پیام خراسان - قرمه مشهدی معمولاً در مجالس و مهمانیها سرو میشود و یکی از نمادهای آشپزی خراسانی است. طرز پخت قرمه مشهدی :
قرمه مشهدی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار شهر مشهد است که با طعمی لذیذ و عطر دلنشینش، زبان هر خورندهای را به تحسین وا میدارد. این غذا که در گذشته بیشتر در مجالس و مهمانیها تهیه میشد، امروزه نیز جایگاه ویژهای در سفرههای مشهدیها دارد.
در این مقاله، قصد داریم شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه قرمه مشهدی :
گوشت سردست گوسفند | 500 گرم |
فلفل دلمه ای | 2 عدد 1 عدد قرمز و 1 عدد سبز |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 2 حبه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه، آویشن و پودر زنجبیل | به مقدار لازم |
فلفل چیلی فلکس | به مقدار لازم |
طرز تهیه قرمه مشهدی :
ابتدا پیاز را خلالی نازک و یا نگینی خرد کنید و سرخ کنید تا طلایی شود، آن را کنار بگذارید. سپس گوشت ها را به صورت نگینی به اندازه یک بند انگشت خرد کنید. فلفل ها را هم نگینی خرد کنید. داخل تابه مقداری روغن بریزید و زمانی که داغ شد گوشت ها را کم کم به آن اضافه کنید و تفت بدهید، زیر شعله ملایم رو به زیاد کنید. اجازه بدهید آب گوشت ها کشیده شود. زمانی که آب و روغن داخل تابه بود فلفل دلمه ای ها را اضافه کنید و تفت بدهید. پودر سیر یا سیر تازه رنده شده، ادویه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت بدهید.
طرز درست کردن قرمه مشهدی
در این مرحله گوشت پخته است، اما می توانید برای خوشمزه تر شدن آن را داخل دیزی سفالی بریزید، به این صورت که آن را به دو قسمت تقسیم کنید و داخل دو عدد دیزی سفالی بریزید و روی هر کدام حدود 1 استکان آب بریزید. و درب آن را ببندید و روی شعله ی ملایم گاز قرار بدهید و اجازه بدهید حدود 30 دقیقه خوب بپزند. و جا افتاده شود.
شما می توانید این قرمه مشهدی را با برنج و یا نان میل کنید.
روش درست کردن قرمه مشهدی
نکات مهم:
• گوشت سر دست نباید خیلی چرب باشد اما مقداری چربی باید داشته باشد که آن ها را با گوشت باید خرد کنید.
• در برخی از دستورها فلفل دلمه ای و رب گوجه فرنگی حذف شده و از زعفران برای رنگ و طعم آن استفاده می کنند. که این این کاملا سلیقه ای است.
• می توانید پودر سیر را جایگزین سیر تازه کنید.
• برای تهیه یک قرمه مشهدی خوشمزه، از گوشت تازه و باکیفیت استفاده کنید.
• میتوانید از کمی دارچین نیز استفاده کنید.
• برای تزیین قرمه مشهدی، میتوانید از پیاز داغ، کشمش یا بادام نیز استفاده کنید.
• مدت زمان پخت گوشت به نوع گوشت و اندازه قطعات آن بستگی دارد.
• در صورتی که گوشت ها را درشت تر خرد کردید زمانی بیشتری اجازه بدهید بپزند و آب بیشتری داخل دیزی بریزید.
نکته: قرمه تنوری مشهدی معمولاً در تنور پخته میشود و به همین دلیل طعم دودی و خاصی دارد. اما در خانه میتوانید آن را در قابلمه یا زودپز نیز تهیه کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید یک قرمه مشهدی خوشمزه و اصیل را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/761130/تجربه-طعمی-اصیل-از-دل-خراسان-با-قرمه-مشهدی