پیام خراسان
معرفی کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم | راهنمای اختلال پانیک و آگورافوبیا
سه شنبه 1 آبان 1403 - 22:33:11
پیام خراسان - معرفی کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم
کتاب در ابتدا به این موضوع می‌پردازد که اساساً فوبیا چطور ایجاد می‌شود و چه زمانی ممکن است ترس، به فوبیا بدل شود. سپس به بررسی روند و پیشرفت اختلال پنیک و بعد از آن آگورافوبیا می‌پردازند.
راهنمای اختلال پانیک و آگورافوبیا کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم، راهنمایی برای درک بهتر اختلال پنیک و آگورا فوبیاست که به مبتلایان کمک می‌کند راه‌های درمان و مواجهه با این حملات عصبی را یاد بگیرند.
آندره مارشاند، آندره لیترت و امیلی سییدا تجربیات و تحقیقاتشان را در این مورد به اشتراک گذاشته‌اند که نه‌تنها برای بیماران، بلکه برای درمانگران نیز مفید خواهد بود.
درباره‌ی کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم استرس، فشارهای روانی، ترس، حملات پنیک، فوبیا؛ این روزها زندگی ما با این کلمات، ارتباط تنگاتنگی پیدا کرده است، به‌نحوی که دیگر کمتر کسی پیدا می‌شود که برای مثال، در رابطه با حملات پنیک چیزی نشنیده باشد. حالا که از بخت بد زندگیمان به این کلمات گره خورده، تا چه حد درباره‌ی آن‌ها، علائمشان، و تجربیات کسانی که درگیرشان هستند اطلاعات داریم؟
آندره مارشاند (Andre Marchand)، آندره لیترت (Andree Letarte) و امیلی سییدا (Amelie Seidah) در کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم (La Peur davoir peur) همین مسائل را محور بحث و گفت‌وگو قرار داده و تلاش کرده‌اند ضمن آگاهی‌بخشی در رابطه با ویژگی‌های هر کدام از این اختلالات، راه حل‌هایی را نیز برای درمان و کنترل آن‌ها ارائه دهند. طی سال‌هایی که این کتاب در بازار موجود بوده، هزاران نفر با کمک توصیه‌های آن خودشان را درمان کرده‌اند. گرچه این کتاب از الگوی خوددرمانگری پیروی می‌کند تا مخاطب بتواند به‌تنهایی مشکلش را حل کند، اما بسیاری از درمانگران نیز، به کمک تجربیات مطرح‌شده در این کتاب، راه درمان را برای مراجعان و بیماران خود هموار کرده‌اند.
در ابتدا باید قلمروی معنایی هر یک از اصطلاحاتی که گفته شد را مشخص کنیم. همه‌ی ما با ترس آشنا هستیم. احساس ناخوشایندی که وظیفه دارد ما را در مواقع خطر ، هوشیار و محتاط کند. ترس احساسی طبیعی و البته ضروری است؛ حسی است که ما و دیگر موجودات زنده به صورت غریزی با آن متولد می‌شویم. اما فوبیا، که در ساده‌ترین حالت ترس شدید معنی می‌شود، ویژگی‌های متفاوتی دارد. فوبیا اغلب ترسی بسیار شدید و بدون علت است؛ تاجایی که صاحب فوبیا خود می‌داند ترسش پایه و اساسی ندارد و در مواجهه با عامل ترسش آسیبی نمی‌بیند، اما نمی‌تواند ترس فزاینده‌اش را کنترل کند. در زمان مواجهه‌ی فرد با چیزی که فوبیای اوست، واکنش‌های شدیدی رخ خواهند داد که مهم‌ترین آن‌ها، حمله‌ی پنیک است. فوبیا حتی می‌تواند تا حدی شدید باشد که فرد را دچار بیهوشی نیز بکند.
در تعریف حمله‌ی پنیک یا همان حمله‌ی عصبی، باید این‌طور عنوان کنیم که فرد ناگهان دچار حالت‌های جسمی و روانی آزاردهنده‌ای می‌شود که زندگی‌اش را مختل می‌کنند. فردی که در حال تجربه‌ی پنیک است، ممکن است دچار لرز، تپش قلب زیاد، سرگیجه، احساس خفگی یا احساس درد در ناحیه‌ی قلب شود و حس کند که دارد می‌میرد. این حالت در نهایت آسیبی به شما نمی‌زند، ولی ممکن است نشانه‌های ناخوشایندش در هر زمانی و هر جایی که احتمالش را نمی‌دهید ظاهر شوند و شما را دچار مشکل کنند. این حالات، معمولاً تا دقایقی طول خواهند کشید.
نویسندگان در کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم، موارد مختلفی را در رابطه با این حالات مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند. کتاب در ابتدا به این موضوع می‌پردازد که اساساً فوبیا چطور ایجاد می‌شود و چه زمانی ممکن است ترس، به فوبیا بدل شود. سپس به بررسی روند و پیشرفت اختلال پنیک و بعد از آن آگورافوبیا می‌پردازند. آگورافوبیا که در این کتاب به‌صورت تخصصی به آن پرداخته شده، ترس زیاد از قرار گرفتن در محل‌های باز و شلوغ مثل بازار، سینما، فرودگاه و غیره است که امکان خروج سریع از آن‌ها وجود ندارد. بخش اول کتاب که «آشنایی» نام دارد، اطلاعات ارزشمندی را در رابطه با درک این شرایط در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.
در بخش دوم کتاب که «درمان» نام دارد، تمرکز بر راه حل و راه‌های مدیریت این شرایط گذاشته می‌شود. نویسندگان در ابتدا راه حل‌هایی را برای مدیریت شرایط هنگام حملات پنیک به شما ارائه می‌دهند. سپس در ادامه کمک می‌کنند تا بدانید چطور در شرایط دلهره‌آور و موقعیت‌های هراس‌آور، احساساتتان را رام خودتان نگه دارید. بعد از آن نیز راه‌های درمان دارویی و درمان‌های تکمیلی دیگر در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد.
کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به هر نحوی دچار حالات ناشی از پنیک و فوبیا هستید، و یا کسی از نزدیکانتان این شرایط را تجربه می‌کند، این کتاب می‌تواند نکات مفیدی را در رابطه با مدیریت این وضعیت به شما یاد بدهد.
در بخشی از کتاب صوتی من از تو نمی‌ترسم: راهنمای اختلال پانیک و آگورافوبیا می‌شنویم در این فصل قصد داریم به شما کمک کنیم تا عوامل بروز اختلال پانیک و آگورافوبیا را در خودتان شناسایی کنید. هر مشکلی درست مانند اثر انگشت، منحصربه‌فرد است. بنابراین هر فرد مبتلا به شیوه‌ی خودش فکر می‌کند و نسبت به اختلال واکنش نشان می‌دهد. برای مثال فردی وقتی در ازدحام قرار می‌گیرد، از عدم کنترل و احساس خفگی می‌ترسد. و دیگری ممکن است در همین شرایط، فقط کمی احساس اضطراب کند، اما در عوض از تنها ماندن در خانه وحشت داشته باشد.
بنابراین سعی داریم تمام عوامل مربوط به بروز اختلال پانیک و آگورافوبیا را بررسی کنیم تا شما راحت‌تر بتوانید نوع واکنش خود را در برابر موقعیت‌هایی که از آن‌ها وحشت دارید بشناسید. عامل کلیدی در این اقدام فردی، خودارزیابی است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/748918/معرفی-کتاب-صوتی-من-از-تو-نمی‌ترسم-|-راهنمای-اختلال-پانیک-و-آگورافوبیا
بستن   چاپ