این جریان داشت. اما این جریان که آن روزها، رهبری جوان را به خود می‌دید، به‌تدریج توانست با نقشی عمدتاً سلبی، صحنه سیاسی عراق را تحت تأثیر قرار دهد؛ جریانی پُرسروصدا که باید دید با چه معیار و ملاکی توانست توده‌های عراقی را به خود جذب نماید و هواداران پرشورش را در صحنه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی به خط کند؛ کتاب ساکن کوی حنانه تألیف محمد قطرانی که به تازگی به همت کارگروه مطالعات تبلیغ پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام و توسط انتشارات این پژوهشکده منتشر شده است، سعی دارد در سه فصل و یک پیوست، شیوه‌ها و الگوهای جذب بدنه اجتماعی را در این جریان ریشه‌یابی و روش‌شناسی نماید.
شرایط سیاسی – اجتماعی دهه 90 میلادی، ظهور صدر دوم، گفتمان‌های محوری صدر دوم و روش‌های جذب و گسترش گفتمان صدر دوم از محورهای اصلی فصل نخست این اثر با عنوان «جریان صدر در دهه 90 میلادی» است.
توسعه جریان شهید صدر در عراق مرهون شاخصه‌های مختلفی است از جمله: ویژگی‌های شخصیتی او و تأکید هواداران و دوستانش بر ممتاز و بی‌بدیل بودن آن، همراهی و همدردی با مردم، اغراق برای جذب توده‌ها، توجه به اقشار و گروه‌های اثرگذار، برپایی نماز جمعه در شهرهای مختلف و تسلط بر حوزه علمیه و تربیت طلبه که در فصل نخست کتاب به این ویژگی‌ها پرداخته شده است.
پژوهشگر کتاب در فصل دوم آن که «جریان صدر پس از سقوط صدام» نام دارد، خواننده را با اطلاعاتی از جریان صدر در قامت مقاومت، جریان صدر در میدان سیاست و ارزیابی بدنه واقعی جریان صدر آشنا می‌سازد.
ذیل عنوان جریان صدر در قامت مقاومت از فصل دوم کتاب می‌خوانیم: «ضدیت با آمریکا و رژیم صهیونیستی در شعارهای شهید صدر وجود داشت؛ اما مقتدا صدر اولین مواضع محکم و علنی خود بر ضد آمریکایی‌ها را پس از تشکیل شورای انتقالی گرفت».
مطالب اصلی فصل سوم ذیل عنوان‌های منتسب بودن به خاندان صدر، رهبری هرمی، نمادگرایی، مردم‌شناسی و تلاش برای برآوردن نیازهای آنان، گفتمان اپوزیسیون و خشونت و غوغاسالاری تدوین شده است. این فصل «شاخصه‌های جذب و گسترش جریان صدر» نام دارد.
در این فصل بررسی می‌شود که جریان صدر چه شاخصه‌هایی دارد که توانسته بخشی از بدنه مردمی را به خود جذب کند؟ با چه روش‌های متمایزی این نیروها را به خط می‌کند؟ و در نهایت جریان صدر چگونه توانسته در عین برخورداری از قدرت همچنان تبعات منفی آن را نزد اذهان حفظ کند و دیگر ابزار ارعاب این جریان که عامل مهمی برای مماشات مخالفان و محافظه‌کاری آنان در برخورد با بدنه آن قلمداد می‌شود.
پیوست این اثر نیز به معرفی ساختار اداری و تشکیلاتی جریان صدر، برخی از نزدیکان صدر و خاندان صدر اختصاص دارد.
کتاب «ساکن کوی حنانه؛ تأملی در الگوی گسترش جریان صدر از آغاز تا امروز» گردآوری و تألیف محمد قطرانی در قطع رقعی، 153 صفحه، شمارگان 500 نسخه توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام منتشر شده است.
علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به فروشگاه اینترنتی انتشارات پژوهشکده از طریق نشانی اینترنتی اینجا مراجعه کنند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/742846/کتاب-"ساکن-کوی-حنانه"-منتشر-شد---لینک
بستن   چاپ