پیام خراسان
شایعه تا واقعیت قاچاق چوب با قاطر در جنگل‌های نور
شنبه 5 آبان 1403 - 15:50:42
پیام خراسان - به گزارش ایرنا از روابط عمومی منابع طبیعی مازندران- ساری، این روزها تصاویری از قاچاق چوب در جنگل‌های هیرکانی به‌ویژه در شهرستان نور دست‌به‌دست می‌چرخد، تصاویری که دوستداران طبیعت را نگران می‌کند.
در این تصاویر نشان‌داده‌شده افراد اقدام به برداشت و حمل چوب با چارپایان به‌ویژه با قاطر می‌کنند.بنا به گفته کارشناسان، هم‌جواری روستاهای متعدد با جنگل، محصور نبودن همه محدوده‌های جنگلی، قیمت بالای چوب جنگل و سایر موارد از دلایل همیشگی قاچاق چوب است که حتی برخی افراد با استفاده از خودروهای سواری اقدام به این کار می‌کنند.
البته فراموش نکنیم جدا از مزیت‌های جنگل‌های هیرکانی این میراث کهن با قدمت چند میلیون‌ساله در سال 1398 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و نباید مخاطرات این اثر ارزشمند را مورد تهدید قرار دهد.
موسی مقیمی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه ساری در همین ارتباط روز شنبه اظهار کرد: این تصاویر قدیمی و مربوط به دوران قانونی بهره‌برداری از جنگل بوده و بازنشر آن در زمان فعلی که ممنوعیت برداشت چوب را داریم، با توجه به تلاش‌های جنگلبانان برای حفاظت از میراث کهن کار نادرستی است.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون و 200 هزار جنگل و مرتع تحت پوشش اداره کل منابع طبیعی مازندران_ منطقه ساری قرار دارد، افزود: منکر تخلف در این زمینه نیستیم اما تمام تلاش ما این است همین میزان تخلفات اندک هم نباشد.

پیام خراسان

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه ساری با بیان اینکه گشت‌ها و بازدیدهای دوره‌ای از جنگل‌های هیرکانی به‌ویژه جنگل‌های نور را به‌صورت مستمر در دستور کار داریم، تصریح کرد: با توجه به تلاش‌ها و زحمات همکاران اینکه تصاویر چند سال قبل را بازنشر می‌دهند، کار قشنگی نیست.
مقیمی با بیان اینکه درهرصورت از انتقادها و پیشنهادها استقبال می‌کنیم، اظهار کرد: 11 شهرستان داریم که بیشترین حساسیت کاری ما در حوزه جنگل‌های نور و آمل است و تمام تلاش ما هم حفاظت از جنگل‌ها است.
وی با اعلام اینکه 150 کارگاه چوب‌بری و تبدیل چوب داریم که بخشی از چوب مورپ نیاز آنها از قاچاق تهیه می‌شود، خاطرنشان کرد: تمام تلاش مان این است که این فضا را مدیریت کنیم البته تحقق این مهم مستلزم همکاری همه مردم با منابع طبیعی است.
استان مازندران حدود 2 میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و 700 هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

پیام خراسان

برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران 2 اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود 71 درصد و نوشهر حدود 29 درصد این عرصه ها را مدیریت می کند و در مجموع حدود 54 درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود 460 هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید 15 نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.
استان‌ها مازندران 0 نفر

پیام خراسان


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/751056/شایعه-تا-واقعیت-قاچاق-چوب-با-قاطر-در-جنگل‌های-نور
بستن   چاپ