پیام خراسان
ارسال 154 مقاله به دبیرخانه همایش ملی باستان‌شناسی ایران
چهارشنبه 16 آبان 1403 - 19:36:42
پیام خراسان - فرزین دبیر علمی همایش ملی باستان‌شناسی ایران در افتتاحیه ششمین همایش ملی باستان شناسی ایران که با حضور محققان و اساتید برجسته از سراسر کشور در دانشگاه بیرجند برگزار شد، گفت: در مجموع 154 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از داوری 102 مقاله پذیرش شد.
وی افزود: از مجموع 102 مقاله پذیرفته شده 74 مقاله پس از داوری منتشر شد و در این همایش منتشر و نسخه الکترونیکی آن تهیه شده است.
فرزین بیان کرد: برگزاری همایش‌های باستان‌شناسی در ابعاد بین‌المللی، ملی و منطقه‌ای و ارائه دستاورد‌های علمی باستان‌شناسی و چاپ و نشر نتایج پژوهش‌های میدانی همواره یکی از مهمترین رویداد‌های باستان‌شناسی کشور قلمداد می‌شود. از آنجا که توسعه و تفوق بر عوارض و مشکلات عصر جدید بدون اتکا بر پیشینه تاریخی و مواریث فرهنگی این مرز و بوم میسر نخواهد بود، لذا انجام مطالعات و پژوهش‌های باستان‌شناسی می‌تواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.
دبیر علمی همایش ملی باستان‌شناسی ایران ادامه داد: انتشار آخرین دستاورد‌های علمی و پژوهشی در حوزه مطالعات باستان‌شناسی و علوم میان رشته‌ای، هم‌اندیشی متخصصان، اساتید و صاحب‌نظران باستان‌شناسی و علوم میان رشته‌ای، معرفی ابعاد و قابلیت‌های رشته باستان‌شناسی در کشور برای ایجاد انگیزه و جذب دانشجویان، اساتید و پژوهشگران از جمله اهداف این همایش است.
وی تصریح کرد: ایجاد بستر مناسب برای تحقیق و پژوهش و ارتقای سطح علمی کشور در حوزه مطالعات باستان شناسی و علوم میان رشته‌ای و بررسی دستاوردها، فرصت‌ها و آسیب‌های رشته باستان‌شناسی و ارائه راهکار‌های مناسب برای رفع مشکلات، ایجاد ارتباط بین دانشگاه‌های مجری رشته باستان‌شناسی و علوم میان رشته‌ای با مراکز علمی و تحقیقاتی کشور از دیگر اهداف برگزاری ششمین همایش ملی باستان شناسی است.
فرزین با اشاره به برگزاری نشست‌های علمی در ششمین همایش ملی باستان شناسی ایران افزود: نشست باستان شناسی پیش از تاریخ، باستان شناسی دوران تاریخی، باستان شناسی دوران اسلامی و باستان شناسی و علوم میان‌رشته‌ای در این همایش برگزار می‌شود.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند نیز در این همایش گفت: دانشگاه بیرجند به عنوان نگین آموزشی شرق کشور اکنون با داشتن 14 دانشکده، 12 هزار و 124 دانشجو، 352 عضو هیئت علمی، 48 گروه آموزشی و 231 کد رشته و گرایش تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ردیف دانشگاه‌های سطح 2 قرار دارد.
بارانی، عنوان کرد: برگزاری ششمین همایش ملی باستان‌شناسی ایران با همت و تلاش‌های مضاعف همکاران گروه باستان‌شناسی برگزار می‌شود. اولین همایش ملی باستان شناسی در سال 1391 برگزار شد و نقطه شروعی برای ایجاد دبیرخانه دائمی آن در دانشگاه بیرجند شد.
وی بیان کرد: چهار دوره از همایش‌های باستان شناسی تاکنون در دانشگاه بیرجند برگزار شده است که این موضوع نشان دهنده پتانسیل خوب گروه باستان‌شناسی و عزم راسخ برای میزبانی از پژوهشگران و اساتید است. برگزاری این همایش‌ها و رویداد‌ها آغازی برای فعالیت‌های مشترک پژوهشی و کار علمی جدید است.
معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند نیز گفت: فلسفه این همایش‌ها ایجاد شبکه‌سازی در سطح ملی و بین‌المللی و انجام کار‌های پژوهشی در سطح کشور است. 
وی افزود: استان خراسان جنوبی دارای آثار باستانی زیادی است و این آثار باستانی در تعریف آگاهی و جذب گردشگری نقش بسیاری دارند.
اکبرپور با اشاره به قدمت 50 ساله دانشگاه بیرجند به عنوان نگین آموزش عالی شرق کشور، ادامه داد: دانشگاه بیرجند دارای 22 نشریه است که 16 نشریه دارای رتبه علمی و پژوهشی هستند. 
معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند در حوزه آزمایشگاه‌ها نیز گفت: وجود 190 آزمایشگاه مجهز در دانشگاه بیرجند عامل برتری آزمایشگاه مرجع در سطح کشور است.
وی عنوان کرد: حدود 70 شرکت دانش بنیان و فناور در دانشگاه بیرجند مستقر است. 2 هزار و 700 دانشجوی تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، 350 عضو هیئت علمی و بیش از 14 هزار دانشجو در دانشگاه بیرجند مشغول تحصیل و پژوهش هستند.
اکبرپور با اعلام اینکه دانشگاه بیرجند در بین 111 دانشگاه کشور دارای رتبه 30 است گفت: دانشگاه بیرجند در نظام رتبه‌بندی و بومتریک رتبه 60 را کسب کرده است.
منبع: تسنیم

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/759641/ارسال-154-مقاله-به-دبیرخانه-همایش-ملی-باستان‌شناسی-ایران
بستن   چاپ