پیام خراسان
جمع‌آوری و ساماندهی بیش از 3 هزار متکدی در مشهد
شنبه 26 آبان 1403 - 20:29:35
پیام خراسان - معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد از جمع‌آوری و ساماندهی بیش از سه هزار متکدی در سال 1403 خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، مهدی ابراهیمی در مورد ساماندهی متکدیان اظهار کرد: در سال 1378 تصویب‌نامه‌ای لازم‌الاجرا در شورای عالی اداری مصوب شد که بر اساس آن هشت سازمان و نهاد متولی و مسئول ساماندهی متکدیان در سطح شهر هستند.
وی افزود: در ماده 55 قانون، به شهرداری‌ها تکلیف شده است که در راستای مبارزه با تکدی‌گری، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان به عهده شهرداری‌ها است، همچنین ایجاد اردوگاهی برای ساماندهی و جمع‌آوری متکدیان از دیگر وظایف مدیریت شهری است.
معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، ضمن تشکر از همکاری خوب نیروی انتظامی در زمینه جمع‌آوری متکدیان از سطح شهر با شهرداری مشهد گفت: از ابتدای سال‌جاری حدود سه هزار و 116 نفر متکدی از معابر سطح شهر جمع‌آوری و ساماندهی شدند.
ابراهیمی با اشاره به انواع تکدی‌گری در مشهد مطرح کرد: در دین اسلام و پیشینه تاریخ فرهنگ ایران تاکید به کمک به نیازمندان شده است اما امروزه با پدیده‌ای فراتر از نیازمندی مواجه هستیم و آن آسیب اجتماعی تکدی‌گری است که افراد در قالب‌های مختلف و به صورت چند چهره همچون مردان زن‌نما، زنانی که با عروسک در بغل حس ترحم مردم را بر می‌انگیزانند، پدر و مادرانی که کودک خود را برای تکدی‌گری در خیابان‌ها سامان دهی می‌کنند و متأسفانه تکدی‌گری سالمندان در سطح شهر از حس نوع‌دوستی مردم سو استفاده می‌کنند.
وی افزود: در طول سال به طور متوسط بیش از پنج هزار مورد جمع‌آوری متکدی در سطح شهر توسط گشت‌های جمع‌آوری که توسط معاونت اجتماعی راه‌اندازی شده است، صورت می‌گیرد.
معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به دیگر نهادها و سازمان‌های مرتبط با حوزه جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان خاطرنشان کرد: به غیر از شهرداری، نیروی انتظامی، بهزیستی، کمیته امداد، وزارت کار، دادگستری، صدا و سیما، مکلف به ساماندهی متکدیان هستند.
ابراهیمی بیان کرد: در پنج سال اخیر ما با یک پدیده جدید با عنوان تکدی‌گری مواجه هستیم که با سایر آسیب‌های اجتماعی ترکیب شده است، امروزه بیش از 90 درصد متکدیان اعتیاد دارند و اکثراً برای تهیه مواد مصرفی خود در معابر شهری تکدی‌گری می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه فقط 10 درصد نیازمند واقعی در خیابان‌ها وجود دارد و اقدام به تکدی‌گری جرم‌انگاری محسوب می‌شود، اضافه کرد: همکاری و مشارکت مردم در جمع‌آوری متکدیان حائز اهمیت است، زیرا کمک کردن به متکدیان موجب افزایش آنها می‌شود، بر این اساس مردم با آگاهی و از طریق کمک به خیریه‌ها و کمیته امداد به نیازمندان کمک کنند.
معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد عنوان کرد: در بسیاری از موارد جمع‌آوری متکدیان توسط گشت‌های ویژه معاونت اجتماعی، از یک تا 16 میلیون تومان پول نقد در ساعات اولیه شروع به تکدی‌گری از جیب متکدیان ضبط شده است.
ابراهیمی گفت: مرکز نیکوکاری خانه سبز به جهت آسودگی شهروندان در کمک به نیازمندان واقعی و همچنین ساماندهی نیازمندان، با توافق کمیته امداد خمینی راه‌اندازی شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان ضمن تماس با سامانه ارتباطات مردمی 137 در جهت جمع‌آوری متکدیان و همچنین به صورت حضوری و بازدید از متکدیان جمع‌آوری شده در مجتمع اردوگاهی خانه سبز واقع در طرحچی 19 ما را در این امر یاری کنند.
گفتنی است، خانه سبز از ساعت 16 الی 8:00 صبح آماده پذیرش افراد بی‌سرپناه با پذیرایی یک وعده شام و صبحانه با ظرفیت شبی 120 نفر است.
کد خبر 811090

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/766797/جمع‌آوری-و-ساماندهی-بیش-از-3-هزار-متکدی-در-مشهد
بستن   چاپ