پیام خراسان
«آرمان نسل امروز» خواندنی و زیستنی
سه شنبه 8 آبان 1403 - 18:52:02
پیام خراسان - داستان زندگی و منش شهید آرمان، با روحیه‌ای سرشار از ادب، حیا، و روحیه مربی‌گری، الگویی واقعی و قابل دسترس را برای نوجوان و جوان امروزی به تصویر می‌کشد. کتاب شهید آرمان تلاشی است برای تبیین و انتقال ارزش‌ها، و الگو‌سازی از نسل جدید شهدا که هم‌عصر و هم‌درد با مسائل نسل امروز زندگی کرده‌اند.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، کتاب «تو برادرم هستی» به بیان زندگینامه شهید آرمان علی وردی می‌پردازد؛ جوانی که در وقایع فتنه 1401، در سن 21 سالگی عزتمندانه به شهادت رسید؛ کتاب تو برادرم هستی اقدامی در حوزه روایتگری به عنوان کلان ماموریت حوزه هنری استان تهران است که با تلاش تیمی از مصاحبه گران و با قلم خانم فرانک انصاری آماده روانه شدن به بازار نشر است.
آنچه می‌خوانید گفتگو با محسن رحیمی رئیس حوزه هنری استان تهران پیرامون کتاب «تو برادرم هستی» با موضوع شهید آرمان علی‌وردی می‌باشد.
ایده‌ی تولید این کتاب چطور شکل گرفت؟ وقتی شهید آرمان علی وردی در جریان وقایع فتنه 1401 به شهادت رسید. احساس کردیم با توجه به تهرانی بودن ایشان، رسالت داریم و باید اقدامی درخور درباره این شخصیت ارزشمند انجام دهیم با توجه به اینکه شهید آرمان از سن نوجوانی گذر کرده و در مرحله جوانی و سن 21 سالگی به شهادت رسید، می‌توانست نقطه خوبی برای پاسخگویی به یکی از خلأ‌های نوجوانان و جوانان امروزی که الگوسازی است باشد، اکثر الگوسازی‌هایی که برای نسل حاضر می‌شود از شهدای دفاع مقدس است که شاید برای نوجوانان امروزی ملموس نباشد، اما شهید آرمان به عنوان یک جوان امروزی زیستی مانند همین نسل داشته و با مسائل همین قشر روبرو بوده است. همین ویژگی او را جذاب و قابل‌فهم‌تر برای نسل جدید می‌کند. با همین نگاه، سعی کردیم زندگی او را در قالب یک کتاب 52 فصلی روایت کنیم تا الگویی دست‌یافتنی و ملموس برای نوجوانان امروز فراهم کنیم. با مطالعات و بررسی‌های انجام گرفته مشخص شد دو ویژگی برجسته در شخصیت شهید آرمان وجود داشت اول ادب و حیا که در رفتار با پدر و مادر، بزرگتر‌ها و حتی کوچکتر‌ها آشکار بود. این ویژگی‌ها در صحبت‌های دوستان و خانواده، به‌ویژه مادر ایشان به وضوح دیده می‌شود و دوم، روحیه‌ی مربی‌گری اوست. آرمان در نوجوانی یک مربی تمام‌عیار برای دوستان و هم‌رزمانش بود! پس از شهادتش، افراد زیادی از متربیان او دچار تحولی روحی شدند و برخی از آنان اکنون خود مربی شده‌اند. این ویژگی‌ها سبب شد که به زندگی او به عنوان الگویی برای جوانان و نوجوانان بپردازیم و با پرکردن خلاء الگوسازی، تصویر او را به شکلی حماسی و در عین حال واقعی به نسل‌های بعدی منتقل کنیم.
زحمت نوبسندگی کتاب را چه کسی بر عهده گرفته است؟ این کتاب در یک کار گروهی تدوین شده است. ابتدا دو تن از نویسندگان به نام‌های خانم لیلا نظری و آقای محمد مرادی وظیفه‌ی انجام مصاحبه‌ها را به عهده داشتند و در گام بعدی خانم فرانک انصاری، نویسنده‌ی اصلی کتاب، پس از تکمیل مصاحبه‌ها با قلمی روان و در قالب یک روایت داستانی جذاب، داستان زندگی شهید آرمان را به نگارش درآورد. ایشان در این روایت از دو داستان موازی بهره برده است؛ یکی داستان زندگی شهید از تولد تا شهادت و دیگری داستان فردی که با آرمان آشنا شده و این آشنایی باعث تحول روحی او می‌شود.
چرا خانم انصاری به عنوان نویسنده‌ی این کتاب انتخاب شدند؟ ما تصمیم داشتیم که روایت کتاب به‌طور خاص مادرانه باشد و ارتباط عمیقی با مادر شهید برقرار کند. ادب و احترام آرمان اولین بار در رابطه‌اش با والدین، به ویژه مادرش، نمایان می‌شود. به همین دلیل، نیاز داشتیم نویسنده‌ای زن این نگاه مادرانه و نکات احساسی و عاطفی زندگی آرمان را استخراج کند. گزینه‌های مختلفی مطرح شدند و در نهایت، خانم انصاری متعهدانه و با توانایی بیان داستان به‌شکلی جذاب و هنرمندانه، نویسندگی را پذیرفتند و کار به شکل مطلوبی پیش رفت.
این کتاب چه نقشی در تکمیل مأموریت‌های حوزه‌ی هنری استان تهران ایفا می‌کند؟ یکی از مأموریت‌های کلان حوزه‌ی هنری روایت‌گری است، چرا که روایت ظرفیت بالایی در تبیین آرمان‌های انقلاب اسلامی دارد. زندگی شهدا یکی از حوزه‌های موضوعی مهم برای حوزه به عنوان یک نهاد فرهنگی و فکری است. در این رابطه شهید آرمان یک شهروند تهرانی و با توجه به ویژگی‌های خاص شخصیتی و نحوه شهادت‌شان در اولویت حوزه هنری استان تهران قرار می‌گرفت. الگو سازی این شهید برای نسل جوان با هنر روایت‌گری گامی در راستای اقدامات ترویجی در حوزه ارتقا هویت نسل جوان و شهر تهران بوده است.
آیا ممکن است این کتاب بعداً به تصویر کشیده شود؟ بله، حوزه هنری در سال‌های اخیر به اقتباس از آثار مکتوب توجه خاصی داشته و نمونه‌های موفقی از آن را شاهد بوده‌ایم؛ از جمله سریال «سوران» که از کتاب «عصر‌های کریسکان» اقتباس شد. کتاب شهید
آرمان هم ظرفیت اقتباس برای یک سریال چند قسمتی یا حتی فیلم سینمایی را دارد. امیدواریم پس از انتشار کتاب، از این اثر اقتباس‌های هنری مختلفی صورت گیرد و به شکل‌های متنوعی به تصویر کشیده شود.
برای فروش کتاب چه تدابیری اندیشیده شده و مردم چگونه می‌توانند آن را تهیه کنند؟ کتاب مراحل کارشناسی را پشت سر گذاشته و به انتشارات سپرده شده است تا برای مراحل ویراست و چاپ آماده شود. از آنجایی که کتاب به‌صورت داستانی و با روایت جذابی نوشته شده، پیش‌بینی می‌کنیم که مخاطبان ارتباط خوبی با آن برقرار کنند و دوست داشته باشند تا پایان داستان را دنبال کنند. ان‌شاالله بعد از انتشار، برنامه‌های تبلیغی در راستای آشنایی بیشتر مخاطبان و تبلیغ و ترویج کتاب اجرایی خواهد شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/753363/«آرمان-نسل-امروز»-خواندنی-و-زیستنی
بستن   چاپ