پیام خراسان - به گزارش ایرنا، روز پنجشنبه در آیین تکریم همراهان و رونمایی از پوستر بخش ویژه سی و چهارمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی که در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، افزود: مجلس شورای اسلامی با وضع قوانین و دولت میتواند با دادن امتیاز به فعالان اقتصادی در قالب اختصاص تسهیلات یا معافیت های مالیاتی، به فعالان اقتصادی در حمایت از رویدادهای فرهنگی و هنری انگیزه بدهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی اظهار کرد: در صورتی که یک هنرمند حمایت فعالان اقتصادی را از کار فرهنگی یا هنری خود داشته باشد، آن وقت تمرکزش را برای ارتقای کیفی کار قرار میدهد، نه آنکه تمام انرژی خود را صرف گرفتن رایزنی برای جلب حمایت های معنوی و مالی از فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: اگر در قانون امتیازاتی برای فعال اقتصادی در مسیر حمایت از فرهنگ و هنر در نظر گرفته میشد، فعالان اقتصادی به سراغ اهالی فرهنگ و هنر می آمدند و حمایت کردن را خواستار میشدند.
وی تصریح کرد: روح حاکم بر فرهنگ و هنر کاملا با شرایط فعالیت های اقتصادی متفاوت است، یک تهیه کننده تئاتر یا سازنده فیلم سینمایی برای به ثمر رسیدن کارش باید هزینههای زیادی در مدت زمان یک ماه تا یکسال پرداخت کند تا تئاتر یا آن فیلم آماده اجرا شود، پس از اجرا در صورت فروش خوب بلیت و جذب تماشاگر میتواند برگشت سرمایهاش را داشته باشد.
حسین زاده اضافه کرد: هرچند مجموعههای اقتصادی فعال زیادی در خراسان رضوی هستند که حمایت خود را از رویدادهای فرهنگی و هنری اعلام کردهاند اما مسیر بهتر، اصلاح قوانین و مطالبه دقیق هنرمندان از سیاستگزاران اقتصادی برای تثبیت این جنس از رویدادها است.
وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر رضوان رویداد محوری بخش تئاتر در خراسان رضوی است، افزود: در سطح ملی پشتیبانی ویژهای از رویدادهای استانی تئاتر نمیشود، لذا باید هرآنچه برای برگزاری این جشنواره نیاز داریم از منابع استان جذب کنیم، منظور آن نیست که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سازمان برنامه و بودجه برای جشنواره تئاتر بودجهای قرار دهند، اما انتظار ما تغییر قوانین در جهت حمایت از فرهنگ و هنر است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از جذابیت های جشنواره های استانی آن است که هنرمندان شهرستانی فرصت یک رقابت حرفه ای و نشست و برخاست با هنرمندان شاخص استان را پیدا می کنند و این فرصت را باید غنیمت شمرد.
وی ادامه داد: اهالی این جشنواره همه از فعالان عرصه تئاتر همین استان هستند و بهتر از همه میدانند که چه به تئاتر ضربه میزند و آن را به حاشیه میبرد، چه کاری میتواند باعث کشف استعدادهای تئاتر شود.
حسین زاده گفت: امسال جشنواره تئاتر رضوان موفق شده است که جلب همکاری و حمایت دستگاههای دولتی و خصوصی را برای توسعه نمایش ها و اضافه کردن بخش های مختلف به این جشنواره را داشته باشد، امیدواریم که بتوان این رویداد بزرگ را به خوبی مدیریت و یک کار جمعی ارزشمند را ارایه کرد.
مدیر حوزه هنری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در حوزه مدیریتی فرهنگ و هنر نیاز به خلاقیت و ارایه ایدههای جدید داریم و هیچ فردی جز یک هنرمند نمیتواند چنین موضوعی را رقم بزند.
مجید عسگری اظهار کرد: آنچه در رویدادی مانند جشنواره تئاتر رضوان باید مدنظر قرار گیرد، ایجاد خلاقیت در مدیریت آن، توجه به خروجی مطلوب برای این جشنواره و پرهیز از رها کردن استعدادهای نوظهور بعد از اتمام آن، برگزاری نشست های اندیشه ورزانه به صورت جدی و چالشگونه در حین برگزاری جشنواره باید مدنظر قرار گیرد.
در این نشست تعدادی از پیشکسوتان و فعالان عرصه تئاتر نیز کمبود سالن های حرفهای برای تئاتر و ضعف بخش آموزشی حوزه تئاتر خراسان رضوی و همچنین ناتمام ماندن پروژه پردیس تئاتر مشهد در همکاری با شهرداری این شهر را متذکر و خواستار چارهاندیشی در این زمینه شدند.
در پایان ضمن قدردانی از همراهان حوزه تئاتر خراسان رضوی از پوستر بخش ویژه سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان رونمایی شد.
استانها خراسان رضوی 0 نفر
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/746559/حمایت-فعالان-اقتصادی-از-فرهنگ-و-هنر-نیازمند-پشتوانه-قانونی-است