پیام خراسان
زیباترین و بزرگترین کتابخانه دبی را ببنید | بلندپروازی محمد بن راشد در حوزه کتاب
شنبه 26 آبان 1403 - 19:58:15
پیام خراسان - : برگزاری تقریبا همزمان دو رویداد بزرگ فرهنگی؛ هفته کتاب در جمهوری اسلامی ایران و کنفرانس بین‌المللی کتابخانه‌ای دبی در امارات متحده عربی، این روزها حال و هوای متفاوتی به بخشی از خاورمیانه داده که در آن، بیشتر مباحث و گفت‌وگوها پیرامون اثرگذاری فرهنگ با محوریت کتاب در جوامع امروزی و حتی معادلات منطقه‌ای است و کارشناسان و متخصصان حوزه فرهنگ تازه‌ترین رهاوردهای این حوزه در حل بحران‌های سیاسی و اجتماعی را به اشتراک می‌گذارند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ویژه‌برنامه‌های هفته کتاب با تنوع و گستردگی فراوان در سراسر کشورمان در حال برگزاری است و در همسایگی کشور ما، امارات متحده عربی، نخستین کنفرانس بین‌المللی کتابخانه‌ای دبی با شعار «کتابخانه‌های ما: گذشته، حال، آینده» به میزبانی کتابخانه محمد بن راشد آغاز شده است.

پیام خراسان

نقش حیاتی کتابخانه‌ها در تسهیل تبادل دانش جهانی درباره برنامه‌های هفته کتاب در کشورمان تازه‌ترین خبرها لحظه به لحظه در رسانه‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی بروزرسانی می‌شود اما درباره کنفرانس بین‌المللی کتابخانه‌ای دبی می‌توان گفت این کنفرانس بین‌المللی از 25 تا 27 آبان ماه 1403 با اهداف «نقش حیاتی کتابخانه‌ها در تسهیل تبادل دانش جهانی»؛ «ارتقاء موقعیت دبی به عنوان یک فانوس فرهنگی و مقصد مترقی برای متخصصان حوزه کتاب و کتابخانه»؛ «گرامیداشت کتابخانه‌ها به‌عنوان شاهکارهای معماری، مراکز فرهنگی، و آرشیو گنجینه‌های میراثی و نسخه‌های خطی»؛ «درک تنوع کتابخانه‌ها و تمایز آنها»؛ «جذب متخصصان و کارشناسان بین‌المللی در زمینه‌های مختلف برای شکل دادن به آینده کتابخانه‌ها»؛ «اثرگذاری کتابخانه‌ها در به کارگیری فناوری‌های مدرن و پیشرفته مانند هوش مصنوعی و پایگاه‌های اطلاعاتی الکترونیکی»؛ و «مقابله با چالش‌هایی که تغییرات اجتماعی معاصر برای کتابخانه‌ها ایجاد می‌کند» در حال برگزاری است.

پیام خراسان

- سخنرانان کنفرانس کتابخانه‌ای دبی
در این کنفرانس متخصصان و مدیرانی از کشورهای مختلف شرکت می‌کنند و بیش از 60 صاحب نظر از 25 کشوربه سخنرانی خواهند پرداخت که شارون ممیس، دبیرکل ایفلا؛ عبدالرحمن العاصم، رئیس کمیسیون کتابخانه‌های وزارت فرهنگ عربستان سعودی؛ احمد زاید، مدیر کتابخانه اسکندریه مصر؛ اومیدا تشابائوا، مدیر کتابخانه ملی ازبکستان؛ و آلیشیا یو، مدیر کتابخانه ملی سنگاپور از جمله آنها هستند.

پیام خراسان

درباره کتابخانه محمد بن راشد محمد بن راشد آل مکتوم در فوریه 2016 همزمان با «سال خواندن دبی» ایده این کتابخانه، به عنوان بزرگترین پروژه فرهنگی دبی، را اعلام کرد. کتابخانه محمد بن راشد در خرداد 1401 با چشم‌انداز «تبدیل شدن به فانوس دانش، فرهنگ و خلاقیت» افتتاح شد. این کتابخانه که به شکل یک کتاب گشوده بر روی یک میز قرائت طراحی شده‌است، در هفت طبقه 650 هزار متر مربع زیربنا را پوشش می‌دهد و برای ارائه خدمات سالانه به 9 میلیون نفر پیش‌بینی شده‌است. کتابخانه محمد بن راشد چهار و نیم میلیون کتاب چاپی، دیجیتال و صوتی را در خود جای خواهد داد. قرارداد 1 میلیارد درهمی ساخت کتابخانه محمد بن راشد بزرگ‌ترین پروژه فرهنگی در دوبی بوده‌است. عملیات ساخت کتابخانه در سپتامبر 2016 آغاز شد و تا نیمه سال 2018 به پایان رسید. تا دسامبر 2017 ساخت کتابخانه 22 درصد،و تا 2018 به میزان 72 درصد پیشرفت داشته‌است. این مجتمع عظیم علاوه بر اینکه محلی برای مطالعه یا کار با لپ‌تاپ است، ویژگی‌هایی دارد که سایر بازدیدکنندگان را نیز شگفت‌زده می‌کند. طراحی این ساختمان باشکوه به گونه‌ای است که شبیه یک کتاب باز به نظر می‌رسد، اما در واقع از رحل که برای گذاردن قرآن استفاده می‌شود، الهام‌ گرفته است.
کد خبر 900836 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها فرهنگ دبی ایران و امارات کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان فرهنگ - میراث فرهنگی کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری خاورمیانه کتاب - معرفی و نقد امارات

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/766662/زیباترین-و-بزرگترین-کتابخانه-دبی-را-ببنید-|-بلندپروازی-محمد-بن-راشد-در-حوزه-کتاب
بستن   چاپ