پیام خراسان
40 هنرستان سمنان مجری طرح «قاضی در مدرسه» شد
دوشنبه 30 مهر 1403 - 16:44:21
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار ایرنا، اجرای طرح «قاضی در مدرسه» به منظور بالا بردن آگاهی‌های حقوقی دانش‌آموزان با استفاده از ظرفیت کارشناسان حقوقی و قضایی در دست اجراست.
آیین افتتاح طرح «قاضی در مدرسه» روز دوشنبه در هنرستان دخترانه کاردانش فضیلت سمنان با حضور سید جمال وزیری مدیرکل آموزش و پرورش استان، زین‌العابدین حسام سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ، جمعی از معاونان و رؤسای ادارات آموزش و پرورش استان و علیرضا کرد مدیر آموزش و پرورش سمنان برگزار شد.

پیام خراسان

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان در این آیین با تبریک هفته پیوند اولیا و مربیان اظهار کرد: در دوره‌ای به سر می‌بریم که از یک‌سو دشمن، مدارس را نقطه ثقل اهداف و مواضع خود قرار داده و از سویی جرائم فضای مجازی و سایبری، روز به روز رو به افزایش است و دانش‌آموزان نیز با آسیب‌های متفاوتی حقیقی و مجازی روبه‌رو هستند و برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، طرح «قاضی در مدرسه» با همکاری دادگستری کل استان در تمام مناطق 11گانه اجرا می‌شود.
سیدجمال وزیری افزود: دانش‌آموزان در طرح «قاضی در مدرسه» با آموزش 30 قاضی، دادستان و دادیار مدعو در مدارس با انواع آسیب‌های اجتماعی و عواقب تصمیمات خود آشنا و با ارتقای سواد حقوقی، نسبت به اتفاقات دنیای اطراف خود و چرایی احترام و رعایت قوانین در جامعه آگاه می‌شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش سمنان با اشاره به زیر پوشش قرار گرفتن 11هزار و 600 دانش‌آموز در 40 هنرستان این استان در طرح «قاضی در مدرسه»، بیان کرد: پیشگیری از بزهکاری اجتماعی و آشنایی دانش‌آموزان با مصادیق جرم، هویت‌بخشی توام با آگاه‌سازی و آموزش ارزش‌های دینی و اخلاقی، پیشگیری از وقوع جرم با توجه به فراگیر بودن فضای مجازی و دسترسی سریع و آسان به محتواهای نامناسب و آشنایی با فرهنگ و قوانین حاکم بر کشور از جمله اهداف اجرای طرح «قاضی در مدرسه» است.
وزیری از مدیران خواست که میز گفت‌وگو را در مدارس راه‌اندازی کنند تا دانش‌آموزان قدرت تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف را داشته باشند و مهارت‌های ارتباطی، تفکر منطقی و تحلیلی آن‌ها تقویت شود.
طرح «قاضی در مدرسه» راهکار ارتقای آگاهی حقوقی دانش‌آموزان
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سمنان در این آیین گفت: قانون، وزیر، مقام و قاضی نمی‌شناسد و با هر فردی در هر جایگاهی که باشد در صورت تخطی، برخورد می‌کند و دادستان به‌عنوان مدعی‌العموم می‌تواند ورود کند و چون دانش‌آموز قانون را نمی‌شناسد و از تخطی سرزده و حد و حدود آن آگاهی ندارد، نیاز است تا نشست‌های آموزشی و دانشی برگزار شود تا او با افزایش دانش حقوقی خود به‌عنوان آینده‌ساز کشور، مفهوم قانون‌مداری را دریابد.

پیام خراسان

وی افزود: رسیدن به قله ملزم قوانین خاص خود است و طرح قاضی در مدرسه با هدف کاهش جرم و بزهکاری در بین دانش‌آموزان، ارتقای سواد حقوقی، فراگیری مهارت‌های ارتباطی، تفکر منطقی و تحلیلی، حل مساله و اصول اخلاقی، آشنایی با مفاهیم حقوقی و افزایش آگاهی دانش‌آموزان نسبت به حقوق شهروندی و توانایی مدیریت حل اختلاف‌ها در مدارس اجرا می‌شود.
حسام از دانش‌آموزان خواست تا کلاس‌های پیش‌بینی‌شده را جدی بگیرند و از بستر فضای مجازی و محیط آلوده آن که به بستر اشاعه موضوعاتی با عناوین مجرمانه تبدیل‌شده، فاصله بگیرند.
وی تاکید کرد: بی‌شک از هر آنچه که دانش و اطلاعات کافی نسبت به آن نداشته باشیم ضربه خواهیم خورد و اگر در بستر فضای مجازی، انواع مواد مخدر و موضوعات جرائم سایبری اطلاعات و آگاهی کافی و کاملی نداشته باشیم، ناشناخته وارد مسیری خواهیم شد که در آینده ایجاد آسیب می‌کند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سمنان تصریح کرد: طرح قاضی در مدرسه با مشارکت آموزش و پرورش استان در حال اجرا است و امید می رود در مسیر تربیت تمام‌ساحتی گامی مهمی باشد و به نتیجه خوبی دست یابد و دانش‌آموزان قانون و قانون‌مداری را سرلوحه کار و هدف خود قرار دهند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، 135 هزار دانش‌آموز سال تحصیلی 1403- 1404 را در یکهزار و 198 مدرسه با پنج‌هزار و 800 کلاس درس آغاز می‌کنند.
استان‌ها سمنان 0 نفر

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/747946/40-هنرستان-سمنان-مجری-طرح-«قاضی-در-مدرسه»-شد
بستن   چاپ