پیام خراسان
آموزش آشپزی / طرز تهیه «کئی انار» غذای مفید مازنی‌ها برای رفع کم ‌خونی
سه شنبه 15 آبان 1403 - 07:52:05
پیام خراسان - به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ دانه‌های انار جنگلی، گردو، شیر، کره، ماست، دوغ، روغن‌های حیوانی، ماهی و... از مواد طبیعی هستند که در غذاهای سنتی مازندران استفاده می‌شوند. تنوع غذا در این استان زیاد است به طوری که انواع غذاهای نانی، خورشت، غذاهای برنجی، آش و... در این استان پخته می‌شوند.
بیشتر بخوانید: آموزش آشپزی / طرز تهیه آش اسفناج فوری برای پاییز غذاهای منحصربه فردی نظیر مالبیج، تو دل مازندرانی، بیج بیج، ترش سماق، نان آغوز، نازخاتون، باقلا وابیج، کدو بره، هلی آش فقط بخشی از تنوع غذایی لذیذ مازندران است که در هجوم غذاهای آماده و سریع از یادها رفته است.
یکی از این غذاهای لذیذ مازندرانی «کئی‌انار» است. چند سال پیش فرشته عابسی، کتاب غذاهای سنتی مازندران را با تحقیق و تفحص در تمامی نقاط مازندران به عنوان اولین کتاب غذاها و شیرینی سنتی مازندران به عنوان الگویی برای منوی رستوران‌ها و اماکن اقامتی به چاپ رساند.
مواد لازم
در این غذا از کدو، انار، لوبیا چیتی، عدس، سیر، پیاز، گردو، روغن و زردچوبه استفاده می‌شود.
طرز تهیه
لوبیا چیتی و عدس را نیم‌پز و بعد کدو حلوایی را ریزریز و با مواد نیم پز مخلوط می‌کنند تا با هم بپزند. بعد از بخار شدن آب و پخته شدن مواد آن را با گوشت کوب له می‌کنند. سیر، پیاز، دانهٔ انار و گردوی ساییده شده به همراه نمک و زردچوبه را تفت داده به مواد اضافه می‌کنند. مقدار کمی آب به مواد می‌افزایند تا کئی انار با حرارت ملایم جا بیفتد.
خواص
گفته می‌شود انار و کدوحلوایی دارای خواص درمانی است و «کئی انار» را محلی‌های مازندران برای رفع کم خونی پیشنهاد می‌کنند. کدو حلوایی حاوی مقدار فراوانی پتاسیم است، هم چنین انار به دلیل داشتن ویتامین C در افزایش جذب آهن موثر است.
انتهای پیام/
کد خبر: 1248038 برچسب‌ها آموزش آشپزی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/757415/آموزش-آشپزی---طرز-تهیه-«کئی-انار»-غذای-مفید-مازنی‌ها-برای-رفع-کم-‌خونی
بستن   چاپ