پیام خراسان - به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکنیوز، دلیل نامگذاری روز دانش آموز در 13 آبان ماه در تقویم ملی کشور در پی شهادت جمعی از دانش آموزان شهر تهران می باشد که برای اعتراض به رژیم پهلوی در صبح روز 13 آبان 1357 در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند. روزی که دانش آموزان در اعتراض به رژیم پهلوی و دخالت های آمریکا به صحنه آمدند تا صدای خود را به گوش جهانیان برسانند اما نیروی های امنیتی آنان را آماج حملات خود قرار دادند و فرزندان این مرزوبوم را به خاک و خون کشیدند.
در این تظاهرات ابتدا گاز اشک آور شلیک شد و سپس دانش آموزان گلوله باران شدند که 56 نفر از آنان به شهادت رسیدند و صدها تن دیگر زخمی شدند و این روز تاریخی نشانگر ایستادگی دانشآموزان مقابل ظلمی است که مردم را به ستوه آورده بود.
مناسبت دیگر این روز، سالروز تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه در سال 1343 و تسخیر سفارت آمریکا (لانه جاسوسی) در سال 1358 است. به همین خاطر به دلیل این سه رویداد تاریخی، 13 آبان برای همیشه در ذهن تاریخی مردم و به ویژه دانش آموزان ماندگار شده است و هر سال دانش آموزان با برنامه های مختلف و راهپیمایی بار دیگر اعلام می کنند که همانند همسالان خود هرگز زیر بار حرف زور مستکبران عالم نخواهند رفت.
تاثیرگذاری اعتراض و مقاومت دانش آموزان در روند پیروزی انقلاب اسلامی سبب شد تا 13 آبان ماه علاوه بر روز دانشآموز به عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی هم نامگذاری شود.
اما برای تبیین و انتقال سینه به سینه این روز و اطلاع از جزئیات حوادث پیش آمده برای نسل آینده نیاز به ثبت و ضبط این وقایع است و کتاب هایی در این راستا تالیف شده که خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز به معرفی برخی از این آثار می پردازد.
«ایستگاه خیابان روزولت»:
این کتاب با بهرهگیری از اسناد اطلاعاتی آمریکا که برای اولینبار در این کتاب منتشر شدهاند، درک تازهای از نحوه تعاملات آمریکا با ایران پس از انقلاب ارائه میدهد. اسناد منتشرشده شامل گزارشهایی از تحلیلها و فعالیتهای سازمان سیا و دیگر نهادهای امنیتی آمریکا در آن زمان است که نشان میدهد ایالات متحده نه تنها تلاشهایی برای کنترل اوضاع و حمایت از نیروهای مخالف انقلاب انجام میداده، بلکه حتی در پی ایجاد شبکههایی برای تأثیرگذاری در سیاستهای داخلی ایران نیز بوده است.
این کتاب با تمرکز بر روابط ایران و آمریکا از روزهای تسخیر سفارت تا آزادی گروگانها در دی 1359، مسیر پرفراز و نشیب روابط دیپلماتیک دو کشور را روایت میکند. هرچند موضوع تسخیر سفارت در حافظه تاریخی ایرانیان و آمریکاییان جایگاه ویژهای دارد، اما آنچه «ایستگاه خیابان روزولت» را برجسته میکند، ارائه دیدگاهی جامع از پسزمینه و حوادث بعد از این واقعه است.
«ایستگاه خیابان روزولت» به تفصیل به چالشها و مانعهایی که در مسیر مذاکرات و تعاملات دیپلماتیک ایران و آمریکا وجود داشت نیز پرداخته است. برای مثال، این کتاب نشان میدهد که چگونه فشارهای داخلی در آمریکا و ایران، روند مذاکرات را پیچیده و گاه ناممکن میکرد. همچنین، این اثر به نقش شخصیتهای کلیدی در این دوران میپردازد و تأثیر تصمیمات آنها را بر روند بحران بررسی میکند.
«ایستگاه خیابان روزولت» یک منبع پژوهشی برای درک عمیقتر روابط پیچیده ایران و آمریکا و تأثیرات این رویداد بر سیاستهای داخلی و خارجی هر دو کشور است. این کتاب با ارائه اسناد و مدارک جدید و تحلیلهای دقیق، به خواننده اجازه میدهد با دیدگاه جامعتری به وقایع نگاه کند و ارتباطات پنهان و آشکار این بحران را بهتر درک کند.
«ایستگاه خیابان روزولت» زمستان 1402 به قلم محمد محبوبی نگارش و توسط مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی به چاپ رسیده و تقریظ رهبر انقلاب حضرت آیتالله خامنهای بر آن، چهارشنبه 9 آبان، طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی رونمایی و منتشر شد.
«تاریخ مستطاب آمریکا»:
نویسنده در این کتاب در سه فصل به موضوعاتی چون تأسیس آمریکا و فضای داخلی آن، سیاستهای آمریکا در عرصۀ بینالمللی، و سیاستهای آمریکا در قبال ایران، با زبانی طنز به روایت تاریخ آمریکا میپردازد و در کنار آن در هربخش از کتاب کاریکاتورهای کشیدهشده توسط مازیار بیژنی نیز استفاده شده است.
تاریخ ایالات متحده آمریکا خیلی جدی است! آن قدر جدی که حتی بخش ها و قسمت های شوخی آن هم جدی است! (تعجب نکنید! آن هایی که تاریخ را می شناسند، می دانند قسمت هایی از تاریخِ هر جایی شوخی است! یعنی همه جای یک تاریخ نمی تواند جدی باشد! مثلا ساختن مناره با کله ی مردم کرمان توسط آقامحمدخان قاجار به نظر شما شوخی نیست؟) و طبیعی است شوخی کردن با این تاریخ بسیار جدی، کار ساده ای نیست!
آمریکایی ها بر خلاف ظاهرشان بیش از حدِ مجاز جدیاند! هدف کتاب، آموزش تاریخ نیست بلکه روایت آن است! به همین دلیل هرچه در این کتاب می خوانید "مستند" است! یعنی منابع و اسنادش موجود است! هیچ مطلبی بدون سند نیامده! اما راست و دروغش گردن ما نیست! گردن نویسندگان محترم مطالبی است که نشانی آن ها در انتهای هر مطلب آمده! آن هایی که حال و حوصله تحقیق دارند به منابع مراجعه کنند و آن هایی که بی حال و حوصله اند به ما اعتماد کنند!»
این کتاب به قلم محمد صادق کوشکی نگارش شده و مازیار بیژنی کاریکاتورهای کتاب را خلق کرده است و همچنین انتشارات شهید کاظمی چاپ کتاب را بر عهده گرفته و آن را راهی بازار نشر کرده است.
«آن سوی دیوار»:
«آن سوی دیوار» خاطرات حبیبالله بیطرف یکی از سه ایدهپرداز اولیه تسخیر سفارت آمریکاست که در شورای هماهنگی لانه جاسوسی فعالیت داشته، شورایی که در راس تشکیلات دانشجویان مسلمان پیرو خط امام قرار داشت.
بیطرف که هنگام واقعه تسخیر لانه جاسوسی، در رشته مهندسی راه و ساختمان دانشکده فنی دانشگاه تهران تحصیل میکرد، یکی از دانشجویانی است که خاطرات کمیاب و دستاولی از این واقعه دارد. او نخستین مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران پس از پیروزی انقلاب است و در شهریور 1358 به عنوان عضو اولین شورای مرکزی تحکیم وحدت برگزیده شد. او همچنین مسئول کمیته امور گروگانها بود و با گروگانهای آمریکایی مواجههای نزدیک و دائمی داشت.
«آن سوی دیوار» در 9 فصل نگارش شده است؛ از جمله «دانشکده فنی؛ تقاطع علم و سیاست»، «خط امام در هندسه ایران»، «در اندیشه بستنشینی»، «صبح روز سیزدهم»، «پیدایش خط امامیها»، «شصتوشش امریکایی»، «پنجه در پنجه عقاب» و «وداع با لانه جاسوسی». در پایان کتاب نیز «اسناد و عکسها» و «فهرست اعلام» قرار داده شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«حاج احمدآقا توضیح داد که به عقیدۀ امام، تمام گرفتاریها و بدبختیهای ما و جهان سوم از امریکا است. او در این جلسه چنین تعبیری بهکار برد که دولت موقت همچنان پشت دیوار امریکا مانده و شورای انقلاب هنوز در مقابل امریکا موضعی نگرفته، ولی امام سالهاست که از دیوار امریکا عبور کرده است.»
«آن سوی دیوار» روایتی از تسخیر سفارت آمریکا از زبان حبیبالله بیطرف به کوشش محمد محبوبی است که در انتشارات سورهمهر به چاپ رسیده است.
«یوسرائیل و صهیوناکراسی»:
بعضی از آمریکایی ها با ارائه اسناد، مدارک و دلایل متقن اظهار می دارند که آمریکا در چنگال جهودان صهیونیست است و در حقیقت، دموکراسی (یا مردم سالاری) – یعنی حکومت مردم بر مردم – در آمریکا حاکم نیست. بلکه زایناکراسی (Zionocracy) (یا صهیوناکراسی و به عبارت دیگر، صهیون سالاری) – یعنی سلطه صهیونیسم بر مردم – حاکم است و آمریکا در سیطره جهودان صهیونیست می باشد. لذا می گویند که آمریکا را نباید ایالات متحده آمریکا خواند، بلکه باید آن را ایالات متحده اسرائیل – (یوزریل – یوسرائیل) (USRAEL) – نامید. این کتاب به بخشی از این حقایق و نیز مطالبی پیرامون این موضوع پرداخته است.
لغت (USRAEL) چگونه شکل گرفته است: آمریکایی ها، دو نام (USA) «یو اس ای» و (ISRAEL) «اسرائیل» را ترکیب کرده اند و حرف A را از (USA) «یو اس ای» و همچنین IS را از ISRAEL «اسرائیل» حذف نموده اند و بعد، آن دو را به هم متصل کرده اند و لغت جدید USRAEL «یوزریل»» (ایالات متحده اسرائیل) حاصل شده است.
نگارنده کتاب یوسرائیل و صهیوناکراسی تلاش کرده است در این اثر با استفاده از آمارها و تحلیل ها و همچنین برای اثبات ادعاهای خویش از منابع آمریکایی و صهیونیستی استفاده کند تا هیچ جای اما و اگر و حرفی برای آنان باقی نگذارد و به هیچ وجه از منابع و مآخذ جمهوری اسلامی ایران، بهره ای در نگارش این کتاب نبرده است. عمدتاً از دایره المعارف فانک و گنالز (Funk and Wagnalls) استفاده کرده است که یک دائره المعارف آمریکایی است که متعلق به یهودیان است. در این کتاب نویسنده به جای کلمه یهود، از جهود استفاده می کند که منظورش همان کلیمیان و یهودیان است.
این کتاب در بخش های مختلفی تنظیم شده است. کتب دینی؛ نقشه راه و ماهیت جهودان، جنایات علیه بشر و بشریت توسط جهودان صهیونیست (جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و ماجرای هولوکاست، فعالیت های غیر صلح آمیز اسرائیل و ترور جان اف کندی به دستور بن گورین و توسط عوامل موساد)، دموکراسی در آمریکا، نوع حکومت و انتخاب رئیس دولت در انگلیس، کانادا، استرالیا، نیوزیلند و غیره، و نکاتی چند پیرامون وضعیت فرهنگی آمریکا می آید.
در پایان کتاب هم بخشی تحت عنوان ضمیمه مباحثی درباره عهد عتیق، اسامی پیامبران و مرد و زن طبق اظهار نظر یهودیان، فعالیت های ضد مسیح و لیست موزه های هولوکاست یهودیان در دنیا و تصاویر از شخصیت ها و جنایات صهیونیسم می آید.
این کتاب به قلم سیدهاشم میرلوحی به نگارش درآمده و توسط انتشارات معارف چاپ و راهی بازار نشر گردیده است.
«آمریکا و جهان قرن بیست و یکم»:
فرآیند جهانی شدن، چه آن را فرآیندی اجتناب ناپذیر بدانیم که حاصل طبیعی دستاوردهای دانش و فناوری بشری است و چه طرح نظام سرمایه داری برای تسلط بر جهان، مدتی است که آغاز شده و با شتابی فزآینده به پیش می رود. این پدیده ابعاد گسترده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد. پیشرفت های اخیر در فناوری اطلاعات و رسانه های جمعی نیز تأثیری شگرف در سراسر جهان داشته است. با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه 1990 از یک سو و پیشرفت بی سابقه فناوری نظامی آمریکا، امروزه این کشور به لحاظ نظامی جایگاه اول را در سراسر جهان به دست آورده است.
این کتاب مقالاتی درباره آمریکا و جهان در قرن بیست ویکم را شامل می شود که در چهار فصل با عنوان های زیر تنظیم شده است: بخش اول: آمریکا و خاورمیانه، بخش دوم: تروریسم و سیاست خارجی آمریکا، بخش سوم: آمریکا و مسئله انرژی و بخش چهارم: آمریکا و نظام بین الملل. در این مقالات رابطه آمریکا و خاورمیانه، برنامه آمریکا برای افغانستان، موضوع تروریسم و سیاست خارجی آمریکا، و جنگ علیه تروریسم بررسی شده اند. در مقاله هایی نیز به موضوعاتی چون آمریکا و مسئله انرژی، منابع و کاربردهای انرژی برای جهان قرن 21، ابعاد سیاسی نفت در جهان، و آمریکا و نظام بین الملل پرداخته شده است.
«آمریکا و جهان قرن بیست و یکم» به قلم فرهاد عطایی نگارش شده و در توسط انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) چاپ و راهی بازار نشر شده است.
انتهای پیام/
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/756373/ضرورت-تبیین-حماسه-13-آبان-با-مطالعه-آثار-مکتوب--معرفی-چند-کتاب-برای-شناخت-آمریکا